Par mašīnām runājot, ja jūs tas mierina - es jau 3 gadus ikdienā pa Rīgas centru maļos ar savu BMW sedanu, kas ir vidējās klases mašīna, nu nav nekas Smart-veidīgs, bet goda vārds, pa ausīm gribas sadot tam cilvēkam, kas izdomāja, ka paralēlā parkošanās ir baigi labā lieta, īpaši, ja ir īsa vieta (nerunāju par tām platajām/garajām vietām, kādas ir Rīgas Satiksmes A, B, C zonās gar ielas malu). Bet šodien braucu pie stūres un kanāla malā pretī autoostai manu BMW parkoja vīrs, jo es tiešām neprotu. (t) Ir bijis tā, ka gribu piestāt pie kāda veikala, kamēr mēģinu ieparkoties paralēli šaurā (bet pietiekamā) vietā, man pārgribas iet uz to veikalu un es vienkārši paņemu un aizbraucu prom. :-D Ar to visu, esmu braukusi gan ar BMW X3, gan ar Volvo V70, gan ar VW Golf universāli, visi bez parking sensoriem, visur vienmēr esmu tikusi un izgriezusies, izņemot to nolādēto paralēlo parkošanos.
*
Bet pie visa laikam pierod. Tā pati mana pieminētā draudzene, kas 12 gadus nebija braukusi, ne pa kam neprot parkoties atpakaļgaitā (figūrās skaitās "iebraukšana pa vārtiem" jeb "garāža"), toties perfekti parkojas paralēli. Mums ir ļoti izdevīgi kaut kur braukt kopā, nekautrējamies samainīties atkarībā no situācijas.