Citreiz ir tā, ka nevienu negribās satikt, nekur negribās braukt, kaut ko darīt, kaut kur doties, bet vajag aizbildinājumu. Ko Jūs tādos gadījumos sakat? Ir cilvēki, kuriem es patiešām varu pateikt, ka negribu tikties, bet draugiem atteikt ir nedaudz grūtāk. Parasti saku, ka esmu slima, bet, cik tad var slimot. :-D
Man ar viena tāda draudzene, kas stundu pirms tikšanās parasti paziņo, ka viņai svarīgākas lietas darāmas. Nu tad vairāk arī neko nesarunāju ar šādu cilvēku, jo žēl sava laika. Kad ieplānoju, bet pēdējā brīdī uzmet.. - Man pašai ir tā, kā jau te minēja meitenes, ar svešajiem tikšanās nesarunāju. Ir mazs cilvēku loks, kurus tiešām gribas satikt vng kurā brīdī, pat tad kad pusslima esmu.
Saaktualizējās jautājums. Ko, jūsuprāt, es daru nepareizi, ka manu ''nē" jau atkal nesaprot? Atbildēju godīgi, ka nē, negribu. Bet ik dienas daži dīc kā mušas apkārt.
Man tā nemēdz būt. Ar tuviem cilvēkiem vienmēr gribas tikties. Ar ne tik tuviem pat neko nesarunāju. Līdz ar to problēmu nav.
Man ir tieši tāpat! Es pati galīgi neesmu sabiedrisks cilvēks. Darba un studiju dēļ nākas ikdienā uzturēties starp cilvēkiem, taču brīvo laiku gan izvēlos pavadīt mājās, jo nepatīk publiskas vietas, cilvēku pūļi, taču tuvākos cilvēkus vienmēr gribas satikt. Ja arī tomēr jūtu, ka nevēlos kaut kur doties, tad tuvākie mani saprot. Ar cilvēkiem ar kuriem nevēlos kopā pavadīt laiku, neveidoju nekādus plānus, līdz ar to problēma par to kādu attaisnojumu izdomāt, lai nekur nedotos, arī atkrīt pati no sevis.
Man ar viena tāda draudzene, kas stundu pirms tikšanās parasti paziņo, ka viņai svarīgākas lietas darāmas.
Pazīstama situācija. Tādus cilvēkus patiešām nesaprotu, jo var taču uzreiz pateikt, ka nevēlas doties, bet ne jau pēdējā brīdī uzmest. Man arī bija tāda draudzene, kura mūžīgi pēdējā brīdī atcēla plānus. Varēju ar tirpām pakrūtē gatavoties kādam pasākumam, ģērbties, taisīties un priecāties par gaidāmo vakaru, kad cilvēks pēdējā brīdī atsūtīja sms ar tekstu, ka tomēr nebūs. Tas tiešām liekas tā cūciski. :-/
Es parasti saku, kā ir - ka nevēlos socializēties. Ja pasākums ir teju neizbēgams, un ir iespēja - ņemu līdzi kādu ļoti tuvu cilvēku. Vēl viena opcija - parādīties, drusku pavadīt laiku, drusku pasocializēt, bet samērā ātri noziedēt, aizbildinoties ar agru celšanos no rīta utt.