Ziemas virsdrēbes

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Čau!
Lieta tāda, ka gribēju lūgt padomu ziemas virsdrēbju izvēlē. Man ir vairāki skaisti klasiski mēteļi, ar kuriem rādīties cilvēkos, viss OK, bet ir viens bet - vajadzīga virsdrēbe, kas puslīdz pieklājīgi izskatās, ir funkcionāla un, galvenais, ērta iešanai pastaigās ar suni. Suns man ir ļoti jauns un ļoti aktīvs, bieži braucam uz mežiem, ejam uz parkiem, spēlējas ar citiem suņiem, azartā lec virsū vai nošļaksta, tātad, es esmu dubļaina. Un ļoti salīga. Vakar izmetu savu dūnu jaku, kura sāka irt ārā pa vīlēm un saplīsa rāvējslēdzis. Prasības virsdrēbei:
1) Ļoti silta
2) Viegli mazgājama, t.i., gribu iemest veļasmašīnā un sagaidīt, ka nākamajā dienā būs sausa, jo nest uz ķīmisko tīrītavu 2x nedēļā neesmu gatava. Ko jūs varat ieteikt?
Esmu apskatījusi šādus variantus:
1) Mango parka, šī:
https://shop.mango.com/lv/women/coats-parkas/contrast-hooded-parka_13065675.html?c=38&n=1&s=prendas.familia;2.coats2;Parkas
Kas man patīk: ir atpogājama iekšpuse, proti, es varu atpogāt oderi un izmazgāt tikai nodubļoto virskārtu vai arī mazgāt abas daļas atsevišķi, nebaidoties, ka kaut kas sarausies vai sakrāsosies. Plus, jaka būs paredzēta plašam temperatūru diapazonam, gan siltākam rudenim, gan aukstai ziemai (vai tomēr nebūs?)
Kas mani mulsina - krāsas. :-| Vai tiešām nav pieejamas nekas estētiskāks? Nekur citur neesmu redzējusi parkas ar atsprādzējamo oderi.
*
2) Jau sen skatos uz Sportland slēpošanas jeb snowbord jakām, bet man tāda nekad dzīvē nav bijusi, jo neslēpoju. Vai tās jakas tiešām ir siltas un es varēšu ilgstoši atrasties ārā arī pie -15? Kas tām ir iekšā, kas nodrošina siltumu? Vai tās var mazgāt veļasmašīnā?
*
Pie reizes iesakiet man kādu dūnu jaku firmu, kurām ir tiešām kvalitatīvas preces, jo man bija dūnu jaka no Karrimor, tas bija vāks! Ja es uzvilku dūnu jaku pa virsu džemperim, man viss džemperis bija nopūkots ar dūnām. Gribu kaut ko, kas nepūkojas.
*
Budžeta ierobežojumu nav, ja ir kaut kas ļoti silts un ļoti kvalitatīvs, kas kalpos gadiem, esmu gatava maksāt daudz. Man galvenais, lai nav viendienīte vienai sezonai.
18.12.2017 22:18 |

Reitings 294
Reģ: 06.05.2012
Dūnu jaka pie mazgāšanas katru nedēļu ilgi nekalpos. Slēpošanas jakas ir ērtas, es aukstā laikā parasti velku termoveļu un 2-3 flīsa džemperus, ja gribas ļoti silti.
18.12.2017 23:02 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pastaigām ar suni es pirktu jaku ar elpojošu sintētisku pildījumu sporta veikalā. Kā tas strādā un kā kopt, paskaidros pārdevējs. Mūsdienu sintētika dara brīnumus.
Dūnu jaku nevajadzētu bieži mazgāt, pildījums ātri vien noplaks un savelsies kamolos.
Man ir parasts dūnu mētelis no Monton, nekas nelien laukā, kaut kad sen bija dūnu jaka no Apranga, tur gan dūnas līda ārā pa visām vīlēm. Burtiski, pa vīlēm - jāskatās, lai audums būtu stingrs un vīles nošūtas smalkiem dūrieniem.
18.12.2017 23:13 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man personīgi tās ar tām krāsainajām pūkām nepatīk, tādas ir ne tikai Mango, bet teju visos jauniešu veikalos, un man tie krāsu savienojumi nešķiet gaumīgi. Bet man laikam vispār ar milzīgām pūkām nekas nepatīk.
Es nezinu, man ziemai tā arī paliks trīs virsdrēbes - viens pelēks klasiskais mētelis, viena haki krāsas parka no Pull&Bear, ne īpaši bieza,
un viena snova jaka no O'Neill . Ar abām pēdējām pagājušonedēļ biju kalnos neLatvijā, protams, vilku apakšā adītu džemperi, bet nesala. Viss atarīgs no katra salīguma pakāpes, man visātrāk nosalst roku un kāju pirksti un deguns, jakās man praktiski nesalst vispār, ja vien tiešām mīnusos neesmu ādeni uzvilkusi. Bet varbūt es nezinu, kāda ir silta jaka, jo man nekad nav bijušas stepētās "tārpinieces", nepatīk. :-P
18.12.2017 23:13 |

Reitings 5884
Nū es esmu ļoti, ļoti salīga. Man vienmēr parastajās jakās ir auksti, arī ar cepuri, šalli, cimdiem.
18.12.2017 23:16 |

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Daen, tad iegādājies kvalitatīvu termoveļu ;)
18.12.2017 23:18 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Rekomendēju snova/slēpošanas jaku. Es tādu speciāli iegādājos suņa staidzināšanas nolūkos, īpaši aukstā laikā valkāju kopā ar slēpošanas biksēm, ļoti noderīgi, ja ej uz suņu laukumu un sanāk ilgāka stāvēšana uz vietas. Man viņa nav ūber firmīga, pirku sportlandā uz baigajām atlaidēm, vīriešu modeli pie tam, jo vienkārši vajadzēja kaut ko siltu un funkcionālu.
18.12.2017 23:19 |

Reitings 5884
Paldies par padomu, arī tas ir plānos. :-) Kuros veikalos to labāk skatīties/ kuras firmas pirkt?
18.12.2017 23:20 |

Reitings 5884
katra, kā Tu kop jaku un bikses? Mazgā veļasmašīnā vai nes uz ķīmisko?
18.12.2017 23:21 |

10 gadi
Reitings 2916
Nuuu, teiksim tā, es līdzīgi kā citas, tev tomēr ieteiktu nopirkt snova/slēpošanas jaku. Pirmkārt, tās modes tenedencēm gandrīz vispār nepakļaujas (varbūt ļoti minimāli un lēni), līdz ar ko kaut kad, kaut kur noderēs. Nebūs kā ar cita tipa "pufaikām", kur viens siluets nākošajā ziemā jau skaitās oldschools. Otrkārt, tās žūst viennozīmīgi visātrāk, jo vienkārši ir paredzētas tikt saslapinātas sniegā uz kalna. Treškārt, tās būs daudz ērtākas, nekā jebkura cita tipa jakas 100%. (Man patīk arī daudzās, ērtās, labi aiztaisamās kabatas un odere, kur ievilkt īkšķi, kā nu tas saucas.) Ceturtkārt, nekad nevar zināt, kad dzīve aizvedīs spontāni paslēpot vai pasnovot vai pavelties no kalna. :)
18.12.2017 23:23 |

10 gadi
Reitings 2916
Es savu pirms brauciena vakarā izmazgāju veļasmašīnā, nākošajā rītā bija sausa, pēc cik tieši stundām izžuva nepateikšu. :)
18.12.2017 23:25 |

Reitings 2051
Ja ļoti salst, var pavilkt apakšā termo veļu plus kādu flīsi - aizej uz gandru vai virsotni, tur tev visu izstāstīs un ierādīs, vienīgais, lēti tas nebūs. Es ziemā bieži eju pārgājienos un daudz staigāju ar suni visos laika apstākļos, pa lielam lielu daļu no nepieciešamā esmu sapirkusi lietotu vai uz mega atlaidēm, jo, nu, LV mainīgajiem laika apstākļiem ir nepieciešams plašs āra apģērbu klāsts :-D Īpaši, ja ārā esi vairāk kā no/līdz mašīnai aiziet. Apaviem un zeķēm arī ir vērts pievērst uzmanību. Palasi internetā, ko iesaka vilkt, ejot ziemas pārgājienos (vēlams EN), tā visa informācija attiecas arī uz suņu staidzinātājiem. :-D
18.12.2017 23:25 |

Reitings 5884
OK, paskatīšos vairāk snova jaku virzienā... Par snova jakām runājot, varat ieteikt kādu konkrētu zīmolu? Man nekad nav bijusi.
18.12.2017 23:26 |

Reitings 2051
Mazgāju veļas mašīnā -jo, kā jau minēju, lētucis un nav žēl. Sintētiku lielākoties droši var mazgāt, nedrīkst mazgāt dūnu jakas, tās vispār nedrīkstētu ar mitrumu saskarties, tāpēc LV klimatam nav īsti piemērotas. Vēl nevajadzētu mazgāt membrānu jakas - goretex utml., jo vienkārši nodils membrāna ātrāk. Bet membrānu jaka tavām vajadzībām tāpat īsti nederēs... :-)
18.12.2017 23:28 |

Reitings 5884
Garas pastaigas ziemā man nav nekas neierasts, ja nebūtu nepieciešamība virsdrēbes bieži mazgāt, nemaz nejautātu, ir zināms, ko pirkt. Bet šoreiz vajag tādu izstrādājumu, ko var arī bieži izmazgāt veļasmašīnā. Tāpēc paldies par snowa jakas ieteikumu.
18.12.2017 23:29 |

10 gadi
Reitings 2916
Par brendu atšķirībām nemācēšu teikt. Neesmu pati snovotāja, zinu pāris "sniega" brendus - O'Neill, Quiksilver, Billabong, DC, NorthFace.. Bet tādu jaku ir teju katrai sporta/brīvā laika apģērba firmai, un nedomāju, ka dikti atšķiras, tīri gaumes jautājums. Man ir O'Neill, draugam Quiksilver, pirkām vienkārši uz atlaidēm, nevis mērķējot uz konkrēto brendu. Siltuma ziņā nedomāju, ka pat Cropp Town jakas atšķirsies no dārgākām, atšķirības būs tīri "ilgdzīvošanā", domāju.
18.12.2017 23:35 |

10 gadi
Reitings 10290
Man ir garā Helly Hansen jaka no Sportlanda, noteikumi bija apmēram tādi paši kā Tev. Patīk izskats un silta arī, protams, arī ar džemperi apakšā :)
18.12.2017 23:55 |

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Daen, ja jautā par termoveļu, tad Helly Hansen ir jaunums, ar tādu kā flīsu iekšpusē, kas silda, pēc stāstītā izklausījās laba, bija izpirkts un nedabūju aptaustīt. Šis ir reāli pērkams variants. Gandrs, protams, izstāstīs un piemēros labāko. Ja man būtu jāiegādājas termoveļa, es apsvērtu apmeklēt arī mednieku veikalus, medniekiem termoveļas ir kvalitatīvas, jo visu dienu ziemā pa mežu jānostaigā, jāstāv (Zommers centrā un Purnavu muiža Mārupē ir pirmie, kas nāk prātā).
Man ir Oneill snova jaka, etiķetē teikts, ka tikai uz tīrītavu nest, veļas mašīnā nedrīkst mazgāt.
19.12.2017 00:01 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Snova jakas iesaku skatīties boards.lv (ir veikals Bruņinieku ielā, ja skaties internetveikalu, snova jakas ir pie inventāra, ne apģērba), nesen kā reiz bija pievedums, pieņemu, ka vecos modeļus varētu par labu cenu dabūt.
19.12.2017 00:02 |

Reitings 30
Reģ: 28.10.2015
Man ir Fjallraven jaka, kalpo ļoti labi un pie -25 ir patīkami silti, nesvīst (nav dūnene). Varu ieteikt šo vai Marmot, The North Face uc. outdoor firmas. Pasēdi netā, pameklē modeļus, kas liekas ok pēc izskata, samklē, kur pārdod un mēri.
Tās, ko tu ieliki ir vienkārši kurtkas ar ko pa pilsētu paiet gabaliņu. Noteikti nemeklē lielveikalos. Labas jakas būs ap 400, ir arī lētākas, bet 200 eur par Mango jaku ir, manuprāt, naudas izsviešana.
19.12.2017 00:09 |

Reitings 80
Reģ: 17.12.2017
Ja interesē dūnu jakas, varu ieteikt firmu Rab. Ļoti kvalitatīvas un siltas.
Kā arī Kathmandu, kalpo ilgi, mazgāt viegli un arī kvalitāte atbilstoša cenai.
Un ieprikš ielikto jaku no massimo dutti pašai pat ļoti sagribējās :-)
19.12.2017 00:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits