Nesen kā izlasīju. Jā, varoņu vārdi ir ārzemnieciski, kaut gan darbība notiek Rīgā, un kopumā daudzviet sižetu bija grūti sasaistīt ar pašmāju vidi.
Draudzene dāvināja un teica, ka "šis ir tas romāns par seksu", bet tomēr pietiekami plaši tika atspoguļotas arī cilvēciskās attiecības, iekšējās pretrunas un citas dzīves nianses.
Es neesmu lasījusi ''Greja 50 nokrāsas", tikai bijusi abu daļu ekranizējumu kino. Tur šķita, ka galvenā varone cīnās ar pretrunām - pieņemt tā vīrieša alkas pēc agresīvāka seksa, kā arī viņa specifiskos noteikumus un tādējādi ļauties šai mīlestībai, vai arī no tā visa atteikties. Bet šīs grāmatas gadījumā abi kā apreibuši vienlīdzīgi atdevās stingrākām seksa spēlītēm. Tam visam ik pa laikam traucēja tikai negaidīti liktens pavērsieni, piemēram, radās pārpratumi vai kāds mēģināja viņu attiecības izjaukt. Bet nu šajā grāmatā iztika bez fiziskas ietekmēšanas ar pletnītēm un citiem tāda tipa rīkiem (ja neskaita roku dzelžus).
Bija dzīves ainiņas, romantika un arī pikantas, ļoti izsmeļoši aprakstītas seksa ainas. Grāmatas autorei ir viegli lasāma valoda, izmantoti daudz epiteti, kuri reizēm šķita lieki. Piemēram, lai raksturotu galveno varoņu ļoti labo materiālo stāvokli bija rakstīts, ka viņa paņēma savu paša jaunākā modeļa Samsungu vai arī viņš atvēra sava superplānā Apple datora vāku (nav precīzi citāti).
Lasīju, ka šī gramata tagad esot nr. 1 starp pirktākajām grāmatām LV lielākajās grāmatnīcās, tāpēc liels prieks par tautietes veiksmīgo uzdrīkstēšanos, taču nav īsti mana stila grāmata. Es parasti lasu vai nu detektīvus, vai kaut ko vēsturisku, ir tikai pāris romantiskie bestselleri, kuri mani ir "paņēmuši".