Ledussirds saprotami uzrakstīja no abām pusēm. Sporto, bet uzņemtais tātad ir lielāks par iztērēto un gatavošana dzīvesbiedram, kā cēlonis liekajam svaram, dīvaina sakarība.
petunijayyy, es tagad neesmu lasījusi vēlreiz, bet tur bija par kapitācijas naudām, pacientiem, rindām un pieņemto pacientu skaitu. Reāla situācija, es to sasaistu tagad ar to ‘’streiku’’, par kuru ārstiem maksā (baigais streiks un izrādās var bez viņiem iztikt) un viņi turpina pieņemt pa palielinātu maksu, liela daļa. 1/3 pacientu labi, ja reizi gadā parādās pie ārsta, 1/3 vispār ārzemēs, 1/3 bērni, pensionāri, kam nu sezonāli un ik pa laikam kas vajadzīgs – un tagad par visiem šiem, par katru cilvēku saņemt vēl papildus naudu ir smieklīgi. Jau valdība gandrīz visu ir apstiprinājusi, ko viņi vēlējās, bet vēl nav labi. Un viņi necīnās par visiem ārstiem, māsiņām, sanitāriem, bet tieši par šo punktu. Alga ap 2tk un ja skatās pēc ārstu biedrības datiem, kur vēl lielāks reģistrēto pacientu skaits, tad jārēķina klāt. Protams, visur nav vienlīdzīgi, lauki utt., bet, cik es zinu un saprotu, tas viss būtu jārisina citādāk, arī rindu problēma uz pakalpojumiem, vispār sistēma, kur skraidi pats nezin kur, pie viena, pie otra, vai lai tiktu pie ģimenes ārsta, ir jāpierakstās uz nākamo/aiznākamo nedēļu, jo, ieejot, māsiņa pasaka, ka tagad nevar papīru parakstīt, ir obligāti jāpierakstās, lai atbrauktu vēlreiz, kaut ārste sēž viena un arī ārā neviena pacienta pie kabineta nav. Kapitācijas naudas palielinājums par katru cilvēku ir acu aizmālēšanai, kabatu piestūķēšanai, ne situācijas kopējai uzlabošanai, ko viņi sludina.
Bet tas viss ir off topic te.
*
Nav jau mana daļa, bet tavas personīgās norādes uz Caloo (citreiz citiem) bija klaji netaktiskas, kaut pati ar zobiem un nagiem aizstāvi to.