Pierakstījos. Šodien atnācu uz savu laiku un kāda resna meitene, kura gaidīja rindā, negribēja mani laist iekšā. Viņa bija pierakstīta uz sešiem, bet es uz bez divdesmitiem. Nu un kas par to, kā es atnācu bez desmitiem, vienalga man vajadzētu būt pirmām rindā.
Redziet – viss nav tik vienkārši! Pat ja esi pierakstīts, var būt grūtības tikt iekšā dēļ konfliktu ar pārējiem cilvēkiem rindā! Un jūs vēl smejaties!
Bet man paveicas – daktere pati mani pasauca.
Kad pierakstījos, apdomīgi pajautāju cik maksās konsultācija. Meitene uz vada man atbildēja diezgan neskaidri: no 10 līdz 20 eiro. Bet no manis beigās paņēma... 44 eiro! Par konsultāciju un par rentgenu.
Vai tas ir dārgi? Brālis teica, ka ir: viņam vietējā klīnikā izrāva zobu un tas maksāja 40 eiro. Un konsultācija bija bez maksas! Bet šeit man neko neizdarīja – vienkārši apskatījās un es aizbraucu mājās un man vēl paņēma 44 eiro. Tā bija visa mana nauda, ko es nopelnīju ofissā, no kura mani šodien atlaida (t.i. neatlaida, bet atstādināja – esmu tagad on hold, kā teica mans darba devējs, ko arī tas nozīmētu). :(
Pierakstījos tagad uz janvāru, bet kad atnācu mājās sāku domāt, ka izdarīju kļūdu: es pierakstījos uz sešiem, bet viņi strādā līdz astoņiem. Vai viņi paspēs pa divām stundām notīrīt man zobus?
Vēl brālis sāka, ka es varu atrast kādu lētāku klīniku, bet tad uznāk jautājums: vai man vajadzēs otru reizi taisīt to rentgenu? Bilde taču palika pie Stradiņa...