Onkoloģija ģimenē

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Īsumā par situāciju:
Pirms gada māsa (zem 40)krūtī atklāja sāpīgu bumbuli.Viņa no laukiem, tādēļ noorganizēju viņai vizīti pie ginekologa manā pilsētā.Ginekologs apskatīja ar USG aparātiņu un paziņoja,ka liela iespēja,ka tas ir audzējs, 20%,ka kaut kas cits.Māsa ļoti pārdzīvoja,bet devās pie onkologa,kuru ieteica ginekoloģe.Ārsts pateica,ka visticamāk audzējs,viņai veica biopsiju un analīzes uz iedzimtību.Māsai ļoti nepatīk,ka ar viņu neauklējas,bet viss notiek kā konveijerī, 2stundas gaidījām pieņemšanu,jo viss notika ar lielu kavēšanos,patstāvīgi bija par sevi jāatgādina.Mūsu mamma bija līdzi un vārījās dusmās,ka viņai uz darbu jābrauc.Viņa ir ļoti pret ārstiem, mudināja māsu braukt prom un sazvanīties ar kaut kādu dziednieku, kurš apgalvoja,ka nejūta neko sliktu un lai neļauj neko darīt ar sevi.Ka tur ir strutas tikai.
Pēc laika viņa aizbrauca pēc rezultātiem,man bija jāstrādā,nevarēju būt klāt.Ārsts pateicis,ka nav to rezultātu,bet gan jau ir vēzis un jāsāk ar ķīmijterapiju.Pēc tam teicis,ka pie ģ.ā.jānodod tikai pilna asins aina.
Laiks gāja, ik pa laikam apjautājos,kā ir ar veselību.Viņa subjektīvi apgalvoja,ka bumbulis laikam mazāks.Paralēli stundām runāja ar dziednieku, uz krūts lika melnos mālus,dzēra apvārdotos ūdeņus un tādā garā.It kā jutās stabili,labi.
Pirms dažām nedēļām viņa saslima ar augstu temperatūru,krūts palika zila,cieta, limfi visi sapampa, sāka pūžņot, viņa pieņēma,ka salimusi ar rozi,devās pie sievietes,kas apvārdo rozi, 8 x aizgāja, palika vēl sliktāk.Nomainīja tantiņu citu,pēc 2.reizes pateica,ka nevar palīdzēt,ka nav tā roze...Šoreiz viņa devās pie cita onkologa citā iestādē,arī viņš viņai nepatika,jo uzreiz,ieraugot,pateicis,ka krūts vēzis,lai dodas uz biopsiju.Nesen bija konsīlijs, kur slēdzienā pateica,ka agresīvs audzējs,4.stadija,bet labi padodas ķīmijterapijai.Aknās ir metastāze un plaušās šķidrums.Nozīmēja datumu uz mēneša beigām.Diemžēl viņa nonāca slimnīcā,jo nevarēja pat vairs pačurāt, ja es nebūtu mammai pateikusi,lai izsauc ātros,kas tur vēl būtu,nezinu.
Rezultātā,esmu nobloķējusi mammas nr.,jo viņa uzskata,ka es vēlos,lai māsa nobeigtos,jo uzskata,ka tas nav vēzis,tas tā neizpaužoties,rentgena tantiņa arī teikusi,ka roze,nevis CA.Pateica:nebūs nekāda ķīmija?Tu saprati?
Viņa bija māsai teikusi:kas tie būšot par Ziemassvētkiem-atbrauks brālis no ārzemēm,bet ru bez matiem!
Tagad es domāju,ka nevēlos bendēt sev dzīvi,jo knapi turos uz robežas,man ir jādomā par savu ģimeni, mani neklausīja ne gadu atpakaļ,ne tagad, kad saku,ka var nākties gatavoties ļaunākajam, Un neticu,ka 2 slimnīcas uzstāda maldinošu diagnozi...Pateicu mammai, ka nevēlos vairs kontaktēties, ja es tā sliktā.
Vai jums kādai ir līdzīga pieredze?Kā lai nedomāju par to visu?Kā man rīkoties?
11.11.2017 12:50 |

10 gadi
Reitings 1396
Tikko runāju ar māsu,jautāju par ķīmijterapiju, vai mamma ko teica.Viņa brīnījās, jo neesot par to runājušas.
Laiku atpakaļ man bija kursi onkoloģijā, lektore par šo visu runāja, ka citi neārstējas, bet zem gultas tur ar spirtu aplietus krupjus un visādus brīnumus.Viņa teica, ka visu to var darīt,ja tas mierina,bet TIKAI kopā ar reālu terapiju!
Krustmāte nomira ar ādas vēzi, atceros,ka manai mammai raudādama stāstīja,ka nožēlo,ka vērsās sākumā pie dziedniekiem,nevis ārstējās.Vai mana mamma to ir aizmirsusi?Es biju pusaudze,bet man tas spilgi iespiedies atmiņā.
Es ticu,ka vārdiem ir liels spēks,es nenoliedzu visu to, bet ir jārīkojas arī reāli, jo brīnumi var arī nenotikt...
11.11.2017 17:21 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Beidz melot, gaja vona nakama dienaa ka tad! Man bija lauzta potite, atri opereja iekoka dzelzus pec men 2 tika nonema gipsi in saku macities staigat,!!!! Nu jadoma ko fleitee!
11.11.2017 17:28 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
BetijaB, ja es būtu Tavā vietā, es reāli aizbrauktu pie mammas un iznestu viņai smadzenes konkrēti, novestu līdz histērijai, kamēr viņai pielektu vai kā minimums lai iestājas bailes. Jā, varbūt esmu briesmīgs cilvēks, bet nu sastāstīt absolūti nezinātniskus brīnumus savam ar vēzi slimajam bērnam - tam būtu jābūt krimināli sodāmam!
11.11.2017 17:29 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Rīdziniece, tas viss tāpēc, ka tu negāji pie zintnieka! Ir tak labi zināms, ka ģipsis ir labs buramvārdu vadītājs.
11.11.2017 17:30 |

Reitings 23705
Nu vecs varbut cilveks ko tur, bet tam beeerninam tuvu 40 it gafiem un vel virs ir, nu tacu sen vareja izopereties !!!
11.11.2017 17:34 |

Reitings 23705
Un ja man bija luzums, plisums , izmezgijums potitee! Ja neoperetu un neliktu kaja titanu klibotu visu muzu! Tur tehniski citadi nav iespejams! Ta ka pasakas nevajag te izdomat!
11.11.2017 17:37 |

10 gadi
Reitings 1396
Denerys
Nesanāks,viņa ir traka,kad dusmojas.Es ar viņu nespēju ilgi kopā uzturēties,jo viņa ir paštaisna,uzskata,ka ir Dievs,jo ir māte.Viņai nepatīk,ka runāju,ko domāju, var arī fizisku spēku pielietot, kā arī vīrs viņu nevilcinoties aizstāvēs.Man vienmēr ar viņu ir ļoti uzmanīgi un smalkjūtīgi jārunā,jo var īstu uguni izspļaut.Atceros, pāris dienas pēc manām kāzām,viņa bija uz mani dusmīga, jo neuzdāvināju dāvanu viņai.Uztaisīja īstu histēriju, sāka ar to,ka neīstā datumā kāzas bija, viņai,redz, jau pirmdien darbā jāiet...Aizgāja toreiz lielajā.Nav viņa normāla.
11.11.2017 17:39 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Rīdziniece
Ja, tas bija man komnetārs.
Es gāju gan pēc tā ģipša uzreiz, kad viņu noņēma. Vai, tad ir tādi, kuri neiet???
Atvainojos, neierakstīju pareizi.:-D
11.11.2017 17:39 |

Reitings 23705
Beidz murgot!
11.11.2017 17:46 |

Reitings 284
Rīdziniece
Man bija tikai 3 mēnešu ģipsis bez tiem dzelžiem, jo ārsts teica, ka paveicies vēl!!!
Vienīgi retgena tantuks brīnījās, ka nevajag operēt!!! Tas laikam bija tajā kontroles reizē!!!
11.11.2017 17:56 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
man ir jādomā par savu ģimeni

Un māsa nav daļa no tavas ģimenes?
Šķiet, ka gribi saņemt apstiprinājumu tam, ka vari likties mierā, jo ''pieaugušu cilvēku nevar piespiest'', kas lielākoties ir taisnība, bet.. Ja kādam no brāļiem/vecākiem draudētu nāve, es katru brīdi censtos palīdzēt un ko mainīt - es sev nekad nevarētu piedot to, ka vienkārši atmetu ar roku, jo pieauguši cilvēki taču paši var pieņemt savus lēmumus. Tava māsa ir krīzē, domas par nāvi ir paralizējošas un protams, ka ja kāds uz viņu izdara spiedienu un mēģina iestāstīt, ka viss nav tik traki, gribās tam ticēt. Jo gribās taču cerēt, ka nāve nav tik tuvu... Manā izpratnē nē, tas nav ok vienkārši atstāt visu, kā ir. Ja pēc māsas nāves varēsi mierīgi sadzīvot ar savu bezdarbību, tad viss ok, bet es to droši vien nožēlotu līdz savam pēdējam elpas vilcienam.
11.11.2017 18:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Izlasot autores komentārus, radās viedoklis, ka Tu zini, kā Tev būtu jārīkojas, bet to nevēlies darīt, lai nesarežģītu savu dzīvi.
11.11.2017 18:44 |

10 gadi
Reitings 1396
Liepulapa
Ko tu man iesaki darīt? Man varbūt pašai skalpeli ņemt rokā, nevis gaidīt ārsta nozīmēto terapiju?Vai braukt tagad ņemt ārā no slimnīcas un vest uz Locu,lai sāk tagad un tūlīt,piedraudēt ārstiem ar nazi?
Jo tas ir tikai pēc 2 nedēļām! Novākt mammu no ceļa,lai nemaisās?Sasiet un pagrabā turēt? Padomā,līdzu,reālas rīcības iespējas un,lūdzu,gaidīšu padomu.
11.11.2017 18:49 |

10 gadi
Reitings 1396
Annie-es nezinu,kā man būtu jārīkojas!Nezinu!!!!!!!!!!!!!!
11.11.2017 18:50 |

10 gadi
Reitings 1396
Varbūt jums,liepulapa un annie,ir zināmi kādi hipnozes veidi,kā ietekmēt cilvēku izvēles un rīcību?Vai varbūt kaut kas līdzīgs?Vēl arī derētu domu lasāmais aparāts!Paldies par padomiem!
11.11.2017 18:53 |

Reitings 284
BetijaB
Novākt no ceļa mammu, kas slikti ietekmē Tavu māsu un vest viņu uz ķīmijterapiju.
Bāc, kas tā par muteri. Viņas meita mirst, bet viņa reāli uztraucas, ka viņai mati noies no galvas un bojās kopskatu. :'-(
11.11.2017 18:55 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Apmānīt māsu, ka ved viņu uz kafejnīcu, bet isteniba aizvest uz Rīgas onko centru nevar?
11.11.2017 18:56 |

Reitings 23705
Virs, masa,kolegi un draudzenes kur bija veselu gadu? Tikai mamna cauru dienu blakus?
11.11.2017 18:57 |

Reitings 23705
Tscu jautajim paliek atklats kapec nesaki lielo kari par masi gafi atpakal? Tagad...lasot ko raksti tur jsu arsti ir blakus...un nu jaaa.....esi lidzas.
11.11.2017 18:59 |

10 gadi
Reitings 1396
Bet,ja viņa es viņu piespiedīšu un viņa neizturēs to terapiju?Tad būs daļa,kas teiks, ka es vainīga, ka tā sanācis! un mani mammu atsēdināt nav iespējams, mēs katra pastāvam par savu.Es neesmu ne dievs,ne ārsts, es pati es apjukusi, jo nezinu,kā viņai būs labāk.
Es būtu pateicīga,ja beigsim šo diskusiju, jo esmu izlēmusi atbalstīt viņas izvēli,lai kāda tā būtu.Darīšu visu, lai atbalstītu terapijas laikā,ja tā notiks, bet ar varu nespiedīšu, jo man nav ne jausmas kā jūtas pats cilvēks šādā situācijā.Jā,mana sirdsapziņa būs tīra, jo centos uz visu loģiski skatīties jau no sākuma.
11.11.2017 19:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits