Es gatavoju šādi. Sviestā ~ 1 min. apcepu garneles, tad pievienoju gabaliņos sagrieztu lasi, cepu vēl ~ 1 min, tad pievienoju kirštomātu pusītes, izspiestu kiploku, visu apmaisu un pieleju ~ 100 ml sausa baltvīna. Visu sautēju kamēr izgaro alkohols un nedaudz savārās garšas ~ kādas 2-3 min. Tad pievienoju 200 ml saldā krējuma un sauju rīvēta parmas siera. Łauju, lai mērce sāk burbułot un principā uzreiz arī griežu uguni nost, neko ilgi vārīt nevajag. Mērcē iemaisu tagliatelle makaronus un łauju visam vēl kādas 5 min pannā zem vāka atpūsties, lai mērcīte nedaudz savelkas makaronos. Pasniedzot, uzrīvē parmas sieru un dzer klāt baltvīnu... Ńammma (l) P.S. Makaronus nedrīkst pārvārīt, jo to 5 min laikā karstumā tie turpina gatavoties. Mērcei var pievienot sāli pēc garšas, bet nevajag pārcensties, jo arī siers dod sāłumu.