Kā jūs uztverat savu darbu?

Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Sveikas!
Sagribējās šodien parunāt par darbu un par to, cik ļoti jūs esat ieinteresētas/iegrimušas savos darbos. :-)
**
Jau kādu laiku esmu novērojusi sev darbā, ka visi mani kolēģi ir tik nenormāli sastresojušies par darbu. Kā piemēru varu minēt: Jau kādi 22:00 vakarā un nu jau kā pie miera grasos doties kā pēkšņi darba kolēģu čatā n-tās ziņas sāk nākt. Kādam klientam pēkšņi, kaut kas neiet. Viss miers pagaisa, jo sākās nenormāla sarakste par to, ko nu darīt. Man tas likās mazliet lieki, jo reāli mājās esot nu nekādi nevar palīdzēt un uz darbu neviens tāpat tajā laikā neietu. Tad nu jautājums, priekš kam celt traci, ja tāpat nevar palīdzēt?
Šādi ir bijis vairākas reizes.
**
Ok, tas vēl tā. Šodien otras nodaļas vadītāju meklēja valdes priekšsēdētājs, bet viņa bija izgājusi pusdienās. Tāpēc priekšsēdētājs pie sevis izsauca manu vadītāju (mūsu nodaļas cieši saistītas). Man vadītājs atkal ceļ trauksmi, zvanās otrai vadītājai un rauj ārā no pusdienām. Kaut arī nebija prasīts to darīt, viņam tikai vajadzēja pašam aiziet pie priekšsēdētāja.
**
Par ko es vēlētos parunāt - vai jūs savu darbu arī tik ļoti esat iemīļojušas, ka nakts vidū varētu skriet un darīties? Esat karjeristi? Kā vispār uztverat darbu savā dzīvē? :)
**
Tēma vienkārši parunāšanai :) Mani interesē citu viedokļi ;)
**
Personīgi es darbu uztveru kā ienākumu avotu un neesmu karjeriste, protams, gribu sev augstāko izglītību, labu amatu, bet ne tā, lai mani pa naktīm tramdītu uz visām pusēm. Laikam tāpēc negribētu būt tādos vadošajos amatos. :-)
Kā ir ar jums? (l)
09.08.2017 14:38 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
nerātnā
Iespējams, ka neesmu pārāk cītīgi Darba likumu lasījusi, bet neesmu tur atradusi tādas nianses.
09.08.2017 17:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man liguma kas minets to ar dary ne varak un ne brivaja laika. Ari vadiba zin ka man zvanities NEDRIKST, es neesmu vergs. Lai maksa miljinus tad padomasu. Ta snavmans bizness lai es par to uztrauktos. Tiesi tik vienkarsi. Tacu ir aitas darba ko izmanto pa polnoj programme, un klusiba sis lama vadibu... zosis nu...:-D:-D:-D:-D:-D:-D
09.08.2017 17:18 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Nikola
Nekas, izlasi vēlreiz. Man arī ar reizi viss neaizgāja, turklāt te labi strādā teorija > prakse > teorija > prakse pielietojums - kā jebkur citur dzīvē ;). Painteresējies par darba likumu interpretācijas niansēm. Neviens Tavā vietā šito nevar nokārtot - jo sevišķi bezkaunīgs darba devējs darbinieku dumjības izmantotājs. Un tā točna nav tiesa, ka darbiniekam darba likumu nav vajadzības zināt - oi, un kā vēl ir vajadzība. ;)
.
TokyoDream
Nu, tad tik uz priekšu, uz saulaino tāli. :D
09.08.2017 17:25 |

Reitings 71
Reģ: 07.08.2017
Es savu darbu uzskatu kā lietu no kuras izdzīvot, un sakrāt sapņu darba realizācijai. :)
Jā es arī atdalu darbu no dzīves, jo neuzskatu, ka man ir jābūt tik apsēstai ar savu darbu, ka sēžu tikai pie dokumentiem un nezinu vairs ko citu dzīvē iesākt, neesmu tik ietekmīga, lai ar manu ' brīvo ' laiku izjuktu viss grafiks. Un man ir tādi uzmācīgi darba biedri kuri ceļ traci no katra mazākā sīkuma, jo priekšnieks mums stingrs , bet tad sapratu, ka metīšu mīksto, gan tiem darba biedriem, gan tam priekšniekam, jo gribu sev brīvu laiku un atpūtu nevis visu diennakti pie kompja un dokumentiem tusēt. Priekšnieks tagad arī ir sapratis, ka es atdalu to laiku, un mums ir labas attiecības, bet kolēģi gan ir tik apmāti. :D Reāli man dažreiz nāk smiekli, ka 3.naktī zvana visai nodaļai un uzceļ brēku, bet beigās sū tikai vien ir, jo kā jau teicu, ja visu izdara pareizi viņu brīvais laiks neizjauks grafiku. :) Un ir arī tādi kuri speciāli sagrābj pa daudz un ta nevar savākties, arī tas man kaitina, jo nu jābūt reālistam - ir Tev bērns ģimene, esi ar viņiem. Nevis sagrābj ( pats uz savu gribu visu ) un tad sūdzies, ka nevari pavilkt. :D Bet jā es savu darbu daru pēc labākās sirdsapziņas un tādēļ arī mani labi atalgo, un mani ciena. :) ( Priekšnieks nav valdonīgs tikai stingrs, vienkārši visi citi grib viņam izpatikt, ar to visu ) .
09.08.2017 17:25 |

Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Nevis sagrābj ( pats uz savu gribu visu ) un tad sūdzies, ka nevari pavilkt.

Šādi šobrīd strādā mans vadītājs. Tajā pašā laikā es sēžu pusi dienas bez darba, prasu, lūdzu, lai man ko iedod, bet nekā (t) Un tad sūdzas, ka nevar visu paspēt. (e)
09.08.2017 17:27 |

Reitings 71
Un es izdaru visus darbiņus, tāpēc vienmēr zinu, ka viss ir kārtībā. Grūtāk iet tiem kuri nemāk ietilpt savā grafikā, vai sagrābj tik daudz, ka neko nevar izdarīt. Un pārsvarā no šitā tās brēkas rodas.
09.08.2017 17:29 |

Reitings 71
lūdzu, lai man ko iedod, bet nekā Un tad sūdzas, ka nevar visu paspēt.

Nu a man šitā kolēģes dara. Saka, ka palīdzēs priekšniekam sagrābj, bet pēctam ne čiku ne grabu kaut ko izdarījušas. (t) Es saku, pārlieku liela " centība " noved pie greiza rezultāta.
09.08.2017 17:32 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Viena lieta, kad sagrābj tik daudz, ka neko nevar paspēt (ir tiešām tādi cilvēki), cita, kad sakrauj tik daudz, ka neko nevar paspēt, arī tādi gadījumi ir novēroti.
09.08.2017 17:35 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Ar darbu ir tā, ka free režīms būtu piemērotākais, kur režīmu, procesu, peļņu nosaka bez valstiskām pusēm veicot tikai gala atskaites, tātad visizdevīgākais būtu personīgi bīdītas lietas savukārt bezkustīgi darbi nevisa būtu mans lauciņš! Izņemot kaut kādu ideju pa būvkonstrukcijām un dizaina izdomāšanu neiedziļinoties baigos aprēķinos! Bet tā principā liela daļa macību programmas galā saistāts ar biroju u.tml sfērām, bet strādājot fiziska veida darbos plus, ka fiziski jādarbojas kur peļņa vajadzīga tomēr lielāka! Smieklīgākais kad sāku iet skolā uzreiz skatijos tā - šitas šitas un šitas iznākumā man tak vajadzīgs interesi neizraisoš, proti daudzām mācību lietām iznākums ir bezkusības proces kurā čakarēties un sev dzīvi kavēt kaut aŗī var nopelnīt...:-D tāds man tas domāšanas veids...
Tapēc aŗī nevar tik skaidri vel saprast pa dāžādām vietām strādāts, mežniecībā, galdniecībā, būvniecībā, sadales tīklos u.c tapēc, ka jāveic fiziska rasktura darbības kuras neriebjas kaut aŗī darba vieta nemaz na tā pati labākā teiksim vidēja normāla, bet profesijas, kas neprasa bīstamību, ekšnu, baudu kam gan vispār vajadzīgas manā gadijumā ne skatijumā jo tas būs pa skaļu tad :-D. Tapēc vel nevar atrast profesiju, par cik uz sportu dzīvē nav aiziets pelnīt! Gribas atrast kas būtu savā ziņā vai nu ekstrēms, baudāms, interesants, patīkamais ar lietderīgo un vismaz vidēji un labi apmakāts.. tas man tāds par cik uz citu valsti pāŗcelties dzīvot nav it kā plānots, tad bijis patumša bilde...
09.08.2017 17:37 |

Reitings 71

Profesore
Viena lieta, kad sagrābj tik daudz, ka neko nevar paspēt (ir tiešām tādi cilvēki), cita, kad sakrauj tik daudz, ka neko nevar paspēt, arī tādi gadījumi ir novēroti.

Protams ir arī tādi gadījumi. :)
09.08.2017 17:39 |

Reitings 23705
Musm darba tadi kas izklajas prieksniecibai , kurie var zvanit ari nakti, kuri nems kaut 10 dienas pa virsu, reali prieksnieciba butiab uztevr tiai ka lohus un vergus. Ja nu kas pat neaizstav savejos nesen to labi redzejam. Butiba tadus vergus izmanto, bet neciena. Un sanem vini tapat ka parejie...
09.08.2017 17:42 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Jā, man ir noteiktas darba stundas, bet, ja ir kaut kas svarīgs, mēs varam darba laikā darīt savas lietas. Protams, manikīrs nebūs no tām lietām, bet, ja cilvēkam tas ir ļoti svarīgi un nav sistemātiski, tad lai iet uz to manikīru :-D
Man ir svarīgi, lai ir brīvi visi vakari, visas brīvdienas, visi svētki, apmaksāti atvaļinājumi, kurus varu ņemt tad, kad man vajag, tāpēc noteikts darba laiks mani ļoti apmierina. Stāvēt Rimi rindā 6 vakarā mani arī neviens nespiež, un mana manikīra meistare pieņem man ērtā laikā.
09.08.2017 18:05 |

Reitings 23705
man darba svarigi ka atvalinajumi apmaksati, un brivas videji 14 diena smenei, svetki dubulta apmaksati, man patik svetkos stradat. Pusdienas, darba forma par to visu man nav jadoma, sanitaro , OVP apmaksa, . Tas kas mani neinterese ko neizmanotiju, bet labi noder kolegiem slimabs lapas un apdosinasana.
09.08.2017 18:12 |

Reitings 23705
Stāvēt Rimi rindā 6 vakarā mani arī neviens nespiež, un mana manikīr
oj mani pat man agimene nespiez to dait, ciest nevaru veikalus. Vai nu ejam 1 reizi nedela, vai pasutam no e- axima, viss ciki . Pienu, maizi ikdiena manejais piemajas veikala panem.
09.08.2017 18:17 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
nerātnā
Tad padalies, zem kura panta un punkta to netraucēšanu brīvajā laikā var pabāzt? Vismaz publiski atrodamos skaidrojumos neesmu neko atradusi.
09.08.2017 18:24 |

Reitings 6299
Bet par tēmu, lielos uzņēmumos, man šķiet, ka ir vieglāk ievērot robežas, jo mēs strādājam par savu aldziņu, lai kāds varētu saņemt miljonus peļņā, nav vērts priekš tiem onkuļiem nodarboties ar labdarību un bendēt savus nervus. Ja ir mazs augošs uzņēmums, kur katrs darbinieks ar savu atdevi kustina uz priekšu biznesu, vai darbs ir savā ziņā cēls (palīdzēt sabiedrībai utml) vai darbs ir emocionāli piepildošs, tad cita lieta.
Radies iespaids, ka tie cilvēki, kas ceļ brēku ne par ko un rausta par nenozīmīgām lietām, nestrādā stresainu darbu, tāpēc to adrenalīnu viņiem vajag mākslīgi uzsist, vai pārāk maz atbildības un grib sajusties baigi svarīgi. Un spiediens "no augšas" vai no klientiem nav attaisnojums, lai skalotu smadzenes saviem kolēģiem, lieku emocionālo noslodzi vajadzētu filtrēt, lai problēmu risināšana būtu maksimāli efektīva. Ir tādi cilvēki, kas labi strādā tikai zem spiediena, viņu priekšā tad var noņemt objektivitātes filtru :-D
09.08.2017 18:28 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es esmu tām, kas visur ceļ brēku, un rausta par šķietami nenozīmīgām lietām, pietiekami esmu vadījusi projektus, lai zinātu, ka nevienam nevar uzticēties, pat, ja pats visu izdarīsi pēc labākās sirdsapziņas, kāds ko vienmēr sačakarēs. Es zinu, cik uzņēmumam ir grūti atrast labus klientus ar ko ilgstoši sadarboties, un pietiek ar mazāko sīkumu, lai sabojātu visas labās attiecības.
Kaut vai nesen sūtīju kravu, bet viņu aizsūtīja pārvadātājs nevis uz piegādes adresi, bet juridisko. Klients dusmīgs un vainīga esmu es. Tāpēc visus 100x pārbaudu un dzenāju, kur vajag un kur nevajag.
09.08.2017 18:38 |

Reitings 23705
Man ir svarīgi, lai ir brīvi visi vakari, visas brīvdienas, visi svētki, apmaksāti atvaļinājumi,
bet jautajums, vai tad apmaksats atvalinajums , donokli nomaksati, slimiba slapas apmaksatas,apdrosinasana veseibas butu kadas ekstras? Tai vajadzetu but normai.
09.08.2017 18:42 |

Reitings 6299
Paranoid, tāpēc Tev ir tāds niks? :-D
Pārvadātājs, kas neatšķir piegādes adresi no juridiskās, ir stulbs pārvadātājs. Protams, ja vien viņš saņem no Tevis dokumentu, kur melns uz balta rakstīts, kāda ir piegādes adrese. Tad vajag vai nu kvalitatīvāku (lasīt dārgāku) pārvadātāju, vai arī rēķināties ar to, ka tādas kļūdas notiks. Protams, ka vainīgi esat jūs, ja klients ir dusmīgs, viņš taču nevar lamāt pārvadātāju pa taisno, tāpēc lamā savu kontaktpersonu, tas ir Tevi.
Ja projekta vadītājs kontrolē katru soli, tātad komanda ir stulba vai viņš uzskata, ka komanda ir stulba. Es pie tāda vadītāja nestrādātu.
09.08.2017 19:10 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Nikola
Darba tiesībās nestrādā tikai viens pants, darba tiesībās strādā darba tiesības kā vienots veselums. :-P Mans ieteikums būtu izlasīt un izprast visu Darba likumu, ne izraut no konteksta DL 130. (1) pantu. Jo šitā Tu caur kokiem neredzēsi mežu. ;) Kamēr kasīsies ap 130. pantu, dd var mierīgi apčakarēt par atvaļinājumu vai darba algu kaut vai. :-P
.
Iepriekšējā komentārā runāju par praksi. :) Ko līdzēs Tavas teorētiskās zināšanas, kuru pantu piemērot katram gadījumam, ja, tikko kā dd Tev uzmāksies ar savām sīkajām un galīgi ne steidzamajām problēmām ārpus darba laika, apelējot pie Tavām bailēm neizdarīt viņam pa prātam (ja nu atlaidīs, nesamaksās, nepalielinās algu utt.), Tu būsi par vāju pateikt Nē? ;)
09.08.2017 19:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits