Man patīk Skroderkrogs Ventspilī, garšīgas un bagātīgas porcijas, tikai labāk iepriekš rezervēt galdiņu - ir gadījies, ka nav kur sēdēt.
Ļoti valdzinošs ir Bīriņu pils restorāns - labs ēdiens, var just, ka gatavo cilvēkiem, nevis tikai peļņai. Ideāli ir pavasarī vai vasarā, kad var sēdēt āra terasē, vienlaikus baudot skaisto apkārtni.
Patika restorāns Daugavpils cietokšņa iekšpusē - ļoti demokrātiskas cenas, vienkāršs interjers, taču garšīgi.
Mani pārsteidza krodziņš Vīganti, 80to gadu oldschools šī apgalvojuma vislabākajā nozīmē, sākot ar traukiem un beidzot ar ēdienu gatavošanas un servēšanas veidu. Bija arī garšīgi un arī par ļoti labām cenām.
"Sidrabiņi" uz Tallinas šosejas man arī šķiet forši, tāds omulīgs krodziņš, kur pasniedz garšīgas maltītes. Vasarā un vēlā pavasarī var sēdēt ārā, zaļā plašumā.
Sava patīkama aura ir arī Siguldas Doma cafe, tur vienmēr ēdu viņu variāciju par Cēzara salātiem, kā arī dzeru bezalkoholisko Aperol Spritz. Dievinu viņu Cremebrulee.
Ogrē braucu uz Senjorita Kukū, taču tur vienmēr ēdu wokus, kuri ir ļoti gardi, tāpēc par pārējiem ēdieniem nemācēšu spriest. Tāda mīļa vieta.
Alūksnē patika Jolanta Hotel restorāns, jo šefpavārs mums ar draugu bija sagatavojis kārtīgu komplimentu milzīgas uzkodas lielumā ar dažādām piedevām. Sirsnīgi, un viss bija garšīgi.
Ikšķilē ļoti patīk Brandīns, viss, ko esmu tur ēdusi, šķitis gards, arī skaista apkārtne, teicama kopaina.
Tāpat arī iesaku Dikļu pils restorānu un Valmiermuižas alus darītavas restorānu, tur ir gaumīgi un gardi. Man arī Jūrmalā tīk Lighthouse.
Liepājā pēdējos gados ir atvērušies vairāki labi restorāni, kā arī arī daudzi ilgus gadus pastāvošie turpina turēt līmeni, tā vismaz draudzenes saka. Kristapa Porziņģa brālim piederošais restorāns esot labs. Man gan grūti spriest, jo parasti, uz Liepāju aizbraucot, baudu omītes kotletes, un restorānu apmeklējumiem nesanāk vaļas.
Diemžēl daži ārpusrīgas restorāni, kuri man bija tuvi, gadu gaitā ir likvidējušies. Ļoti daudz kur būts, taču noteikti ne visus gribas ieteikt vai pašai vēlreiz apmeklēt.