Man zināma meitene ar gadiem ilgi cīnās ar lieko svaru, iet uz zāli, staigā daudz, ēd veselīgi,bet svars gandrīz stāv uz vietas. Tīņu gados bija ļoti tieva, tad sākās veselības problēmas, ja pareizi sapratu tad bija kāda operācija(kautkādas vēdera problēmas) ,baidos samelot,bet vai tā nebija bruka, pēc tam sākās, pusgada laikā viņa no 47-50kg pieņēmăs par 20kg, un viņa nesēdēja dīvānā ar picu rokās vai cielaviņu, kā pirms operācija tā arī pēc operācijas bija aktīvas dzīves piekritēja. Staigāja pie ārstiem, veica analīzes,bet neviens tā ar nevarēja saprast,kādēļ svars neiet nost. Tad kādu laiku atpakaļ bija pie endokrinologa un kā sapratu viņai dakteris pateica,ka viņas organisms neatpazist insulīnu, organisms viņu ražo,bet nevar atpazīt un rezultātā viņa jebko ko apēd tas pārvēršas taukos . Un tas ir tas iemesls,kāpēc svars stāv uz vietas.
Es arī te uzmetu aci un nesaprotu,kāpēc daudzas domā,ka tās apaļās,resnās meitenes tik sēž dīvānā un rij picas vai cielaviņas, un tievas grauž salat lapas un ēd bezgaršīgu vārītu vistu un to vien dara kā trenējas zālē.
Tā nebūt nav, darba kolēģe man, ēd picas, bulkas, saldumus,mīļākais dzēriens ir coca cola ,uz zāli neiet,mājās nevingro,bet ir tieva kā skalins.
Tak pastāv arī tāda lieta kā gēni!