Recepti lipināju kopā no vairākām. Cepu divus biskvītus, kurus pārgriezu uz pusēm un kūka sanāca tiešām augsta, ar četrām kārtām.
Biskvīts (1 gab):
60 g kakao, 300-400 g cukura, 250 g miltu, 1,5 t.k sodas, 1 t.k. sāls, 150 ml piena, 120 g sviesta, 2 olas
Sajauc miltus ar sodu, sāli, cukuru, kakao, kārtīgi izmaisa, tad pievieno olas, pienu un istabas temperatūras sviestu.
Lej veidnē un cep 180grādos, aptuveni 30 min.
Atdzesē.
Krēms:
200g istabas temp.sviesta, divas bundžas vārīta iebiezinātā piena (karamele) un saldais krējums kādi 300g, kuru saputo, bez cukura.
Zemesrieksti.
Biskvītu apsmērē ar karameles krēmu, tad liek putukrējuma kārtu, uzber grauzdētus zemesriekstus (apgrauzdēju uz sausas pannas un mazliet sasmalcināju), tad seko biskvīta kārta, atkal krēms utt.
Virspusei es vārīju sāļo karameli, bet tur var likt to pašu putukrējumu, kuram mazliet pievienots svaigais siers.
Ceru, ka uzrakstīju saprotami, bet ja rodas jautājumi, tad droši jautā
Kūka sanāk tiešām augsta, nākošreiz ceptu tikai vienu biskvītu, ja būtu maz ēdāju.
Lai izdodas garda kūka !