miega zāles

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
Sveikas! Kāds ir miega zāļu iegūšanas process? Ģ.Ā-neirologs/psihiatrs-pārbaudes? Vai vispār kādas pārbaudes tiek veiktas? Cik esmu ģimenes ārstei sūdzējusies vairākus gadus par bezmiegu, neko vairāk par homeopātiju viņa neiesaka. Homeopātija, protams, nepalīdz. Varbūt "pliks" bezmiegs nav pietiekams iemesls zālēm?
Ceru gūt atbildi, paldies :-)
28.07.2017 17:26 |

Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Cormeum, šķiet, ka pilnīgi visas zāles, ko esmu lietojusi pret depresiju, instrukcijās ir minēts, ka ārstē arī šizofrēniju, bipolāros traucējumus, reizēm arī epilepsiju (īsti nav ne jausmas, kāds šim sakars, neesmu saistīta ar medicīnas jomu - es runāju kā ilgstošs pacients). Instrukcijas vispār ir tāda lieta, ka tur saraksta visu. Zinu, ka arī kventiaxam tas rakstīts, bet pie mums viņš tiek plaši izrakstīts miegam, parasti mazajās devās, bet zinu arī cilvēkus, kas dzer arī 100mg.
Kas tad pie jums kalpo kā miega zāles?
31.07.2017 22:07 |

Reitings 1335
Un kur tu dzīvo?
Man kādu brīdi izrakstīja zāles, kuras sūtīja no ārzemēm un LV tās plaši neizraksta. Tās konkrētas zāles man drīzāk nodarīja sliktu. Visi turpmākie ārsti par to, ko man bija uzrakstījuši, negatīvi brīnījās.
Laikam katrai valstij sava prakse.
Atcerējos faktu, ka ASV prozac un xanax dalīja kā konfektes senāk. Bija pat tā filma prozac nation.. Šīs divas gan arī pie mums zināmas.
31.07.2017 22:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
petunijayyy, miega zāles parasti cenšas izvairīties dot. Bieži vien problēma ir atrisināma bez medikamentu palīdzības.. tikai tas, protams, prasa enerģiju, gribasspēku utt.. (sarunu terapijas utt.)
Gan pacientam, gan arī ārstam nereti vienkāršāk ir izrakstīt atkarību izraisošu medikamentu (piem. Stilnox, Somnol).. kas, manuprāt, nav īsti jauki (jo īpaši ilgtermiņā).
Nereti miega traucēmuji ir no trauksmes.. stress neļauj iemigt. Šādos gadījumos ir cilvēki, kam tiešām palīdz šis tas no antihistamīnu preparātiem.
Moderns mūsdienās skaitās Melatonīns.. kas nav atkarību izraisošs.. tiesa, manuprāt, pārāk maz izpētīts, lai daļātu pa labi un pa kreisi.. tomēr ir situācijas, kad tas ir lielisks risinājums :)
Depresijām arī ir paveras savādāku zāļu izvēle.. piemēram, ir antidpresanti, kas uzlabo arī miedziņu
Tāds Quetiapin, protams, dod miegainību, kā blakni.. bet īsti netiek rekomendācijās ietikts, kā miega līdzeklis.. toties izvēle ir forša bipolaritātes ārstēšanā.. gan māniskajās epizodēs.. gan arī depresīvajās.
31.07.2017 22:18 |

Reitings 1335
Skaidrs. Nu bet redzi, tavegils ir pret alerģiju, kventiax ir pret šizofrēniju, bet abām kā blakne ir miegainība. Kur atšķirība? Man no tāda tavegila ne silts, ne auksts, bet jā, kopš jūnija lietoju daudz stiprākas pret alerģijas zāles. Un neguļu no tām. Kventiax dod miegu ļoti labi. Tiesa, es to nedzeru katru nakti automātiski, bet tad, ja jūtu, ka aizmigt būs grūti. Diemžēl tas ir diezgan bieži un vieglāk ir iedzert tableti, nevis negulēt vispār un celties uz darbu, ja ne minūti neesi gulējis. Skaidrs, ka kventiax vienu pašu neraksta (vismaz cilvēkiem ar visādām tādām diagnozēm kā depresija). Man ir arī citas zāles.
Latvijā, iespējams, arī censtos risināt problēmas, kādēļ nenāk miegs, bet ir tāda lieta, ka latviešiem nav naudas, bet psihiatrs nav ieinteresēts vest terapiju bez maksas. Ja Latvijā maksātspēja būtu tikpat laba kā kādā attīstītā valstī, tad, iespējams, ārsti arī uzreiz nerakstītu zāles. Bet cilvēkiem nav līdzekļu, par ko ārstēt savas psihotraumas terapiju veidā un viņi izvēlas lietot zāles, kas ir pasākums teju par brīvu. Ja man kāds apmaksātu terapiju, es neatteiktos, bet pati nespēju vairākus gadus atļauties maksāt šādas summas.
Bet esam pamatīgi novirzījušies no tēmas
31.07.2017 23:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
petunijayyy, iespējams Lv ir citādākas vadlīnijas/rekomendācijas attiecībā uz Tavegilu. Manā pusē to nerekomendē miega traucējumu vai trauksmes ārstēšanai.
Piekrītu, ka Latvijā nav lāga sakārtota sistēma.. sevišķi švaki ar pieejamību valsts apmaksātām sarunu terapijām utt (kaut gan,, ja godīgi.. visur šķiet ir jāgaida, lai tiktu pie valsts sponsorēta prieka).
Reiz ļoti pieredzējusi psihiatre teica, ka pa lielam miega traucējumus ir iespējams risināt bez zālēm.. ja nu nekādi nesanāk, tad jārok dziļāk un jāmeklē cita (parasti) psihiatriska kaite.
Tomēr tā ekonomēšana uz ārstēšanu var iedzīt dziļākā grāvī... varbūt ir jāiegulda padaudz, lai palīdzētu izķepuroties... toties, ja tas viss nostrādā.. vēlāk ir krietni izdevīgāk valstij ar veselu nodokļu maksātāju.. nekā ilgstoši zāļotu pacientu, kas regulāri piestaigā uz apsekošanām.. :)
01.08.2017 00:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits