Man arī ir pieredze ar attiecībām, kurās sākotnējo mīlestības burvību pārņēma kašķi un strīdi. Arī nonācu tik tālu, ka sāku sevi vainot un noticēt viņam, ka tieši es esmu to strīdu un kašķu iniciatore jeb zāģēju. Lai gan tagad ar vēsu prātu saprotu, ka tā nebūt nebija. Viņš vienkārši daudzkārt rīkojās necienīgi, bezatbildīgi, vienaldzīgi un egoistiski. Un kad izteicu savu neizpratni vai vilšanos, vai arī dusmas, viņš spēra pretī, un viss vienmēr beidzās ar to, ka es esmu tā, kas ir pie visa vainīga, taisa problēmas jeb zāģē. Tagadējās attiecībās, kurās esmu vairākus gadus, strīdu nav vispār, pa retam varbūt kāda dzīvīgāka diskusija, manējais smejas, kā mani var uzskatīt par zāģi. Patiesībā man ļoti nepatīk strīdēties.
Bet ex acīs es biju zāģis, kas man likās netaisnīgi un pamazām nogalēja mīlestību.
Uzskatu, ka jūs visdrīzāk neesat viens otram piemēroti praktiskā dzīvē, līdz ar to viedokļi tik bieži atšķiras, bet tas neizslēdz romantiku un mīlestību. Vai nu ir kārtīgi jaizrunājas un pēc tam, attiecīgi TEV (jo katram vienmēr ir jāsāk ar sevi) iekšēji jāpiedomā kā, briestot konfliktam, labāk paklusēt un to apzināti neattīstīt tālāk. Bet nu man nederēja tā paklusēšana, kad sabrieda kārtējais kašķis, jo mēģinot paklusēt un paturēt to visu sevī, jutu, ka tikai milzst iekšējais aizvainojums un dusmas. Tās jau nav veselīgas un auglīgas attiecības.
Vai arī patiešām jāiet katram savs ceļš, izklausās ka esi to jau apsvērusi, un ļoti iespējams, ka ar citu partneri dzīvosi harmonijā. Vēl var cerēt, ka paies gadi un laika gaitā viens otram pieslīpēsieties.