Kvinojas salāti, kuskusa salāti, vistas fileja ar dārzeņiem (gurķi, tomāti), mocarella ar dārzeņiem. Personīgi man negaršo auksti salāti, kas nāk tikko no ledusskapja, tā ka istabas temperatūra ir pašā laikā.
Vai jūs uz universitāti izvēlējāties kaut ko līdzņemšanai vai labāk turpat kaut ko pirkāt?
Tas atkarīgs no lekciju skaita un pusdienu piedāvājuma kafejnīcā. Parasti kompleksās maksāja 2.21 otrais un 2.99 otrais + saldais/zupa + dzēriens, tad nu biežāk izvēlējos papusdienot skolā siltas pusdienas, atkrita arī iepriekšējā sagatavošana un domāšana,ko lai uztaisa,lai nav viens un tas pats.
Es augstskolā pirku/ēdu uz vietas. Studējot arī strādāju, ietaupīt 1-2 eiro man nebija aktuāli, bet braukāju ar sabiedrisko, vēlāk arī gāju ar kājām no augstskolas uz mājām (1,7km), jo nebija tiešā transporta, es nestādos priekšā, pēc kāda kamieļa es izskatītos - rokassoma ar pierakstiem, kāda grāmata vai vairākas, portatīvais dators un vēl pusdienu trauki? Nu nē, tur jau koferi vajag. Tāpēc pirku uz vietas.
Es reti, kad ēdu universitātē, jo mani īpaši neuzrunā bistro, bet restorānu katru dienu nevaru apmeklēt, līdz ar to, 2 līdz 3 lekcijas varēju mierīgi paciesties un pēc tam paēst mājās. Somā regulāri bija rieksti un kāds auglis, ja nu sagribās.
Mans rudens go-to ēdiens ir pupiņas ar kabačiem un burkāniem. Nedaudz apvāru sviesta pupiņas, sagriežu lielos gabalos kabaci, burkānu, sīpolu. Visu sacepu kopā wokpannā ar needaudz sviesta. Beigās pieleju mazliet ūdens, lai pasautējas un cepu, kamēr ūdens ir izsautējies. Protams, klāt garšvielas kādas jau patīk. Supergaršīgi un viegli, ātri, un kabacis ir labākais dārzenis uz šīs zemeslodes. Kad saņemos, tad salieku arī līdzi uz darbu. __________ Bet vispār es arī ēdu uz vietas universitātē savulaik šī iemesla dēļ:
pēc kāda kamieļa es izskatītos - rokassoma ar pierakstiem, kāda grāmata vai vairākas, portatīvais dators un vēl pusdienu trauki? Nu nē, tur jau koferi vajag
Un pēc tam tos tukšos traukus atpakaļ staipīt, visas somas jau tā kaitina, bet tie trauki vēl grab un traucē.. Jā, sanāk lētāk un arī veselīgāk, bet man neder.
Kad studēju, pārsvarā ēdu augstskolas kafenē. Bet tā kā man lielākā daļa ēdienu (visas kotletes, karbonādes un cepeši) garšo arī auksti, tad problēmu šajā ziņā nebūtu.
Ņemot vērā, ka ir iespēja uzsildīt, tad jebko! *** Studiju gados ēdu universitātes kafejnīcā, bet reti, biežāk gājām uz tuvāko Supernetto (tagad atceros ar šausmām, jo viss tur nopirktais pieder pie našķu kategorijas) *** Var ņemt jebkurus salātus, ideja par pankūkām arī laba, it īpaši kartupeļu. Man tās īstenībā arī aukstas garšo
Ja uzsildīšanas iespēja ir mikrene, tad noteikti labāk ēstu nesildītu ēdienu. Bet jāsaka, ka man arī nav nekādu problēmu ēst daudzas lietas aukstas. Man patīk variēt ar dažādiem salātiem - tādiem, kas nesastāv tikai no tomātiem/gurķiem/salātlapām. Klāt olas, kāda gaļa vai zivs, avokado vai kas cits pēc ieskatiem vai tā, ka atrodams ledusskapī.