Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Random domas.

Reitings 16
Reģ: 02.02.2025
Būs te cepiens tagad. 😀 Es (un ne tikai es) Esmu novērojis vienu lietu. Tas jau vairs nav noslēpums ka Latvijā ir sieviešu deficīts. Jau ziņu portālos par to bij rakstīts, ka dzimstība kritiska, demogrāfija iet uz leju utt. Pēdējo pāris gadu laikā no Latvijas ir vēl izbraukušas 88 tūkstoši sievietes. Vietā ir sabraukuši pāris tūkstoši "kūpinātie" (indieši pakistānieši) tas nozīmē ka vecuma grupā 18-45 jau bija vīrieši vairāk nekā sievietes, tad tagad statistiski ir vēl vairāk vīriešu uz to mazo sieviešu skaitu. BET. Ieejot tādos saitos kā Badoo, Tinder, viņi ir pilni ar brīvām un netik brīvām sievietēm.
Nopietns jautājums mani ir ieinteresējis. Ja mums Latvijā uz vienu sievieti ir vismaz 7 vīrieši (rupji ņemot) tad jau visām sen jau vajadzēja būt aizņemtām, noprecētām un iepazīšanās saitiem tukšiem. Jautājums - kas jums nepatīk? Kas jums sievietēm pietrūkst, kad daža laba pat pāris gadus sēž internetā un nevar atrast vīrieti, valstī kur tie ir pilns un vēl pāri paliek?
19.04.2025 21:31 |

Reitings 2680
Reģ: 11.04.2023
Jaunu sieviešu deficīts + uz jaunā sievietēm konkurē arī veci pirdieni ar naudu... 😁
Lai gan 80gadīga pensionāre ar dzīvokli vai māju arī nav slikts ķēriens un tādu ir daudz.
19.04.2025 21:40 |

Reitings 16
akul12 @ 19.04.2025 21:40
Jaunu sieviešu deficīts + uz jaunā sievietēm konkurē arī veci pirdieni ar naudu... ?
Lai gan 80gadīga pensionāre ar dzīvokli vai māju arī nav slikts ķēriens un tādu ir daudz.
Nu jā, bet tieši tāpēc pēc loģikas brīvām sievietēm Latvijā nevajadzētu būt, jo tākā sievietes ir mazākumā, viņas var no visa vīriešu bara izvēlēties sev tos labākos un dzīvot.
19.04.2025 21:57 |

Reitings 73
Reģ: 02.07.2023
Nu, redzi, man, piemēram, nepatīk rasisti - attiecīgi daudz mazāks skaits vīriešu, no kā izvēlēties. Vīrieši Latvijā statistiski ir mazāk izglītoti, ar sliktāku mentālo veselību un biežākām atkarības problēmām nekā sievietes. Sevi cienoša sieviete nekad neizvēlēsies kuru katru par partneri, ka tikai krāns, un arvien vairāk sieviešu saprot, ka dzīve vienatnē ir daudz kvalitatīvāka un patīkamāka nekā kopā ar kaut kādu random tūdaliņu.
19.04.2025 22:07 |

Reitings 16
Hilva @ 19.04.2025 22:07
Nu, redzi, man, piemēram, nepatīk rasisti - attiecīgi daudz mazāks skaits vīriešu, no kā izvēlēties. Vīrieši Latvijā statistiski ir mazāk izglītoti, ar sliktāku mentālo veselību un biežākām atkarības problēmām nekā sievietes. Sevi cienoša sieviete nekad neizvēlēsies kuru katru par partneri, ka tikai krāns, un arvien vairāk sieviešu saprot, ka dzīve vienatnē ir daudz kvalitatīvāka un patīkamāka nekā kopā ar kaut kādu random tūdaliņu.
Ja dzīve vienatnē ir tik laba, kādēļ sēž tādos saitos un meklējās? Un tev šķiet ka tumšie Bolt kurjeri, kas liek klučus uz ielām kā savā dzimtenē ir tie izglītotāki par vietējiem latviešiem? 😀
19.04.2025 22:13 |

Reitings 1210
Reģ: 13.12.2023
Labs jautājums. Domāju, ka latviešu sievietes kopumā ir ļoti, ļoti vīrišķīgas sliktākajā nozīmē un ir nereāli atrast tādu partneri, kādu gribētos atrast, lai gan ir tā ilūzija par bezgalīgajiem variantiem (statistiku nepētīju, uzticēšos taviem faktiem).
19.04.2025 23:18 |

Reitings 16
Diabolus @ 19.04.2025 23:18
Labs jautājums. Domāju, ka latviešu sievietes kopumā ir ļoti, ļoti vīrišķīgas sliktākajā nozīmē un ir nereāli atrast tādu partneri, kādu gribētos atrast, lai gan ir tā ilūzija par bezgalīgajiem variantiem (statistiku nepētīju, uzticēšos taviem faktiem).
nu nav tik traki, tādas "vīrišķīgās" ir maz. Drīzāk varētu būt tas, ka visas grib tos veiksmīgos uzņēmējus izpilddirektorus ar māju jūrmalā, un geļiku. Bet cik tad Latvijā tādi ir? Visām nepietiek.
20.04.2025 00:02 |

Reitings 174
Reģ: 03.02.2025
Zini kapēc tā ir? Jo liela daļa nemaz nav vārda "vīrietis" vērti.
20.04.2025 02:09 |

Reitings 267
Reģ: 29.01.2020
Daudzas sēž iepazīšanās saitos vienkārši aiz nekā darīt, lai pakavētu sev laiku un saņemtu ātros uzmanības apliecinājumus, kas izraisa atkarību.
20.04.2025 08:15 |

Reitings 220
Reģ: 28.01.2025
Tu kļūdaini interpretē faktus un tev ir greiza loģika.
Sieviešu un vīriešu skaits ir apmēram vienāds. Dzimumi gan labi grupējas darba vietās. Lai vai kā cīnās par vienlīdzību - darbā dzimumi īsti nemiksējas un pamazām paliek tikai viens dzimums. Un lielākā organizācijā, kur darbinieku ir daudz - dzimumi vienalga sadalās pa struktūrvienībām un darba grupām.
Tad šādā situācijā var rasties iespaids ka uz vienu sievieti ir 7 vīrieši.
Otrkārt - tas ka cilvēks reģistrējas iepazīšanās portālā - nenozīmē ka ļoti vēlas iepazīties un precēties. Tur var būt dažādi iemesli kāpēc reģistrējas.
Treškārt - tie iepazīšanās portāli, kas ir par maksu, varētu organizēt dalībnieku aktivitāti par naudu. Tur bariņu virtuālu profilu varētu darbināt MI un tie tur piemiedz ar aci, kaut ko nolaiko un kaut cik papļāpā - lai portālā būtu kāda dzīvība un aktivitāte un par pakalpojumiem vairāk naudas. Var būt arī kāds reāls cilvēks piepelnās vienkārši izrādot interesi un pieklājību.
20.04.2025 09:36 |

Reitings 2680
KM91 @ 19.04.2025 21:57
Nu jā, bet tieši tāpēc pēc loģikas brīvām sievietēm Latvijā nevajadzētu būt, jo tākā sievietes ir mazākumā, viņas var no visa vīriešu bara izvēlēties sev tos labākos un dzīvot.

Daudz mainīgo, ko nozīmē brīva, tad visādas seksualitātes, mentalitātes. Ir cilvēki kuriem nemaz partneri nevajag.
Hilva @ 19.04.2025 22:07

Kaut kāds feministu/ liberāļu mikslis ar patriarhiju. 😁
20.04.2025 10:00 |

Reitings 1210
Reģ: 13.12.2023
KM91 @ 20.04.2025 00:02
nu nav tik traki, tādas "vīrišķīgās" ir maz. Drīzāk varētu būt tas, ka visas grib tos veiksmīgos uzņēmējus izpilddirektorus ar māju jūrmalā, un geļiku. Bet cik tad Latvijā tādi ir? Visām nepietiek.

Es te nedomāju tādas, kuras var nomainīt traktoram riepu, ja vajag, jo arī tādas sievietes var būt sievišķīgas. Es vairāk par to, ka pēc maniem novērojumiem daudzas vientuļās sievietes uzskata (pamatoti), ka visu var pašas un var vēl labāk par vīriešiem, un tad, lai no tā vīrieša būtu kāda jēga, viņam jābūt nu tik extra, ka ir nereāli tādu atrast. Tur vairāk ir doma paņemt, nekā dot, kas ir ļoti vīrišķīga iezīme.
20.04.2025 10:43 |

Reitings 2680
Diabolus @ 20.04.2025 10:43

Es te nedomāju tādas, kuras var nomainīt traktoram riepu, ja vajag, jo arī tādas sievietes var būt sievišķīgas. Es vairāk par to, ka pēc maniem novērojumiem daudzas vientuļās sievietes uzskata (pamatoti), ka visu var pašas un var vēl labāk par vīriešiem, un tad, lai no tā vīrieša būtu kāda jēga, viņam jābūt nu tik extra, ka ir nereāli tādu atrast. Tur vairāk ir doma paņemt, nekā dot, kas ir ļoti vīrišķīga iezīme.

Kur redzi vīrišķīgas iezīmes?
Klasiska hipergāmija, kuras ietvaros sieviete grib labāko. Bet feminisms pasauli ir izmainījis un sievietes ir līdzvērtīgas vai pārākas.
Tā stipri samazinot variantus.
20.04.2025 11:42 |

Patīk
Reitings 2884
Reģ: 03.11.2023
akul12 @ 20.04.2025 11:42

Kur redzi vīrišķīgas iezīmes?
Klasiska hipergāmija, kuras ietvaros sieviete grib labāko. Bet feminisms pasauli ir izmainījis un sievietes ir līdzvērtīgas vai pārākas.
Tā stipri samazinot variantus.

Nu vīriešiem arī jāsarauj, lai būtu līdzvērtīgi ar tām pārākajām, un viss izlīdzināsies. Ta kā diskusijas autoram ieteiktu nesēdēt te un nelasīt sieviešu klaču diskusijas, bet sākt kaut ko darīt. :D Jo es noteikti neizvēlētos tādu, kas pavada laiku Dievietē
20.04.2025 19:59 |

Reitings 2680
Džinga @ 20.04.2025 19:59

Nu vīriešiem arī jāsarauj, lai būtu līdzvērtīgi ar tām pārākajām, un viss izlīdzināsies. Ta kā diskusijas autoram ieteiktu nesēdēt te un nelasīt sieviešu klaču diskusijas, bet sākt kaut ko darīt. :D Jo es noteikti neizvēlētos tādu, kas pavada laiku Dievietē

Tāpat daļa sieviešu paliek ārpus tirgus, ja strikti seko hipergāmijai.
Domāju drīzāk feministēm būtu ne tikai jāskaita cik CEO ir vīrieši, bet jāatmet hipergāmija un jāskatās uz zemāka statusa vīriešiem.
Vairs nebūs sniegbaltīte un pricis, bet sniegabomzis un princese 😁
20.04.2025 21:27 |

Reitings 220
Reģ: 28.01.2025
Džinga @ 20.04.2025 19:59

Nav ko tur raut lai kaut kam tiktu līdzi. Labāk čillot un baudīt dzīvi nevis kaut kādā bezjēdzīgā cīniņā piedalīties. Te Džinga teica ka kaut ko neizvēlētos. Loģiski. Sievietes neizvēlas vispār. Var būt reizēm dod kādam priekšroku, ja ir vairāk nekā viens variants, kas izvēlās viņu.
20.04.2025 21:32 |

Reitings 215
Reģ: 19.08.2015
Sievietes grib izskaust dzimumu nevienlīdzību visās jomās. Līdz ar to, daļa ir iemācījusies būt neatkarīgas. Un ja līdz savas "neatkarības" apzināšanai nav noprecēta, izvēlēsies partneri, kurš kaut ko var dot. Kura naudas maisu, kura zelta rokas, vēl kāda garīgo atbalstu. Vārdu sakot, cīnamies par vienlīdzību, bet beigās tāpat gribam blakus kādu pārāku par sevi. 😁
20.04.2025 22:57 |

Patīk
Reitings 2884
Lenova @ 20.04.2025 22:57
Sievietes grib izskaust dzimumu nevienlīdzību visās jomās. Līdz ar to, daļa ir iemācījusies būt neatkarīgas. Un ja līdz savas "neatkarības" apzināšanai nav noprecēta, izvēlēsies partneri, kurš kaut ko var dot. Kura naudas maisu, kura zelta rokas, vēl kāda garīgo atbalstu. Vārdu sakot, cīnamies par vienlīdzību, bet beigās tāpat gribam blakus kādu pārāku par sevi. ?

Tās lietas, ko nosauci, nenorāda uz pārākumu :)
Labās attiecības abi ir komanda un viens otru papildina, tas arī viss. Acīm redzot, jāaudzina sakarīgākus dēlus, lai nākotnē būtu foršāki vīrieši
21.04.2025 00:22 |

Patīk
Reitings 2884
akul12 @ 20.04.2025 21:27

Tāpat daļa sieviešu paliek ārpus tirgus, ja strikti seko hipergāmijai.
Domāju drīzāk feministēm būtu ne tikai jāskaita cik CEO ir vīrieši, bet jāatmet hipergāmija un jāskatās uz zemāka statusa vīriešiem.
Vairs nebūs sniegbaltīte un pricis, bet sniegabomzis un princese ?

Es gaidu, kad tu beidzot iemācīsies, ka tie termini un statusi darbojas tikai Emirātos :D
21.04.2025 00:23 |

Reitings 2680
Džinga @ 21.04.2025 00:23

Es gaidu, kad tu beidzot iemācīsies, ka tie termini un statusi darbojas tikai Emirātos :D

It kā šeit nav statusu sistēma, kura sākas skolas solā! 😁
Bagātie, nabadzīgie, populārie, zubrilas un citi... tālāk jau pieaugušajiem Rīga vs lauki. Kāds darbs, izglītība, naudas daudzums u.c.
Kas te būtu atšķirīgs no emirātiem? Tikai apjomi mazāki.
Te konkrēti pateica, ka vīrietim jābūt x lietām, šīs visas lietas nosaka zināmu statusu sabiedrībā. Ja tā nebūtu, sen jau kādu apsargu vai bezpajumtnieku dzīvotu kopā, jo labs cilvēks.
Bet nē, kūst no attiecīga statusa vīriešiem, kaut vai raksturā vīrietis ir narciss, sociopāts... sieviešu uzmanība netrūkst.
Kā to vēl nosaukt? Statuss, kasta, sociālais slānis, bet būtību nemaina!
21.04.2025 00:50 |

Reitings 3681
Reģ: 07.09.2023
Kaut kur nesen lasīju amerikāņu sociologa (vai demogrāfa, īsti neatceros) rakstu par to ka šobrīd Rietumu pasaulē sievietes un vīrieši ideoloģiski ir maksimāli atsvešinājušies viens no otra, kas arī izskaidro to, kāpēc daudzās valstīs sarukusi dzimstība un arvien mazāk cilvēki precas. Jo vairumā sievietes sākušas apjēgt, ka laulība vairāk ir izdevīga vīrietim.
Kas to lai zin, varbūt mūs gaida Dienvidkorejas vai Japānas liktenis, kur dzimstības rādītāji ir sarukuši tiktāl, ka jau ir radījuši neatgriezeniskas sekas turpmākai populācijai.
21.04.2025 05:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits