Dzīve ārzemēs vai tepat Latvijā?

Reitings 34
Reģ: 12.04.2014
Domāju lielākoties visi kādreiz ir domājuši vai iztēlojušies kā būtu dzīvot citā valstī vai arī tieši otrādi, ka Latvija ir tā valsts pret kuru nemainītu nevienu. Pati esmu daudzreiz par to domājusi un nonācu līdz tam intereses punktam, kad labprāt vēlētos uzzināt citu domas.
Tāpēc.. kura valsts Jums ir tuvāka sirdij, uz kuru vēlētos pārcelties vai arī vēlaties palikt šeit Latvijā?
Kādi ir ietekmējošie faktori par labu aizbraukšanai vai palikšanai?
Vai arī vēlētos aizbraukt, bet tā īstenošanai pastāv šķēršļi?..
24.10.2017 15:56 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Protams ārzemēs ir daudz kas sakārtotāks, darba vide, sociālās garantijas, viss salikts pa plauktiņiem, var mierīgi plūst pa starumei. Viss paredzmi, miegaini un prognozējami.
Man pietrūktu asuma darbā un dzīvē, kritieni un pacēlieni, riski, veiksmes un neveiksmes.
Un ļoti svarīga ir dzimtenes sajūta.
Radu Latvijā ir daudz, vecāki, senču mājas, bērniem ir daudz māsīcu un brālēnu.
Patīk Latvijas vide un cilvēki, kuri varbūt te nesmaida nepārtraukti, bet neuzbāžās ne ar ko un nelien dvēselē.
25.10.2017 08:54 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Tikai un vienīgi Latvijā sevi saredzu.
Priekš manis Latvija ir veiksmīga vide, lai attīstītu biznesu. Tā kā strādāju pārsvarā tikai ar eksportu, tad teiksim mūsu saražotās mēbeles ir 2x lētākas kā ražotās citās Eiropas lielvalstīs. Visi ārzemju klienti ļoti novērtē labo cenu un augsto kvalitāti.
25.10.2017 09:19 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Daža labas domu pērles te kā mājās :D
25.10.2017 09:41 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Izteicieni par to, ka LV nepietrūkst ne valoda, ne kultūra, ne valsts un tajā pašā laikā intensīvi sēdēt LV forumos, būt ļoti labi informētam/ai par LV notikumiem, aktualitātēm, par to aktīvi izteikt viedokli... nu man šķiet tas noliegums vairāk ir tāda aizsargpoza, jo starp aizbraucējiem un LV dzīvojošajiem diemžēl bieži ir novērojama rīvēšanās. Ja pateiksi, ka ārzemēs kaut kā pietrūkst, no otras puses var sekot izteikumi- es jau teicu, ka tā būs utt., un bieži vien tāpēc tiek ieņemta aizsargpoza, cik viss ir labi un par jebkādām grūtībām, skumjām vai nebūšanām labāk neko nestāsta, lai izvairītos no liekas bakstīšanas acī. ...
25.10.2017 09:51 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Jums neienāk prātā doma, ka sēž cosmo, jo patīk (nu vismaz nosacīti patīk:-D) pats forums un tas, ka var parunāties? Pie tam daudzas te ir ļoti ilgus gadus un pa šiem gadiem ir izbraukušas no šīs valsts.. kas tad, jādzēšas no visiem latviešu portāliem un jāaizmirst visas cosmietes (nerunājot jau par draugiem, paziņām)? :-D
Man, piemēram, vispār tāds jautājums nerodas.. loģiski - sēž te, jo vnk sen te ir un nav jau daudz tādu portālu, kuros var tā parunāt. Ok, rīdziniece te varētu simtiem līdzvērtīgus portālus samest, bet ne visas meklē kaut ko jaunu.. valodai ar portālu nav nekāda sakara, manuprāt.
25.10.2017 10:08 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
un runāt par valsti.. nu mēs pašas LV dzīvojošās te arī apspriežam citas valstis, kad kāda tādu diskusiju uzcepj, lai gan šī valsts ar mums vispār nekā saistīt nevar.
25.10.2017 10:13 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Būtu interesanti, ja meitenes arī pieminētu, kur atrodas! Te kāda bija no Somijas, no kurienes tieši? Vari atrakstīt PM, ja nevēlies publiski :)
Pati dzīvoju Helsinkos, Somijā esmu jau gandrīz 6 gadus. Pirms pārcēlos uz Helsinkiem, sevi Somijā ilgi neredzēju, vienmēr domāju, ka kaut kad atgriezīšos Latvijā. Bet tagad esmu atradusi savu īsto pilsētu un nekur citur sevi iedomāties vairs nespēju. Viss ir sakārtots gan ekonomikas līmenī, gan drošības,, gan sociālās garantijas, vide, ikdiena, medicīna. Man pat nav pie kā piesieties :D Neiebilstu kādu laiku padzīvot arī citā valstī, bet ilgtermiņā viennozīmīgi tikai Somija. Droši vien jau savu lomu spēlē arī tas, ka meita ir Somijas pilsone :D
Latvija pietrūkst kaut kādā mērā, vienmēr patīkami aizbraukt ciemos. Bet ir tik daudz lietas tieši komforta ziņā pie kā esmu pieradusi, ka atgriezties būtu grūti. Nu kaut vai auzu piena pieejamība visās cafe :D vai ārkārtīgi ērtais sabiedriskais transports. Nu tādi sīkumi, bet tie jau veido ikdienu. Tagad esmu Stambulā mēnesi, droši varu teikt, ka šādā vietā sevi uz ilgu laiku neredzu. Esmu arī Āzijā vairāk kā mēnesi ceļojusi, tur arī pavisam noteikti nevarētu. Pārāk atšķirīga kultūra, pārāk liela uzmanība manam eiropietes izskatam. Tāpēc Somija man patīk, vismaz neizceļos pūlī tik traki un apkārtējo uzvedība šķiet saprotama un loģiska.
25.10.2017 10:20 |

Reitings 94
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoju Latvijā, bet nemitīgi ir domas par pārcelšanos, jo šeit jūtos nenovērtēta. Jā ir ok darbs, ir izglītība, bet zinu, ka par šo pašu darbu varētu saņemt ārzemēs 3x vairāk. Sapņu zeme būtu Šveice. man tur ļoti patīk, droši, viss sakārtots, klimats jaukāks nekā šeit. Kā jau te minēja citas meitenes, tik tiešām pilnīgi nepazīstami cilvēki viens otru sveicina uz ielas vienkārši tā pat. Cilvēki ir priecīgāki, jo ir pārliecināti par rītdienu. Laiks rādīs vai sanāks man pārcelties uz kādu citu Eiropas valsti.
25.10.2017 10:25 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Laiks rādīs vai sanāks man pārcelties uz kādu citu Eiropas valsti.

Bet Tu mums obligāti pastāsti, ok?
25.10.2017 10:35 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Es esmu Norvēģijā. Pāris gadus atpakaļ dzīvoju Dānijā, bet ceļoju uz Norvēģiju skaistās dabas dēļ. Jau pēc pirmā ceļojuma uz Norvēģiju ļoti bieži pieķēru sevi pie domas, ka gribas turp atgriezties. Bieži vien arī devos pie draudzenes, kura Norvēģijā dzīvo jau gadus 5, iepazinos ar Norvēģiem, sapratu, ka esam uz viena viļna un jūtos ļoti komfortabli viņu kompānijā, kā zivs ūdenī :D
Doma par parcelšanos mani nepameta ilgu laiku, tādēļ uzņēmos risku un metos avantūrā, sapakoju mantas un aizbraucu viena uz Norvēģiju un nenožēloju to ne mirkli.
Āizbraukšanas mērķis noteikti nebija ne nauda, ne labāki dzīves apstākļi. :)
25.10.2017 10:44 |

10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Īsu laiku esmu dzīvojusi ārzemēs. No vienas puses ļoti patika, citas iespējas, cilvēki, kas bija man apkārt - ar pavisam citu dzīves uztveri. Taču iespējams biju pārāk jauna, jo tomēr pārāk ļoti pietrūka savas ģimenes, lai paliktu tur pa visam. Ja visi man tuvie cilvēki būtu tur, iespējams, ka Latvijas nemaz tik ļoti nepietrūktu.
25.10.2017 12:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Loti patik skaistaa Latvija, valoda, cilveki.. dzimtene galu galaa. Tomer praktiski domaajot.. man krietni lielaks komforts ir arzemees (alga, socialas garantijas, nav tada korupcija ka LV)..
Dalai sabiedribas patik galeeji uzskati- Ja patiik Latvija, tad noteikti nepatiks aarzemees utt... bet.. taa nav. Man patik daudz un dazadas valstis. Tomer dzivosanai ertakas mana gadijuma ir arzemes. Varu diezgan biezi apciemot dzimteni un izbaudit taas skaistumu.
25.10.2017 13:45 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
-Brauc kur vēlies, no saviem tarakāniem neaizbēgt.

:D
25.10.2017 13:49 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Diezgan mulkigi pateikt ja reiz nepietrukst LV tad cosmo forumaa esot kaut kas vaajpraats seedeet. Pilnigi smiekli jau naak. Tad jau zinas ar nedrikstam lasit in interested par aktualitaatem LV..
25.10.2017 14:14 |

Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
Jums neienāk prātā doma, ka sēž cosmo, jo patīk (nu vismaz nosacīti patīk) pats forums un tas, ka var parunāties?

+++
Varu šo lietu pakomentēt no savas puses. Es ikdienā uzturos savas dzīvesvietas valsts forumos, tāpat arī čatoju ar draugiem, kuri nāk no dažādām pasaules valstīm. Respektīvi - šis nav vienīgais forums, kurā esmu, jo man viekārši patīk komunicēt ar cilvēkiem, iesaistīties diskusijās, neatkarīgi no tā vai tās diskusijas notiek latviešu, krievu vai angļu valodā. Šajā forumā esmu, jo jau gadiem ilgi esmu šeit uzturējusies kā lasītājs, esmu iepazinusies ar foršiem cilvēkiem un tāpēc, neskatoties uz to, ka nedzīvoju Latvijā, nevēlos zaudēt saikni ar tiem cilvēkiem, kurus šeit bijusi tā laime iepazīt.
Konkrēti es par valodu izteicos tādā kontekstā, ka, ja ir cilvēki, kuri raksta, ka nekad nevarētu dzīvot citā valstī, jo apkārt skanētu sveša valoda, man ir tieši pretēji un valoda man nepietrūkst, ātri varu adaptēties jebkurā vietā, neatkarīgi no tā, kādā valodā runā man apkārt esošie. Tad jau, izejot no šīs loģikas, sanāk, ka es arī ar vecākiem nedrīkstu sarunāties latviski, jo, redz, esmu izteikusies, ka man nepietrūkst latviešu valoda. :D
25.10.2017 15:10 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ārzemēs esmu jau ilgstoši tāpēc, ka man patīk internacionāla vide. Ar kādām tik dzīvām kultūrām un pieredzēm nācies saskarties un uzklausīt, tādas lietas grāmatās vai internetā neizlasīt, neizjust.
Ar latviešu aizspriedumiem un virspusību es Rīgā jūtos pat vairāk imigrante nekā ārzemēs :-D
25.10.2017 15:33 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Gribu dzīvot tikai Latvijā. Esmu patriote. Ar politiku tam nav nekāda sakara. Patriotisms rodas no piederības sajūtas, nevis komforta līmeņa.
25.10.2017 15:50 |

Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Pietrūkst vecāki, radi un draugi gan.. patīk Latvija noteikti, skaista daba, arhitektūra, kultūra..taču spilvenā neraudu noteikti. Ir iekārtota sava dzīve, lieliski laika apstākļi utt esmu apmierināta ar savu dzīvi.
25.10.2017 16:34 |

Reitings 17
Reģ: 20.03.2014
Esmu dzīvojusi ārzemēs kopumā trešdaļu dzīves, gan darba, gan mīlestības dēļ. Esmu tomēr izvēlējusies atgriesties Latvijā, jo ļoti traucēja sajūta, ka līdz galam neiederies mītnes zemē, bet, reti esot LV, arī jūties kā svešinieks savā zemē. Trūka piederības sajūtas. Ļooti trūka lētās un garšīgās pārtikas, ēdienu (piedzīvoju, ka ēdiens pat sapņos rādās:)). Trūka tas, ka cilvēki saka, ko domā, nevis runā savu small talk un nekad nezini, ko īsti no viņiem var sagaidīt...
Īsu brīdi pēc atgriešanās nožēloju, jo bija jāsāk karjera no nulles, ienākumi bija mazāki, bet šobrīd esmu atpakaļ apritē un nevaru sūdzēties. Arī ārzemēs nestrādāju melno darbu, bet šeit nav sliktāk, ja tiešām strādā, esi godīgs un uzcītīgs. Protams, trūkst normālas veselības aprūpes, besī sajūta, ka valstij pat tevi ir nospļauties, bet kopumā uzskatu, ka dzīve šeit nav slikta un būtu jānotiek kaut kam ļooti svarīgam, lai es atkal pārceltos uz ārzemēm.
26.10.2017 16:51 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
MADasaHATTER, kāpēc tu vēl esi palikusi fabrikā?! Atrodi savu dzīvesvietu Amsterdamā un darbu ar angļu valodas zināšanām ātri atradīsi. Un tām pat nav jābūt izcilām. Mums darbā strādā arī cilvēki, kuri knapi kaut ko pateikt var.
Ejot pa centru ir pilni skatlogi zīmītēm, ka meklē darbiniekus tā kā jaunu darbu ātri vien atradīsi. Vēl pie tam, fabrikās stundu likme ir maza... lielāka motivācija mainīt jomu. :D
26.10.2017 22:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits