Cūku labturība.

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Par vistām nesen parakstījāmies, tagad jāpalīdz rukšiem. Nebūtu auglīgi sākt diskusiju par veģetārismu vai pārlūkot manu apavu plauktu, mēģinot sadzīt pēdas kādam dabīgās ādas eksemplāram.
Arī gaļas lopi ir pelnījuši dzīvi bez spīdzināšanas.
https://www.rikojies.lv/cuku-dzive
04.09.2017 02:29 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
v35 TU TIKAI DRUKA UN NELASI KA SKATOS.:-D:-D:-D izlasi
05.09.2017 18:56 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Petīcijas mēŗķis ir piespiest lopaudzētājus ievērot MK not. normas un uzraugošās institūcijas darīt savu darbu, nevis likvidēt lopaudzēšanu kā tādu

Es savukārt ceru, ka tā video autors atrausies sodus (tikai nesakiet, ka viņs ir balts un pūkains) tikpat ātri, kā video redzamā uzņēmuma īpašnieki tos atrāvās no PVD.
05.09.2017 18:59 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Rīdziniece, bet tagad mani tiešām interesē tavs viedoklis. Nopietni pasaki - Tev šķiet normāli, tā rīkoties, kā šajā video: https://youtu.be/7K-FCiSrwTY?t=2m14s ?
-
Un ja kas, es te nevienu reizi neesmu aģitējis uz parakstīšanos. Es runāju par principu kā tādu - ko drīkst tiesiskā valstī un ko nē.
05.09.2017 19:06 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Darīt darbu, kurā Tev ikdienā ir jānodara sāpes citām dzīvām radībām, jāignorē viņu ciešanas un vispār jāstrādā smaku un šausmu pilnā vidē, var tikai konkrēta cilvēku suga - neizglītoti, emocionāli apdalīti un truli. Un šāds darbs viņus padara vēl trulākus. Nu maybe vēl sadisti, kuri ķer kaifu no tā. Ja viņiem vispār ir bērni, tad visas cerības uz māti, jo apšaubu viņu spēju sniegt saviem bērniem Lauma42 piesauktās būtiskās lietas

WTF??? Jūs vispār domājat ar galvu??? Kāds sakars darbam ar dzīvi ārpus darba un to cilvēku emocionālo stāvokli un trulumu? Varbūt tie cilvēki ir labāki vecāki nekā daži labi vegāni un dzīvnieku aizstāvji.
Pēc tādas analoģijas arī sanitāri, ārsti, medmāsas un kapu racēji arī ir nejūtīgi un truli, jo ikdienā vispār saskaras ar cilvēku mocībām un nāvi. Ko viņi var iemācīt saviem bērniem. Ar laiku viss notrulinās un cilvēka nāve šiem cilvēkiem neizraisa vispār nekādas emocijas, jo ja tā būtu tad mums nebūtu dakteru, jo visi būtu psihenē...
05.09.2017 19:06 |

Reitings 3267
Selene
Tu salīdzini ārstu, kura darbs ir glābt cilvēkus ar melnstrādnieku, kurš stumda mēslus un pārdzen cūkas no viena aizgalda uz otru un par papildus samaksu griež astes, rauj zobus sivēniem? Tu no kura plaukta nokriti? :D
05.09.2017 19:11 |

Reitings 1267
Tu salīdzini ārstu, kura darbs ir glābt cilvēkus ar melnstrādnieku, kurš stumda mēslus un pārdzen cūkas no viena aizgalda uz otru un par papildus samaksu griež astes, rauj zobus sivēniem?

Neaizmirsti, ka viņas sarakstā bija arī sanitāri un kaprači. Jeb tie Tev arī nav melnstrādnieki?
05.09.2017 19:14 |

Reitings 3267
v35
Nu davai, noargumentē man lūdzu - kādi cilvēki izvēlas šādu darbu cūku fermā un kādi iet par sanitāriem un kādi par kapračiem. Ja Tev kaut cik strādā galva, Tu sapratīsi, ka jau izejas pozīcijas šiem cilvēkiem ir totāli atšķirīgas. Kapračiem ir vnk fiziski smags darbs un nekādā tāda briesmīga tur nav.
05.09.2017 19:19 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kapračiem ir vnk fiziski smags darbs un nekādā tāda briesmīga tur nav.

Jo tas ir Tavs viedoklis, ne vispārpieņemti fakti, visu cilvēku aptauju rezultāti vai profesijas darba apraksts utt.
05.09.2017 19:24 |

Reitings 1267
Kapračiem ir vnk fiziski smags darbs un nekādā tāda briesmīga tur nav.

Tev ir super loģika.
Zini, kam padomju laikā bija diezgan labi apmaksāts, lai arī neprestižs darbs? Tiem, kas brauca uz mašīnas ar tādu gofrētu šļauku sānā (ceru, ka saprati). Tikai nez kamdēļ viņu bērni ar to nelepojās.
bet strādat visās 3 Tavās nosauktajās vietās iet tie, kam nav prasmju darīt ko smalkāku. Ka arī par sanitāriem - topošie mediķi, cūkkopjiem - topošie zootehniķi (tagad saucas savādak, bet +- tas pats vien ir) un par kapračiem - topošie Frediji Krīgeri :-D
05.09.2017 19:24 |

Reitings 3267
v35
Tu neatbildēji uz jautājumu. Ja nevari, tad nevari, filozofija riņķī un apkārt mani šoreiz neinteresē. Tādā stilā jūs ar Duuju varat mākoņus stumdīt. :)
05.09.2017 19:30 |

Reitings 1267
davai, noargumentē man lūdzu - kādi cilvēki izvēlas šādu darbu cūku fermā un kādi iet par sanitāriem un kādi par kapračiem.

strādat visās 3 Tavās nosauktajās vietās iet tie, kam nav prasmju darīt ko smalkāku. Ka arī par sanitāriem - topošie mediķi, cūkkopjiem - topošie zootehniķi (tagad saucas savādak, bet +- tas pats vien ir) un par kapračiem - topošie Frediji Krīgeri

Brilles pats uzliksi?
05.09.2017 19:33 |

Reitings 3267
- neizglītoti, emocionāli apdalīti un truli. Un šāds darbs viņus padara vēl trulākus. Nu maybe vēl sadisti, kuri ķer kaifu no tā.

Acīgais cilvēk, lasi augstāk - mēs runājam par cilvēku raksturojošām īpašībām, nevis to ko Tu sarakstīji. Un labrīt - kopš kura laika mēslu stumdītajam un cūkganam prasa zootehniķa izglītību? :D
05.09.2017 19:40 |

Reitings 1267
kādi cilvēki

Kur Tu savā jautājumā minēji, ka vajag īpašības?
kopš kura laika mēslu stumdītajam un cūkganam prasa zootehniķa izglītību?

Es teicu, ka tur iet strādāt zootehniķi? Jeb atšķirība starp zootehniķi un topošo zootehniķi Tev ir sveša?
05.09.2017 19:44 |

Reitings 8847
Caloo, vai Tu pats vari noargumentēt, kāpēc visi šie cilvēki ir saucami par truliem un kāpēc viņi nevar saviem bērniem neko būtisku iemācīt, ieaudzināt tikai darba dēļ? Kāpēc automātiski tas to nozīmē?
05.09.2017 19:44 |

Reitings 3267
Kur Tu savā jautājumā minēji, ka vajag īpašības?

Tev ar karoti viss jāliek mutē? Strīdīgā jautājuma konteksts ir tāds, ka šāds darbs notrulina cilvēkus. Es pateicu, ka manuprāt uz šādu darbu jau saknē aiziet cilvēki, kuriem dzīvē nekas labāks par mēslu stumdīšanu un cūku ganīšanu nespīd - skatīt "neizglītoti, emocionāli apdalīti un truli". Ja vēl pieliek klāt dzīvnieku mocīšanu, tad vēl sūdīgāku darbu ir grūti iedomāties.
Es teicu, ka tur iet strādāt zootehniķi? Jeb atšķirība starp zootehniķi un topošo zootehniķi Tev ir sveša?

Neviens cilvēks, kurš mācās un mēģina iegūt zootehniķa profesiju ies darīt ko tādu. Pat praksē nē.
Zootehniķa pienākumi ir:
Pienākumi un uzdevumi
Pienākumi Uzdevumi
1. Zootehniskā uzskaite
1.1. Veikt dzīvnieku identifikāciju.
1.2. Izdarīt dzīvnieku produktivitātes uzskaiti ( piena
paraugu noņemšanu kontrolslaukumos, veikt
dzīvnieku svēršanas kontroli u.c.)
1.3. Noformēt uzskaites dokumentāciju
1.4. Dokumentēt zootehnisko uzskaiti datorizētā datu
bāzē.
2. Dzīvnieku vērtēšana
2.1. Veikt dzīvnieku vērtēšanu
2.2. Nodrošināt ganāmpulka atražošanas plāna
sastādīšanu, veikt mērķtiecīgu pāru atlasi
2.3. Veikt dzīvnieku izlasi realizācijai
2.4. Sastādīt tekošos un perspektīvos ciltsdarba plānus
2.5. Sagatavot dokumentāciju dzīvnieku uzņemšanai
ciltsgrāmatā
3. Dzīvnieku ēdināšanas un turēšanas
kontrole
3.1. Veikt barības devu sastādīšanu dažādām dzīvnieku
grupām
3.2. Veikt kontroli par dzīvnieku labturības noteikumu
ievērošanu
_
Labi, man jau mēreni piegriezās šitā diskusija. Ja jums liekas, ka savietotais mēslu stumdītāja, cūku gana un dzīvu radību graizītāja darbs ir liekams vienā plauktā ar sanitāra darbu slimnīcā, lai tā būtu. Arī uz normatīviem mūsu valstī varat uzspļaut.
05.09.2017 19:59 |

Reitings 3267
Edit: Neviens cilvēks, kurš mācās un mēģina iegūt zootehniķa profesiju ies neies darīt ko tādu. Pat praksē nē.
05.09.2017 20:00 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Ļoti prasās pēc Salomē komentāra šajā diskusijā. Viņa prot par šo tematu izteikties kodolīgi, jēgpilni un iejūtīgi.
Ja teikšu es, būs pa skarbo. Man, piemēram, nav skaidrs, kāda empātija varētu piemist cilvēkam, kurš apzināti ik dienu spīdzina un pazemo dzīvas radības. Un man šķiet absolūti traģiska šādu izdarību tolerēšana. Lielākā daļa ļaunuma tiek paveikts (arī) apkārtējo vienaldzības rezultātā.
05.09.2017 20:05 |

Reitings 8847
Caloo, atslēgas vārds visā Tavā tekstā - ''manuprāt''. Tātad citiem cilvēkiem var būt citi iemesli, citas vajadzības, cits emocionālais stāvoklis darbā un ārpus tā, cita darba kārtība, cita uztvere lietu nodalīšanai dzīvē no citas u. c. Ne viena viedoklis pāri visam vienmēr un visur, jo tā, tavuprāt, būtu jābūt un no tā nevar atkāpties. Cilvēki ir tik dažādi, tad agrāk arī nāves sodus neviens nespētu izpildīt, tiem cilvēkiem nebūtu bijuši bērni utt., bet nu tas no citas operas nedaudz.
05.09.2017 20:08 |

Reitings 1267
Neviens cilvēks, kurš mācās un mēģina iegūt zootehniķa profesiju ies neies darīt ko tādu. Pat praksē nē.

Pateikšu sava brālēna meitai, ka viņa arī ir izņēmums/neviens. Vismaz pēc Caloo viedokļa.
05.09.2017 20:21 |

Reitings 1267
Un vel - Caloo, kā redzams, labi orientējas likumos un noteikumos. Tikai ir nedaudz piemirsis vienu lietu - nevis likumu un noteikumu saturs nonāk reālajā dzīvē, bet gan reālā dzīve nonāk likumos un noteikumos. Vismaz civilizētās valstīs tā ir. Un tur likumu un noteikumu izstrādē lielāka teikšana ir attiecīgās nozares profesionāļu asociācijām. Pie mums - tiem, kas māk skaļāk bļaut, lai arī pašiem no nozares iekšpuses izpratnes nav.
05.09.2017 20:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits