Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

lasa m€rce pastai

 
Reitings 43
Reģ: 26.11.2015
Gribu pagatavot pastu ar lasi. Cept puravi eļļā, pievienot lasi, saldo krējumu un pasniegt ar pastu. Bet vai jūs pievienotu mērcei arī uz pusēm sagriezti kirsu tomāti? Un vai ir labāk lietot saldo krējumu vai krēmsieru? Ja sieru, tad kādu? Baidos, ka ar saldo krējumu būs par šķidra mērce.
Paldies!
21.09.2017 13:38 |
 
Reitings 321
Reģ: 20.09.2017
Šī recepte nederēs ar pastu, jo ir aukstā un ir domā karstam lasim pa virsu, bet varbūt kādai kādreiz noderēs. Nezinu gramus un mililitrus, jo visu vienmēr metu uz aci un pēc garšas - skābs krējums, svaiga citrona sula, medus, škjipsniña sāls, daudz smalki sagrieztas dilles. Mērce ir paškjidra un jābūt saldeni skābai. Ar lasi ideāli kopā.
21.09.2017 13:59 |
 
Reitings 1074
Reģ: 22.07.2014
http://kapagatavot.lv/receptes/pasta-ar-lasi-salda-krejuma-merce
21.09.2017 14:13 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Manām garšas kārpiņām kombinācija šķiet dīvaina, bez tam saldais krējums nav nekāda mērce, bet šķidrums, ko katra virtuves nepraša gāž virsū visam pēc kārtas, cerot, ka tas labi garšos. Labāk pagatavo sulīgu laša confit, būs izcils arī bez mērces. Un pasta lasim arī šķiet lētu kafejnīcu labākajās tradīcijās, bet nu katram jau savs...
21.09.2017 14:58 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Tad jau itāļi arī gatavo lētu kafejnīcu ēdienu, jo tagliolini al salmone ir viena no traidiconālajām receptēm. Kādas šausmas, receptē pat krējums ir redzēts :-O
21.09.2017 15:08 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man abi varianti šķiet ok. Ar svaigo sieru neesmu taisījusi, bet esmu šķīdinājusi brī sieru krējumā, bija ņamm.
21.09.2017 15:10 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Saldajam krējumam mērcē nav nekāda vaina. :-D
21.09.2017 18:54 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Es puravus neliktu. Man garšo tā:
sviestā vai augu eļļā līdz stadijai viegli zeltaini brūni apcep ķiplokus, pievieno lasi (un es arī garneles), pāris minūšu pacep (lasis ātri gatavs), pievieno vārītu savu iecienītāko pastu, pasutina. Pievieno sāli, piparus, saldo krējumu. Pasniedzot uzgriež svaigus ķirštomātiņus. Voilā! (Inčīgākai garšai man patīk pievienot attēlā redzamo mērci).
21.09.2017 19:04 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
21.09.2017 19:08 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Es gatavoju šādi. Sviestā ~ 1 min. apcepu garneles, tad pievienoju gabaliņos sagrieztu lasi, cepu vēl ~ 1 min, tad pievienoju kirštomātu pusītes, izspiestu kiploku, visu apmaisu un pieleju ~ 100 ml sausa baltvīna. Visu sautēju kamēr izgaro alkohols un nedaudz savārās garšas ~ kādas 2-3 min. Tad pievienoju 200 ml saldā krējuma un sauju rīvēta parmas siera. Łauju, lai mērce sāk burbułot un principā uzreiz arī griežu uguni nost, neko ilgi vārīt nevajag. Mērcē iemaisu tagliatelle makaronus un łauju visam vēl kādas 5 min pannā zem vāka atpūsties, lai mērcīte nedaudz savelkas makaronos. Pasniedzot, uzrīvē parmas sieru un dzer klāt baltvīnu... Ńammma (l) P.S. Makaronus nedrīkst pārvārīt, jo to 5 min laikā karstumā tie turpina gatavoties. Mērcei var pievienot sāli pēc garšas, bet nevajag pārcensties, jo arī siers dod sāłumu.
21.09.2017 19:41 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Omg, es tikai tagad pamanīju, ko esmu uzrakstījusi:-D
traidiconālajām

Tā ir, ka steigā raksta:-D
21.09.2017 19:44 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Bet, ja ar puraviem, tad esmu gatavojusi tā, ka cepamtraukā pamīšus saliek laša gabaliñus, brokołus un apceptus puravus, pārlej ar saldo krējumu, trauku pârklâj ar foliju un cep cepeškrāsnī. Var pasniegt ar pastu, kartupełu biezeni, kartupełu daivińām utt :-)
21.09.2017 19:45 |
 
Reitings 43
Reģ: 26.11.2015
Sirsnigs paldies par ieteikumiem!
21.09.2017 20:56 |
 
Reitings 321
Reģ: 20.09.2017
Vēl var izkausēt sviestu, pielikt miltus, sāls, pipari, creme fraiche un citrona sula. Pa virsu pētersīļi.
21.09.2017 21:09 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits