argumenti par labu bērniņam

Reitings 11
Reģ: 01.08.2017
Labdien,
kādus argumentus, lai saku vīram, ka mums jau ir pēdējais laiks censonēt pie bērniņa radīšanas?
Man 31, viņam 35. Negribās atjēgties pēc pāris gadiem, ka nu jau ir par vēlu..
02.08.2017 14:22 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Autore varētu iedrošināt vīru, pajautāt kādēļ negrib,ja baidās tad izrunāt ,kas tieši baida. :-)
02.08.2017 17:11 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Daenerys, tā nav izdomāta problēma, ir bijusi operācija un ārste ir labākā, kas man bijusi.
Jā, daudzas laimīgi dzemdē 40 gados, bet daudzas arī kož pirkstos, tērē milzīgas summas un nervus ārstēšanai un apaugļošanai, vai dzemdē daunus. Pret dabu mēs neesam visvareni. Ārsti tagad nesaka, ka jādzemdē līdz 25, bet tomēr nav jāvelk garumā līdz sirmam vecumam.
02.08.2017 17:12 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Jau nez cik reizes esmu rakstījusi, pēc 35 pamatīgi krītas auglība, kā sievietei tā vīrietim, stipri pieaug varbūtība, ka auglim būs pataloģiskas problēmas, man liekas, ka ap 40 gadiem 1 no 100 ir dauna sindroms. Ļoti daudzām, kam iestājas grūtniecība viss beidzas ar ma/sa/āg. Protams ir arī tādas, kam sanāk ieņemt ar pirmo reizi, bet tā ir liela veiksme, jo kopējā tendence auglībai ir ar lejupslīdi.
Un par to, ka rietumeiropā visas dzemdē vēlu, neviens nestāta, ka varbūt mazuli mēģinājuši ieņemt vairākus gadus, ir bijuši neskaitāmi zaudējumi. Mākslīgā apaugļošana arī nedara nekādus brīnumus, pie mums rinda uz valsts apmaksāto ir kādi 2 gadi un ar pirmo reizi lielai daļai nekas nesanāk.
02.08.2017 17:27 |

Reitings 142
Reģ: 22.07.2013
Varbūt vīra māsa var "aizdot" jums bērnu uz kādu laiciņu?
Man pašai savus bērnus galīgi negribējās, daļēji arī tāpēc, ka pamperi jāmaina, raud utt. Biju pieskatījusi radu un draudzeņu bērnus uz dažām stundām. It kā forši paspēlēties, bet pašai savu - nē, paldies.
Bet tad sanāca ilgāku laiku pieskatīt, arī ar visu raudāšanu, sāpošu vēderu, pamperiem un celšanos naktī. Pirmkārt, galīgi nebija tik traki kā es biju iedomājusies, otrkārt, tas, kā tas bērns uz mani skatījās un tā mīlestība, ko saņēmu pretī, noteikti bija kaku/vēmekļu vākšanas vērta. Tas mazais cilvēks ir no tevis atkarīgs un skatās kā uz Dievu. No vienas puses tā ir liela atbildība, bet no otras, es sajutos ļoti nozīmīga un vajadzīga. Vīram bija līdzīgas izjūtas un tagad mēs sākam domāt, ka varbūt vajadzētu savējo.
02.08.2017 17:43 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
paranoid, tā nav. Pētijumi, uz kā šis "sievietēm jādzemdē līdz 35" bija tik apšaubāmi, ka tos nav pat vērts pieminēt. Jaunāki pētijumi pierādīja, ka vidēji modernās 27 gadus vecas sievietes iespēja palikt stāvoklī tuvākā gada laikā bija 86%, un 37 gadu vecumā iespēja palikt stāvoklī tuvākā gada laikā bija nokritusies vien uz 82%. Pēc 40 gadu vecuma palielinās risks, ka bērniņam varētu būt kādi iedzimti defekti (piemēram, tas pats dauna sindroms). Šis risks palielinās no 0,5% uz 1%. Jā, MA gan ir lieta, kas būtiski pieaug sievietēm vecumā pēc 40, tā kā tas ir jāņem vērā.
Bet nevajag kultivēt šos "jādzemdē līdz 35".
02.08.2017 17:44 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
paranoid, saka pareizu domu, pētījumu, ka ar gadiem baigi lielākas iespējas paliek, ka vajag nogaidīt, ka riski un sekas nav, tādu vispār nav.
02.08.2017 17:49 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es nevaru nociesties, bet gribēju pateikt, ka tavs viedoklis visu laiku tiešām izskatās kā paņemts no kaut kādām grāmatām, kuru tu vienkārši pielāgo konkrētajai diskusijai, bet tas ne vienmēr ir no tavas pieredzes un tava skata punkta, vienkārši tā, kā no kādas teorijas grāmatas izrakstīts. Un tas nav uzbrauciens, vienkārši tad uzreiz var redzēt, ka, patiesībā, ne to gadu tik daudz, ne tās pieredzes, kas ir pilnīgi okay, jo visi mācāmies. :)
02.08.2017 17:54 |

Reitings 8847
Apple_pie, kāda tev pieredze ar dzemdībām, abortiem? Ir vai pa tukšo viedoklis? :-)
02.08.2017 17:59 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es vispār te neko neesmu iekomentējusi, ja neesi pamanījusi, bet tu vienkārši komentē acīmredzamas lietas, lai tikai iekomentētu.. loģiski, ka neviens nesaka, ka 38 gados ir lielāka iespējamība palikt stāvoklī kā 30..
02.08.2017 18:03 |

Reitings 8847
Apple_pie, nu tad viss.
02.08.2017 18:05 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
MissMia, kas tas par pētījumu? Ja esi mācījusies anatomiju, tad tev vajadzētu zināt, ka sieviete jau piedzimst ar visām olšūnām, kas viņai būs un gadu gaitā to dns bojājas palielinot riskus. Vīriešu dzimumšūnu kvalitāte arī krītas. Bet, protams, neviens tev neliedz dzīvot savu fantāziju pasaulē ;-)
April 3, 2017
Source:
University of Montreal Hospital Research Centre
...
Researchers have discovered a possible new explanation for female infertility. Thanks to cutting-edge microscopy techniques, they observed for the first time a specific defect in the eggs of older mice. This defect may also be found in the eggs of older women. The choreography of cell division goes awry, and causes errors in the sharing of chromosomes.
...
We found that the microtubules that orchestrate chromosome segregation during cell division behave abnormally in older eggs.
...
Women -- and other female mammals -- are born with a fixed number of eggs, which remain dormant in the ovaries until the release of a single egg per menstrual cycle. But for women, fertility declines significantly at around the age of 35.
02.08.2017 18:07 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Pareizi, iedzenat autori vēl lielākā stresā ar šitiem saviem pētījumiem.
02.08.2017 18:10 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Donata, kas jums liedz vismaz apprecēties sākumam? Nav pārliecības, ka ir tas īstais?... Ja tā, tad protams bērnu labāk neplānot, bet visādi citādi... Zini, daudziem bērns nozīmē kaut kādu "pasaules galu". Visiem bail, neziņa, šaubas kas nu būs... Tici man, dzīve ar bērnu un daudz reiz košāka un vērtīgāka kā dzīve bez bērna. ;-) Tu noteikti nebūsi zaudētāja, bet ieguvēja!
Dae, man tik viena piebilde, dzīvē tomēr var nākties mainīt savas domas un sastapties ar nožēlu, pat, ja tagad tā nedomā. Apmēram tā, ka tagad tu domā, ka nekad nenožēlosi bērnu neesamību, jo tomēr zemapziņā ir tā doma, ka tev tie vēl var būt. Tomēr, ja nu kas, tev taču ir tomēr vēl iespēja... Bet tu nevari zināt kā patiesībā jutīsies, kad tiešām, tiešām vairs tādas iespējas nebūs, lai ko tu darītu...
02.08.2017 19:30 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Autorei, tiešām dīvaini ka šī tēma netika izrunāta vēl pirms kāzām. Neko citu, kā vien runāt ar vīru, nevaru ieteikt.;-)
02.08.2017 19:32 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja viens ļoti vēlas bērnu, otrs nē, tad nebūs abiem pa ceļam! Nav jau vairs vīrietim vecums 24 gadi ,kad iespējams vēl nav izaudzis līdz bērniem, negrib vēl.
Ja vīrietim ir pāri 30gadi un viņš negrib bērnus, tad es neauklētos ar tādu un ilgi negaidītu.
02.08.2017 19:51 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
MissMia
info ieguvi no šī video? :)
https://www.youtube.com/watch?v=6YIz9jZPzvo
Iesaku noskatīties tām, kuras uztraucas par bērniem pēc 35.
02.08.2017 20:45 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
reižu, kad manējais ir pamperu bērnam mainījis nemaz nav tik daudz.
kamēr bērns ir zīdainis tāpat visvairāk par viņu rūpējas māte

Šis gan man neliekas labs arguments un, godīgi, nepatīk. Esmu par modeli, kur abi vecāki rūpējas par bērnu un vīrietis sniedz lielu atbalstu, arī pirmajā dzīves gadā. Protams, krūti dos mamma un tīri fiziska varbūt būs biežāk mājās. Bet, kad abi vecāki ir uz vietas, manuprāt, vīrietim ir jāiesaistās vismaz tik pat daudz un tie pamperi jāmaina, mazais jāpadod mammai, jāmierina un jāņemās.
Un sorry, bet tie vīrieši, kas atsakās bēbim dupsi tīrīt un ar zīdaini ņemties pēkšņi pēc gada neatjēgsies un neuzņemsies baigo atbildību. Drīzāk tēvam ar bērnu trūks svarīga saikne, kas veidojas jau no pirmās dienas un tiek stiprināta tieši caur rūpēm, pamperu mainīšanām un visa cita.
02.08.2017 22:42 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Arguments: "mēs varam atļauties aukli"
02.08.2017 22:50 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
callmetwisted, nē, studiju nolūkos biju šo jautājumu pētījusi dziļāk, tādēļ biju lasījusi arī The Impatient Woman's Guide to Getting Pregnant by Jean Twenge, bet es tā skatos, ka tajā video viss tas pats pateikts, un ir arī atsauces :-D
02.08.2017 22:50 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Mans viedoklis ir, ka tik nopietnā jautājumā muļķīgi ir mēģināt pierunāt otro pusīti.
Bērni ir nopietns lēmums dzīvē abiem vecākiem un viņam pašam būtu jānonāk pie šīs vēlmes, man šķiet jocīgi, ka viņu tas neinteresē joprojām. Bet tiešām, ķerties pie pierunāšanas šādā jautājumā šķiet muļķīgi, kā ir tā ir, pierunāšana manuprāt nav risinājums. Es nezinu ko gan tev ieteikt, šis jautājums noteikti nav pēķšņi uzpeldējis jums. Viņa viedoklis tev noteikti bija zinām agrāk, visdrīzāk tu pievēri acis ar domu, gan jau ka pārdomās ar laiku, bet tagad saprotot, ka laiks iet un nekas nemainās viņa uztverē tu jūti, ka laiks iet, esi sprukās un nezini ko iesākt. Man žēl, ka tik sarežģītā situācijā esi.
02.08.2017 23:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits