Kaut kāds sviests ar tiem restorāniem, es jums sāku, mūs apkrāp baltas dienas vidū

Reitings 1081
Reģ: 15.06.2016

Pēdējā laikā sāku biežāk staigāt pa restorāniem un sāku ievērot vienu interesantu momentu: tikko tu apsēdies aiz galdiņa, kā uzreiz visuresošs viesmīlis tev prasa: „varbūt gribētu kaut ko iedzērt?”. Pieņemsim, tu viņiem sāki: „balto kafiju, lūdzu”. Viņš aizej un pēc divām minūtēm tev uz galda jau stāv kafijas tase. Brīnišķīgi! Bet paiet vēl minūtes piecas kamēr tu izpēti to ēdienkarti kā vajag, pēc tam vēl piecas minūtes kamēr tas viesmīlis pamana, ka tu jau kaut ko esi sev izvēlējis un pienāk, lai paņemtu pasūtījumu. Tālāk paiet vēl desmit-piecpadsmit minūtes lai pavārs to visu pagatavo. Pievienojam vēl piecas minūtes lai atdzīst un piecpadsmit lai apēstu to ēdienu. Beigās sanāk, ka paiet vismaz pusstunda. Un kāda pēc tā visa var būt tā kafija? Pareizi, viņa ir auksta, kā Ziemeļpolā. Un tu pasūti vēl vienu tasi. Man tā liekas vai tas viss darās apzināti – viltīgie viesmīļi saprot, ka kafija atdzisis kamēr tu ēdīsi, un tev būs jāpasūt vēl viena tase, lai nedzertu aukstu? Es jums sāku, reāli tas viss izskatās pēc kaut kādas afēras, pārdomāta lohotrona. Vai tā liekās tikai vienīgi man?
12.10.2017 18:27 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
Var jau būt, ka piedāvā dzērienus, un autors/-e pats izvēlas kafiju.:-D
13.10.2017 08:12 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Es bieži pasūtu pirmo kafiju, jo tā man garšo visvairāk. Ja neizdzeru, tad dzeru pēc tam aukstu. Ja izdzeru, tad pie ēdiena paņemu ko citu. Vai arī pasaku, ka vēlos kopā ar ēdienu :D Problēmas atrisinātas :D
13.10.2017 08:49 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ir gan problēma. Var atteikties, var piekrist.
Tīrais mārketings - kas uzķeras paši vainīgi
13.10.2017 09:56 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Mmm...nopietna problēma, ko lai saka..
Ja pasūtu tikai kafiju un desertu, tad uzreiz saku, lai kafiju nes KOPĀ ar desertu. Lai nesanāk pēc tam dzert atdzisušo kafiju vai izdzert pirms tiek atnests deserts.. Ja es sūtu pamatēdienu + kafiju, tad jā, sākumā man nes kafiju (ja nepalūdzu kopā), bet es nepalūdzu, jo malkojot kafiju, gaidu ēdienu. Un parasti, kaut ko ēdot, reti dzeru klāt. Ja tomēr sūtu ūdeni vai sulu, tad nav iekāriena mesties tai virsū pirms tiek atnests ēdiens
13.10.2017 10:52 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
nē nu šausmas, traki, tie viesmīļi - shēmotāji, ne?
Esmu vēl vienu shēmu pamanījusi - viņi bāros tirgo alkoholu - alu, piemēram. Un vienu izdzerot, sagribas vēl vienu. Kaut kas traks, ne? Man liekas, tur ir kaut kas pievienots, lai man vairāk slāptu. Šausmīgi.
13.10.2017 11:16 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
? :-D
13.10.2017 13:01 |

Reitings 10509
Tak normāle, ka piedāvā ko padzerties.
Es parasti izvēlos vīnu un ūdeni vai alu - reizēm tēju.
13.10.2017 13:05 |

Reitings 10509
Kas attiecas uz kafiju. Pasūtu ļoti reti, parasti pēc pamatēdiena ( kad viesmīlis pajautā vai vēl ko nevēlamis ), jo nekad nesūtu uzkodas vai zupa + pamatēdiens + deserts.
Mēs parasti ēdam pēc savas kārtības piem.: pamatēdiens un tikai tad uzkodas + vīns. Es varu mierīgi paēst tikai no uzkodām, kā citreiz arī daram uzkodas + vīns.
13.10.2017 13:14 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Te nu gan probleema. Piedaavaa kafiju nav labi..,jo redz peec tam jaagaida kamers atnesis eest. Nesaprotu cilvekus kuru saskata probleemas tur kur to nav. Zinas tante ar alu taa is iedzet vienu un pasuti otru. Neviens jau ar varu nespiez tav pasutit to alu vai kafiju. Viesmiliem un barmeniem taa ir tiesa pieklaajiba pajautaat vai belies kaut ko iedzet vai veel vienu kafijas tasi/alus kausu.
14.10.2017 12:34 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Nav protams par bāriem un alkoholu,bet es ejot uz veikalu ,kas netālu no mājām ir ,iedomājies ir plaukti ar skolas piederumiem un blakus uzreiz stāv čipsi, nu iedomājies tāda nekaunība, atnāk pēc jaunas burtnīcas ,un ieraugi čipsus. Nu kā lai bērns nepērk tos ,ja acu priekšā rēgojas? :-D
Noteikti ari shēmotaji!
14.10.2017 14:11 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
atnāk pēc jaunas burtnīcas ,un ieraugi čipsus. Nu kā lai bērns nepērk tos ,ja acu priekšā rēgojas?
Noteikti ari shēmotaji!

Tā tiešām ir visvienkāršākā shēma.
Tāpat kā kola, košlenes un saldumi pie kases arī atrodas vēlreiz, ja nu pa vidam nepastiepās roka paņemt, tad ir iespēja vēlreiz. Tāpat, lai nonāktu pie piena, gaļas, maizes, vienmēr ir jāiziet cauri visam veikalam, jo šī sadaļa atrodas vistālāk, dziļāk iekšā veikalā, vēl blakus nodaļa bieži vien ir alkohols. Tas jau nu gan mūžīgi mūžos un pilnīgi izprotams.
14.10.2017 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits