Var skaldīt matus cik uziet, bet valsts kasē būtu vairāk naudas, ja cilvēki tomēr arī rūpētos par savu veselību, nevis dzīvotu kā grib un tad no kopējā katla ārstētos. Nezinu, kāpēc šī doma ir tik grūti saprotama.
Delusion, man doma nepavisam nav grūti saprotama. :-) Nesen bija raksts, ka lielbritānijā resna sieviete paģēr, lai valsts apmaksā kuņģa samazināšanas operāciju, jo pati ir par resnu, lai strādātu - tādu rīcību es arī nosodu. Bet iemesls, kāpēc es te piesienos Taviem komentāriem ir tas, ka Tu raksti, ka pati apmeklē tikai maksas ārstus, bet automātiski pieņem, ka visas resnās sievietes savas veselības problēmas ārstē par valsts līdzekļiem un sūksties, ka par Tavu un citu nodokļu maksātāju naudu šīs sievietes ārstējas. Video gan nenoskatījos, bet tur tiešām kādā brīdī kāda no viņām komentēja, ka par valsts naudu ārstē problēmas, kuras radījis liekais svars? (t)
Turklāt šie:
Neesmu satikusi nevienu apalīti, kurš ēstu maz vai normālas porcijas. Nu nav tādu
Liekais svars nerodas no zila gaisa, tas rodas no liekām kalorijām.
un līdzīgie komentāri liecina par ārkārtīgi aprobežotu domāšanu. (t) Ir ārkārtīgi daudz veselības problēmu, kuru rezultātā cilvēkam var būt liekais svars, no kura nekādīgi nav iespējams atbrīvoties.
Es te negribu aizstāvēt ne tievos, ne resnos ne kādus citus, bet nu nevar visus cilvēkus mest
pār vienu kārti. Protams, ka netrūkst tādu, kam fastfood ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, kas labprāt guļ kājas dīvānā sacēluši un grauž čipšus un dzer alu, bet tāpat ir gana daudz cilvēku (gan tievu, gan resnu), kuru figūru un formas ietekmē ne vien sava izvēle un dzīvesveids, bet veselības problēmas.
Man tiešām dzīvot netraucē ne pārlieku tievie, ne pārlieku resnie. Neesmu novērojusi likumsakarības starp cilvēka svaru un raksturu. Draugus nešķiroju ne pēc svara, ne garuma, ne citiem ķermeņa parametriem. Tāpat man vienalga, vai par manu kā nodokļa maksātāja algu tiek ārstēti tievi vai resni cilvēki.