Samaksa

Reitings 11
Reģ: 21.03.2013
Sveikas, mani interesē tās "darba haizivis", kas zin pa kādām naudām un kur Rīgā apgrozās labi darbi. Tās, kas ir apvienojušas darbu ar studijām. Droši vien izklausos nedaudz smieklīgi, bet jau nedēļu esmu neliela darba meklējumos (lai apvienotu ar studijām) un jau esmu bijusi dažās darba intervijās. Vietas uz kurām sūtu CV ir diezgan jaukas un prestižas (viesnīcā, salonos, restorānos), bet katru reizi, kad intervijā jautāju kāds ir atalgojums, es dzirdu 2,50/2,80/ 2,90 eiro stundā!:-/ Un pirmā doma, kas ienāk prātā - kāpēc, lai es gribētu tur strādāt par 2,5 eiro stundā!:-/ Pasummējot cik bieži es varētu strādāt, man reāli sanāktu kaut kādi 200/250 eiro mēnesī.. :-|
Es tiešām nesaprotu kā prestiža un, no malas skatoties, dārga iestāde var tik maz maksāt darbiniekiem?! Kas Rīgā tā par tendenci tik maz maksāt?!
27.09.2017 17:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
tad pievieno vel uzputotu pienu siltu..( un ja puto treknos pienus)
P.S. Ir ve stokman un sky dazas kaucin beramas pacinas bet palasot sastavu izvelejos so un pareizi dariju , nammma.Un patik ka pats ar karoti var cik veles iebert
02.10.2017 16:25 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tad Jūs rakstiet citos postos,ka mazu samaksu nav vērts strādāt, ir jātur līmenis, jāiet ,kur maksā normāli, jo tādejādi darba devēji būs spiesti palielināt algas un pat pārdevējām maksā 500eur uz rokas un tagad fu,fū- kāpēc Tu gribi normālu algu?:D Kas gan Tevi ņems? Bezloģika!
02.10.2017 16:36 |

Reitings 23705
Nu pag, neliek jau par 2,50 stradat, ieteixa daudz vietu ar labaku atalagojumu. Bet redz hesitis neder jo neeed burgerus, nu znacit darbu dikti nevajag...
02.10.2017 16:38 |

Reitings 241
Reģ: 24.08.2016
Tad Jūs rakstiet citos postos,ka mazu samaksu nav vērts strādāt, ir jātur līmenis, jāiet ,kur maksā normāli, jo tādejādi darba devēji būs spiesti palielināt algas un pat pārdevējām maksā 500eur uz rokas un tagad fu,fū- kāpēc Tu gribi normālu algu? Kas gan Tevi ņems? Bezloģika!

Kāds brīnums, letiņi vienmēr ir bijuši laipotāji un tam ir arī savs izskaidrojums - iz vēstures šī tauta ir kalpojusi visiem citiem, tikai ne dzīvojusi pati sev. Bet kalpam ir jāprot būt iztapīgam un vienmēr pielāgoties sava kunga prasībām.
02.10.2017 16:53 |

Reitings 23705
Un daziem atkartoju jau n to reiz, ja mammite un tetins apmaksa visu var nestradat. Tiem kuriem pasiem viss jamaksa un negribas dzivot zem tilta, nu ir jastrada teoat, vai jabrauc prom. Tiesi ti vienkarsi.
Un autorei daudz vietu ieteica ar labaku samaksu, bet nekas neder... nu tatad nav nada vajadziga var tapat iztikt.
02.10.2017 16:57 |

Reitings 73
Reģ: 15.05.2017
Kāds brīnums, letiņi vienmēr ir bijuši laipotāji un tam ir arī savs izskaidrojums - iz vēstures šī tauta ir kalpojusi visiem citiem, tikai ne dzīvojusi pati sev. Bet kalpam ir jāprot būt iztapīgam un vienmēr pielāgoties sava kunga prasībām.

Es atvainojos, bet šīs ir briesmīgas muļķības. Iz vēstures:-D:-D:-D
02.10.2017 17:19 |

Reitings 241
Reģ: 24.08.2016
Es atvainojos, bet šīs ir briesmīgas muļķības. Iz vēstures

Tev varbūt, es balstos uz esošo situāciju, kurai iedīgļi meklējami senākā pagātnē.
02.10.2017 17:55 |

Reitings 73
Reģ: 15.05.2017
Tev varbūt, es balstos uz esošo situāciju, kurai iedīgļi meklējami senākā pagātnē.

Kāda senāka pagātne? 90% poļu/leišu bija dzimtcilvēki gadsimtiem un vēl sliktākā stāvoklī nekā latvieši, igauņiem precīzi tas pats liktenis kā mums, vācieši tas pats (nemaz pat nebija vienotas valsts vēl līdz 1871.gadam), frančiem vairākas revolūcijas vēl ne tik senā pagātnē dēļ tā, ka 90% iedzīvotāji bija nospiesti totālā nabadzībā utt. Nemaz nerunāju par krieviem, ukraiņiem, baltkrieviem, Balkānu tautām utt.
03.10.2017 08:44 |

Reitings 27
Reģ: 28.08.2016

tieši tā, strādniekiem un zemniekiem ir jāstrādā nevis jāfilozofē ap algu, bet mēs inteliģence atpūtīsimies:-D:-D:-D bet vispār interesanti, ka sievietes sieviešu forumā ir vispār aizmirsušas ka ir sievietes un domā ka ir "darba haizivis", lūk pie kā noved feminisms :-P
03.10.2017 09:57 |

Reitings 617
Reģ: 17.08.2014
Apskatījos Rīdzinieces ielikto linku, kur ir darba piedāvājums Mozumā, atvainojos, atalgojums ir vienkārša ņirgāšanās par cilvēku, kam ir jāstrādā pilnas slodzes darbs. Es sapratu to, ka mēs kā valsts esam tur, kur mēs esam, kad biju Šveicē. Tur, protams, viss ir dārgi, aizej uz maznīcu, maize maksā 3/4 CHF, neliels aveņu groziņš ar iebiezināto pienu 2.50 CHF, jo cilvēka ieguldītajam darbam ir vērtība un to novērtē. Tur pat ir ar likumu aizliegts paaugstināt cenas pirmās nepieciešamības precēt: pienam utt. Nemaz nerunājot par valsts sniegto atbalstu, kur visiem ir jābūt veselības apdrošināšanai, protams, mazāk turīgiem būs pamata pakete, kur iedzīvotājs ir piesaistīts 1 slimnīcai un 1 ārstam savā kantonā. Kaut kā skumji pārņem, piemēram, skatoties Aizliegto Paņēmienu par Tokyo City. Kādas algas - nekādas, garas darba stundas, pat pa 200 h mēnesī, tā jau ir mūsdienu verdzība, kur darba devējs klaji ņirgājas par darbinieku.
03.10.2017 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits