Skaidrs. Nu bet redzi, tavegils ir pret alerģiju, kventiax ir pret šizofrēniju, bet abām kā blakne ir miegainība. Kur atšķirība? Man no tāda tavegila ne silts, ne auksts, bet jā, kopš jūnija lietoju daudz stiprākas pret alerģijas zāles. Un neguļu no tām. Kventiax dod miegu ļoti labi. Tiesa, es to nedzeru katru nakti automātiski, bet tad, ja jūtu, ka aizmigt būs grūti. Diemžēl tas ir diezgan bieži un vieglāk ir iedzert tableti, nevis negulēt vispār un celties uz darbu, ja ne minūti neesi gulējis. Skaidrs, ka kventiax vienu pašu neraksta (vismaz cilvēkiem ar visādām tādām diagnozēm kā depresija). Man ir arī citas zāles.
Latvijā, iespējams, arī censtos risināt problēmas, kādēļ nenāk miegs, bet ir tāda lieta, ka latviešiem nav naudas, bet psihiatrs nav ieinteresēts vest terapiju bez maksas. Ja Latvijā maksātspēja būtu tikpat laba kā kādā attīstītā valstī, tad, iespējams, ārsti arī uzreiz nerakstītu zāles. Bet cilvēkiem nav līdzekļu, par ko ārstēt savas psihotraumas terapiju veidā un viņi izvēlas lietot zāles, kas ir pasākums teju par brīvu. Ja man kāds apmaksātu terapiju, es neatteiktos, bet pati nespēju vairākus gadus atļauties maksāt šādas summas.
Bet esam pamatīgi novirzījušies no tēmas