Salāti - nepirkt dārgās salātlapas ziemā, tā vietā kāpostu salāti, burkānu un sēkliņu vai biešu salāti, štovēti kāposti vai iztikt bez salātiem un dārzeņus ielikt pamatēdienā. Ziemā tomāti/gurķi tāpat nav garšīgi.
Pamatēdiens - viss vienā traukā - zupa, sacepums, sautējums, plovs... Gaļu vajag mazāk kā gaļa+piedevas varientā.
Piedevas - beramie griķi, rīsi (nevis mazajās plastmasas paciņās) ir lētāk, ērtāk. Lietoju tikai tādus, jo rīsus var jebkurā brīdī pagaršot, vai nekļūst par mīkstu, var izvārīt, cik precīzi vajag.
Krāsnī ceptiem/vārītiem/tvaicētiem/sautējumā dārzeņiem izdevīgāk izmantot saldētos dārzeņus kā svaigus (var pielikt svaigos burkānus, kartupeļus), bet saldētais mix ir izdevīgāks kā nopirkt ziemas vidū puķkāpostus, pākšu pupiņas, brokoļus... Tāpat tie svaigie dārzeņi ir apstrādati un ceļojuši tālu ceļu, nav 100% vitamīni kā tiko novāktos.
Var atcerēties par miežu putraimu putrām, grūbām, vārītām pupiņām, auzu pārslām - lēti un veselīgi.
Es nepērku un neēdu jogurtus, biezpiena sieriņus, pienu, ikdienā reti lietoju krējumu. Nelietoju margarīnu, kūkās lieku sviestu. Uz maizes smērēju franču sinepes (ar graudiņiem), pa retam kādu svaigo sieru. Pamatā pērku pamatproduktus, no kuriem pati gatavoju. Tas neaizņem daudz laika.
Nemetu ārā produktus, piemēram, ja paliks pāri mazliet rīsi, brokastīs tie tiks apcepti ar olu un konservētām pupiņām, vai taps salāti. Gatavoju tā, lai nākamajā dienā varetu paņemt uz darbu pusdienas.
Nepērku ziemā zaļumus - maza buntīte maksā tuvu pie eiro. Baziliks aug podiņā uz palodzes, dilles no vasaras saldētavā. Pārējie - kalētie garšaugi.
Veiksmi meklējumos un plānošanā!