Tā izteikti pamanīju, cik daudz atkritumu saražojam, kad piedzima meita un sākās pamperu kalni :'-( Es vienkārsi biju mazliet uz pauzes par šo, tomēr nebiju gatava (un neesmu joprojām) "mazgājamiem pamperiem". Tomēr pēc iespējas atsakos no mazajiem maisiņiem veikalos pērkot dažādus augļus & dārzeņus vai citas lietas, kopš esmu kļuvusi par sava mazdārziņa īpašnieci, arī dārzeņu mizas u.tml. atliekas krāju kompostam, kā arī atsevišķi krāju papīra atkritumus un nesu uz pagalmā esošo papīra konteineru. Faktiski, es ļoti priecātos, ja man tuvākajā apkārtnē kaut kur būtu arī stikla un plastmasas konteineri, bet neesmu tos manījusi.
Tomēr uz pilnīgu zero waste laikam neesmu ne gatava, ne arī ticu, ka jelkad būtu spējīga to realizēt. Tas gan nenozīmē, ka vides tīrība man nerūp. Vienkārsi apzinos, ka daudz ko nosaka dažādi blakus faktori. Nu, piemēram, es neesmu gatava iet uz darbu nesot līdzi auduma somu, kas pilna ar stikla burkām, lai vakarā pēc darba mājupceļā ietu veikalā iepirkties ar savu taru... mjā, šo es tiesām nevaru iedomāties... :-/