Vispār, interesanta tēma no daudziem aspektiem - gandrīz par katru autores teikumu varētu veselu diskusiju izvērst, bet - vai vajag?...
Jūs esat kopā jau 6(!!!) gadus, bet joprojām nebijāt izrunājuši šo tik būtisko jautājumu (faktiski - tas ir viens no attiecību pamatjautājumiem), vēlaties vai nevēlaties saistīt sevi laulības saitēm (jo laulības - tās nav tikai kāzas)?
Tu nevēlies kāzas, laulību un vīru, bet esi kopā ar vīriesti tik ilgu laiku jo? Jo negribi būt viena? Jo ir ērti? Jo mīli viņu? Jo... ? Protams, ir daļa sabiedrības, kas uzskata, ka var jau dzīvot kopā arī tāpat, priekš kam kāzas. It kā jau teorētiski to visu var saprast un tas nav nekas tāds, par ko brīnīties, es vairāk šo ideju neizprotu no tāda rakursa, ko tad maina tās kāzas, laulāto statuss??? Faktiski - vairāk tas lietas maina no juridiskā aspekta (pie tam - nebūt ne sliktākajā nozīmē), savukārt no emocionālā viedokļa? Ja esi gatavs dzīvot ar otru kopā gadiem, gadu desmitiem, tad kur ir tā problēma sakārtot papīrus? Laikam vienīgais izņēmums, ko es šeit saprotu kā argumentu ir spēcīga reliģikā pārliecība, ka solījums būt kopā līdz nāve mūs škirs tiek dots Dieva priekšā ar svētu pārliecību un apņemšanos to nepārkāpt, bet, būsim godīgi - cik daudz mūsdienās ir šādu cilvēku???
.
Tomēr, lasot tālāk tēmas pieteikumu, kļūst skaidrs, ka nudien esi kopā ar viņu tikai aiz pieraduma, žēluma un ērtības, ja jau ir bijusi ideja šķirties u.t.t. Bet kādēļ tad mānīt cilvēku un piekrist bildinājumam? Manuprat, šādi viss šis attiecību izbeigšanas process tiek sarežģīts daudz vairāk, jo esi sev uzlikusi emocionālu slogu akceptējot bildinājumu tā vietā, laiu jau bildinājuma saņemšanas brīdī pateiktu ja ne stingru nē (pamatojot atteikumu), tad vismaz to banālo ļauj man padomāt....
.
Nezinu, jo ilgāki attiecību gadi man aiz muguras, jo vairāk novērtēju savstarpējo atklātību, nekā maldīgu makaronu karināšanu uz ausīm, lai tikai otru nesāpinātu... Laiks nestāv uz vietas, gadi paskrien nenormālā ātrumā, bet dzīvojot nepilnvērtīgās (vai pat deskruktīvās) attiecībās, mēs čakarējam ne vien savu, bet arī citu cilvēku dzīvi, tā vietā, lai "palaistu brīvībā" un rīkotos tālā, atbilstoši savām sajūtām un pārliecībām.