Esmu dzīvojusi Sarkandaugavā un Grīziņkalnā, Grīziņkalns patīk daudz labāk un labprāt gribētu te pirkt dzīvokli, jo tuvumā parks, līdz centram netālu, visi veikali, viss pa rokai un rajons nešķiet tāds "provinciāls". Aizbraucot uz Imantu vai Bolderāju jūtos nevis kā Rīgā, bet kā mazpilsētā, kas man ļoti nepatīk (tieši publikas dēļ). Arī Sarkandaugavā dzīvot man patika, bija OK, apsvērtu domu tur nopirkt dzīvokli. Bet Grīziņkalnā patīk labāk.
Par to, kas ir tālu vai kas nav - sorry, ja tu izvēlies strādāt Rīgā, īpaši centrā, tad rēķinies ar to, ka uz darbu būs jābrauc ilgi! Var, protams, visu laiku meklēt dzīvokļus tuvumā darbam, bet pētījumu liecina, ka cilvēki maina darbus ik pa 2-3 gadiem, tad arī visu laiku sanāk pārcelties? Svarīgs ir nevis rajons, bet braukāšanas laiks, ja darbs ir 8-17 vai 9-18, t.i. klasiskie laiki, tad vienīgā iespēja ir meklēt darbu pie dzīvokļa vai dzīvokli pie darba, vai rēķināties ar extra laiku ceļā. Kad dzīvoju Grīziņkalnā un strādāju Vecrīgā, vienalga, ar mašīnu vai ar tramvaju, ceļš vienā virzienā man prasīja 30min, un tie ir tikai 3,5km. Tagad dzīvoju turpat, strādāju Klusajā centrā, tiešā sabiedriskā transporta nav, vasarā, kas ir "klusais" periods, esmu uz darbu ar mašīnu braukusi 30min, pat 40min, pie kam tas ap 10 no rīta, ne 8 - jo visas ielas ir pārraktas, veidojas sastrēgumi.
Savukārt naktī no lidostas uz mājām ir 12min ceļā.