Esmu strādājusi gan noteiktu, gan nenoteiktu darba laiku - lielākoties vietās, kur man ļoti patika strādāt, un teorētiski man nav iebildumu kādreiz izdarīt kaut ko papildus vai pieslīpēties ar laikiem. Bet tikai tad, ja tā nekļūst par normu.
Savulaik esmu strādājusi mazā uzņēmumā, kur jutos stipri atbildīga par tā panākumiem, līdz ar to strādāju daudz un vienmēr biju sasniedzama, kas dažreiz noveda pie "steidzamiem" darbiem, piemēram, piektiedienā desmitos vakarā... Nekādu lielo atzinību par to gan nesagaidīju, tieši otrādi - to pieņēma kā pašsaprotamu un laimīgi krāmēja virsū vēl.
Vispār, ja regulāri jāstrādā vairāk, tad tas norāda vai nu uz paša darbinieka, vai arī uzņēmuma nespēju būt organizētiem. Dažiem darba devējiem arī ir tendence sakrāmēt papildus pienākumus esošajiem darbiniekiem tā vietā, lai pieņemtu papildus cilvēku - un, ja darbinieki neko neteiks (vienalga, gribot sevi "pierādīt" vai baidoties zaudēt darbu), tad tādā garā arī turpinās. Atkarīgs no situācijas, bet, ja es būtu ne pārāk godīgs darba dēvējs, tad laikam tādu darba rūķi, kas strādā viena ar pusi darbinieka slodzi, es atstātu vecajā darbā, un vadītāja amatam izvēlētos citu cilvēku, kas prot vadīt cilvēkus un menedžēt laiku.
Man labāk patīk strādāt lielākos uzņēmumos, jo tur parasti ir sadalīti pienākumi un iedibināta kārtība, kas daudzmaz darbojas. Mazajos uzņēmumos biežāk meklē visa veida multitāskerus un pa virsu strādātājus, jo nereti nav sakārtotas arī finanses un ar naudām švaki. Darbinieka entuziasmu var izmantot, un daudzi to arī dara. Manuprāt, naivi uzskatīt, ka tad, ja rukāsi par diviem darbiniekiem, priekšnieks pēkšņi iedos paaugstinājumu ar adekvātu algu un darba stundām. Vai nu atstās vecajā darbā (jo tik labi taču viss sanāk) vai arī paaugstinās uz amatu ar vēl lielāku noslodzi (jo var taču pavilkt) :D