Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ābolu kūka/plātsmaize

 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Sveikas!
Pirms vairākām dienām drauga mamma atveda maisu ar āboliem, bet esam bijuši slinki ēdāji. Skatos, ka daži jau iebojājušies, tomēr mest ārā žēl. Ienāca prātā izcept ābolkūku vai ābolrausi. Zinu, ka netā šādu recepšu ir daudz, taču pagājušajā rudenī mēģinot pavisam vienkāršu recepti, plātsmaize sanāca neēdama. Pati tā augšiņa ar ābolu škēlītēm, krējumu, cukuru, kanēli bija ok, taču mīkla apakšā.. nu nē. Negribu izblamēties vēlreiz, varbūt varat ieteikt kādu labu, garšīgu, pārbaudītu ābolkūkas/plātsmaizes recepti?
18.09.2017 16:10 |
 
Reitings 1602
Reģ: 29.04.2017
4 olām atdala dzeltenumu no baltuma. dzeltenumu sakuļ ar glāzi cukura, pievieno 3/4 glāzes miltu. atsevišķi ar šķipsnu sāls sakuļ olu baltumus, iecilā miltu masā (kā biskvītam), lej ietaukotā formā, pāri kārto sagrieztas ābola šķēlītes, pārkaisa ar kanēlīti, cukuru un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes 180 grādos - mana favorīte
18.09.2017 16:15 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Šoko, paldies! (l) Tā sasiekalojos, ka mūsu mājās arī šovakar taps :) Izklausās supervienkārši.
18.09.2017 16:23 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/09/abolu-kuka-ar-beze.html
Šī ir PERFEKTA!!! Esmu gatavojusi jau varbūt reizes 8 pa šo vasaru, un katru reizi izdevās lieliska. Gatavoju gan ar āboliem, gan dažreiz ar raberberiem. Bet garšoja fantastiski un visiem patika. (l) Un es neesmu nekāds kulinārijas virtuozs, bet šī, lai arī trīs kārtās jācep, sanācac burvīga!
18.09.2017 16:24 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Nopērc jau gatavu saldēto mīklu un būs tev ideāla plātsmaize (l)
18.09.2017 16:24 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Tikai, ja gatavo manis minēto, uz kūku formu 26 cm diametrā, apakšā esošo smilšu mīklu vajag vairāk.
18.09.2017 16:25 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es gatavoju tā, ka la chocolatina uzrakstīja. Pavisam vienkārši, ātri un ļoooti garšīgi. Pašlaik sanāk taisīt vismaz divreiz nedēļa. Taps arī rīt. :D
18.09.2017 16:46 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
elzaelza
Kādu gatavo mīklu tu pērc? Es esmu pirkusi tikai kārtaino.
18.09.2017 17:11 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
paranoid jā, es arī to pašu kārtaino , no Rimi sērijas :) liekas , ka garšīga un atvieglo darbu .
18.09.2017 17:19 |
 
Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Arī sakārojās plātsmaizi, bet nav āboli! :-):-D
18.09.2017 17:46 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es cepu ātro variantu. 2olas, 1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes milti, 1/2tējkarote soda, tējkarote etiķa. Olas, cukuru, kefiru, miltus saber bļodā un kārtīgi samaisa. Ieber čupiņā sodu un uzlej sodai etiķi, lai sāk putot. Iemaisa sodu mīklā un atstāj uz 15 min.nostāvēt. Pa to laiku sagriež vai sarīvē ābolus. Cepamtraukā liek mīklu, pa virsu kārto ābolus, pārlej ar krējuma/cukura glazūru un pārkaisa ar kanēli. Liek 180grādos 30 minūtes. Galvenais mīklu traukā nelikt pārāk daudz, tad sliktāk cepas. Mīklas biezums kādi 2-3cm.
18.09.2017 17:55 |
 
Reitings 127
Reģ: 18.11.2016
Ar kārtaino mīklu - ābolu strūdele - ābolus sagriež, uz pannas ar cukuru un kanēli cep kamēr cukurs izkūst - liek izrullētā miklā un taisa kā pīnīti - kamēr vēl silta - ar saldējumu ļoti garšīgi.
Un supervienkāršā, bet ļoooti garšīgā ābolu plātsmaize - nopērk vienu Dobeles dzirnavnieka vafeļu mīklu, izdara visu, kas uz paciņas rakstīts - ielej ietaukotā plātnē un pa virsu kārto ābolu šķēlītes - pāri cukurs un kanēlis !
18.09.2017 18:05 |
 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Man kā reiz šovakar ir plāns cept ābolkūku. Cepšu pec Fb atrastas receptes, pirmo reizi. Man tikai muļķīgs jautājums - vai var cept stikla cepamtraukā, kurā ielikts cepampapīrs? Savu apaļo formu aizdevu mammai...un nav, kur cept. Pēc jaunas formas nav iedvesmas šodien iet laukā. :-D
18.09.2017 18:37 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Jāāāā, ābolu strūdele ar saldējumu ir labākā un vienkāršākā lieta pasaulē (l) Nopērk veikalā gatavo kārtaino mīklu, atlaidina, izrullē nedaudz, sagriež gabaliņos, liek virsū ābolus, cukuru, kanēli, liek otru mīklas kārtu, saspiež maliņas ar dakšu un izdur pāris caurumiņus, lai turas ciet un elpo, pārziež ar olu un krāsnī iekšā.
18.09.2017 18:56 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Es taisu tā, ieber bļodā miltus ,glāzi piena . Atdalu olas baltumu no dzeltenuma(3olas), ar mikseri samaisu miltus ar pienu,ja vajag pieleju ūdeni. Tad ar cukuru sakulu olas dzeltenumu 2ēdam karotes ,tieši tāpat sakulu olas baltumu arī 2ēdam karotes ,pie baltuma vēl sāli bik pielieku, sakuļu tik ilgi,kamēr olas baltums ir kā beze stingrs, bet ne pārāk stingrs drīzāk kā krējums , pievienoju paciņu vaniļas cukura ,tad masu ieleju klāt miltu un piena masai sakuļu atkal visu, un beigās pievienoju kaneli un sakulto olas dzeltenumu ar cukuru, ar karoti visu samaisu, pagaršoju masu, vai pietiek cukurs ja vajag pielieku klāt vēl ,ja nē nolieku uz 20-30min atpūsties masai. Un pēc tam masu izpludinu pa lielo cepam pannu un karotāju ābolus un uzkaisu puder cukuru, kaneli pa virsu , sataisu saucamās drumstalas tās pārkaisu pa visiem āboliem un lieku krāsnī kas ir 200 grādos iepriekš uzsildita un cepu 40min. :-)
Mums ļoti garšo.:-)
18.09.2017 18:58 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Mūsu mājās šī ir vismīļākā plātsmaize: https://santasiedvesma.wordpress.com/2017/02/21/rauga-miklas-abolmaize/
Bet blogā ir arī daudzas ābolkūku receptes, jo tās mums ļoti garšo.
18.09.2017 21:15 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Pirms vairākām dienām drauga mamma atveda maisu ar āboliem, bet esam bijuši slinki ēdāji.

:-D Antanofki, vai citi? Ar izgriztām serdēm (ne līdz pašai apakšai) tos ābolus ieliktu cepkeškrasnī, kad gatavi tiem vidos sokolādes krēmu :-D
19.09.2017 00:16 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Bija tač tāds ābolu siers, ne? Kāds tas nez...
19.09.2017 00:26 |
 
Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Uuuu nevar nevar lasīt, kas te mēli kūstošs :-)pirmā lapā sarakstīts, vot vajadzēja ienākt...
19.09.2017 00:31 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits