Kā es nenoturējos... :(
Dzīve bez glutēna
Tā ir veselīgāka, jo daudzi ēdieni "bezglutēna cilvēkiem" ir jāgatavo pašiem. Pati izvēlos, ko un cik daudz lieku klāt gatavojot ēdienu, pati apēdu un pati varu raudāt, ja ēdiens nebija garšīgs (tā notiek reti)
Arī ar glutēnu ēdieni jāgatavo pašiem, ja to neizdara mamma, paši izvēlamies, ko likt klāt, paši ēdam un paši vainīgi, ja negaršo. Neredzu atšķirību
·
Kad iepērkos, izskatos pēc traka "hipstera", kam ļoti interesē visu produktu sastāvs, ar laiku produktu sastāva pētīšana kļūst par visai patīkamu un izzinošu procesu
No sirds iesaku produktu sastāvu pētīt visiem neatkarīgi no diētas, lielākā daļa man pazīstamo cilvēku to dara arī bez glutēna nepanesības.
Diēta bez glutēna ļauj iepazīt daudzus produktus, par kuru eksistenci pirms alerģijas atklāšanas pat nenojautu. Kā piemēram - čia sēklas, kvinoja, lēcas, prosas putraimi utt. Nē, no visiem šiem "interesantajiem" produktiem, ikdienā neēdu nevienu
Es ēdu. Gan lēcas, gan prosu, gan lietoju uzturā kokosriekstu un tapiokas miltus :) Visus šos produktus un vēl daudzus citus var iepazīt bez kādām alerģijām.
Dzīve bez glutēna ļauj iemīlēt kulinārijas mākslu, jo no jauno recepšu izmēģināšanas vienkārši nevar izvairīties
Kāpēc? Iemācies vārīt pupiņas un ēd tikai pupiņas. Vēlme izmēģināt ko jaunu vai nu ir, vai nav, arī ar glutēna nepanesību var lietot vienus un tos pašus produktus un receptes gadiem bez kādiem eksperimentiem virtuvē.
BET - Bezglutēna maize garšo pēc smiltīm. Tas gan fakts :D