Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sākt kārtot savu dzīvi?!

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Čau!
Es pirms rudens sākšanās nospriedu, ka vajadzētu sakārtot savu dzīvi. Esmu pusceļā uz uzvaru. Lieku tiesības, lai varētu dabūt labāk apmaksātu darbu. Krāju naudu, ar materiālo pusi viss iet super duper, viss ko esmu ieplānojusi kustas uz priekšu ar tempiem.
Bet tam ir arī otra puse. Vēlos sakārtot pati sevi, savu iekšējo pasauli. Sirgstu ar kompleksiem, vēlos tos izmest no galvas. Apņēmos līdz jaunajam gadam apmeklēt uzcītīgi svaru zāli, nomest riepiņu. Paskatīties kas piestāv, kas nē, gan kosmētikas ziņā, gan apģērba, izpētīt sevi..nu vienkārši kļūt labākai un ar dzīvi apmierinātai.
Bet tas nekustas uz priekšu. Es jau četrus mēnešus taisos iet uz sporta zāli, bet tas palicis tikai taisīšanās līmenī. Jā, es rudenī vingroju regulāri, bet tad sastiepu sprandu un katru reizi kad iedomājos par vingrošanu liek nodrebēt šausmās kā es mocījos pa slimnīcu...tagad viss uz diviem mēnešiem apstājies. Es sev uzstādiju termiņu līdz jaunajam gadam, gribēju iesoļot 2018. gadā kā cits cilvēks, respektīvi, strādāt ar sevi gan iekšēji gan ārēji, bet no tā neesmu neko sākusi realizēt. Skumji. Kur lai dabū spērienu pa pakaļu, motivāciju tam visam? Tāda sajūta, ka palikšu lūzere visu dzīvi :-/
16.12.2017 19:40 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
nopērc abonamentu zālei.. katru mēnesi zaudēsi naudu, ja neiesi. man tas būtu pietiekams spēriens pa pakaļu.
16.12.2017 20:07 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
Man šī riepiņas nomešana arī jau kādus divus gadus iet. Nu nav man ne laiks, ne nauda liekas priekš sporta zāles. Un garšo labi paēst, nedēļu noturos, ilgāk nevaru. Vienkārši nevaru pagatavot sev atsevišķi kautko vēlamu, ja cilvēki blakus ēd visādus labumus:-/
Bet tavā gadījumā, Winterras ideja tiešām liekas laba.
16.12.2017 20:26 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Sportošana, vismaz man, nenolasās, kā vienīgā 'vaina'. Tas gan varētu dot arī papildus stimulu iekšējai pasaulei. :-)
18.12.2017 19:58 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10578
Reģ: 29.01.2009
Man reiz bija sporta kluba abonoments, aizgāju divas reizes. Bija škrobe par pazaudēto naudu, bet ne tik liela, lai pārvarētu savu slinkumu. Secinājums - neņemt abonomentu, ja gribas sportot, tas jādara tur, kur esi.
18.12.2017 20:05 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Bija škrobe par pazaudēto naudu, bet ne tik liela, lai pārvarētu savu slinkumu.

Arī tā gadās, bet mājās pavisam slinkums var uzglūnēt. :-D
23.12.2017 23:54 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Sastiepi sprandu tāpēc, ka tā muskuļi nebija gatavi attiecīgajai kustībai, tās intensitātei, amplitūdai un citiem tādiem. :)
.
Ja vēlies sportot, tad sporto tā, lai Tev no tā ir prieks, ne traumas. ;) Nevajag sevi lauzt - re, kas iznāca, ar traumu tas apstājās tik un tā. Sportojot dari tikai tik, cik pati vari, ieklausoties sevī, savā ķermenī, savos muskuļos, kaulos, locītavās, ļaujot tam visam priecāties par kustību, ne smagi pūst un tusnīt par grūto uzdevumu. ;) Ja Tev ir sporta treneris, kas Tevi burtiski izdzen nodarbībā, kaut ko tur muldot par rezultātiem un citām h***ām, maini uz citu. (e) :-P Lai arī cik dīvaini tas neizklausītos, visātrākie rezultāti ir tad, kad sevi nevis piespiež darīt pāri spēkiem, bet tad, kad vnk dara kaut ko, kas sagādā prieku tai brīdī. 8)
24.12.2017 00:10 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2017
Lai dabūtu sevi formā nav obligāti jāiet uz sporta zāli. To visu var apiet un rezultāts būs tāds pats.
Proti, ja reiz makā nesvilpo vējš, tad iesaku nopirkt riteni. Tas būs ieguldijums nākotnē un katru gadu ritenī vajadzēs ielikt max 30 eiro (apkope utt).
Var jau smieties, bet ja regulāri sāks ar riteni braukāt, tad labākas būs i kājas, i viss pārējais. Iesaku pamēģināt un, protams, ievērot pareizu uzturu, eksperimentēt ar produktiem.
Un to darīsi svaigā gaisā nevis slēgtā telpā vienveidīgos apstākļos.
24.12.2017 09:34 |

Reitings 352
Reģ: 23.07.2016
Nu velo tomēr lai paliek, kad ir jaukāks un siltāks laiks, jo pats velo apģērbs ziemas laikā, ziemas riepas velo un pārējie rīki utt. izmaksas ir lielākas nekā vasarā un sporta zālē. Vasarā tomēr pietiek ar šortiem un kreklu un botēm sportošanai. Man sportošana saistās ar prieku nevis dusmām un piepūli un sevis mocīšanu, atrastu vienkāršu nodarbi, kaut vai lekšanu ar aukliņu mājās, ja tas netraucē pārējiem. Ja galīgi negribas sportot, tad nav ko spiest sevi uz to.
25.12.2017 10:54 |

Reitings 174
Reģ: 16.04.2016
Sporta zālei galvenais ir ievērot vienādu režīmu - kurās dienās ej, centies, lai nekas nemainās un tajās arī aizej, tas radīs pieradumu. Paralēli tomēr jāmaina arī ēdienkarte, visiem garšo "labi paēst", bet tas nenozīmē, ka katru dienu var ēst picu un suši (vai jebko citu kalorijām super bagātu un ne tik veselīgu), to var atstāt atslodzes dienai un tā sajūta ir super, kad saproti, ka to esi tiešām nopelnījusi ar sviedriem zālē. Ja ir tik grūti iesākt, tad varbūt vispirms vajag pāris reizes ar treneri aiziet patrenēties - pastāstīs kas un kā, var sastādīt tev programmu. Vai, ejot uz grupu nodarbībām, var atrast sev piemērotāko un interesantāko, lai nevajadzētu meklēt attaisnojumus, kādēļ atkal negribi iet.
25.12.2017 11:03 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Varu padalīties, kas man ir palīdzējis nostabilizēt svaru.
Ēdu 4 reizes dienā - brokastis, pusdienas, mazs snacks pēcpusdienā un vakariņas.
Ēšanas reizēs neliedzu sev neko, bieži ēdu gan burgerus, gan risotto, gaļu, picu, pastu kopā ar kādu vīna glāzi, bet neņemu papildporciju, kā arī arpus ēdienreizēm VISPĀR nesnekoju. Nelietoju saldinātos dzērienus kā cola, fanta, sprite utml. Ēdu tikai tumšo šokolādi, varbūt kādus divus gabaliņus.
Papildus tam, skrienu trīs reizes nedēļā, un kur vien varu, eju ar kājām. Liftu principā neizmantoju, tā vietā smuki kāpju pa trepītēm.
Kāds ir Tavs auguma garums un ideālais svars? Manuprāt, Tev jāsāk ar ieklausīšanos savā organismā, un jāiekļauj sportiskās aktivitātes savā ikdienā - centies daudz staigāt, varbūt piestaigā uz peldēšanu? Ieklausoties savā organismā un sportojot sev nepieciešamajās devās, svara jautājums atrisināsies pats no sevis. Vajag sevi mīlēt, nevis mocīt ;-)
25.12.2017 12:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits