Mana pieredze ir tieši pretēja. Aizbraucām uz patversmi, zināju, kādu suni gribu un tieši tik tiešā veidā arī iesniedzu savas prasības-nerejošu, īsspalvainu,līdz celim, izteikti mierīgu un emocionāli stabilu, bet tādu, kurš gribētu doties garās pastaigās, sociālu ar kaķiem un cilvēkiem un galvenais senioru.
Braucu ar domu, ka noteikti tāds nu man netiks, jo prasības par daudz un par lielu, bet brīnumainā kārtā man piedāvāja apskatīt tikai vienu suņuku,kurš atbilstot visām manām prasībām. Apskatīju, izvedu pastaigā un sapratu-ir īstais, pietam, vēl kollija jauktenis, bet izskatās pat ļoti pēc kollija.
Ko es tiešām iesaku, saproti nevis ko vēlies, bet kāda esi pati, kāds ir tavs dzīvesstils, ko patīk darīt, ko ne. Ja patīk daudz staigāt, katru dienu vai katru otro, ne tikai vasarā, tad jāņem aktīvu suni, ja dzīvo dzīvoklī, labāk ņemt mazu un klusāku. Ir skaidri jāzin ko grib, kas ir atbilstošs tev un tavam dzīves ritmam un, iespējams, jārēķinās ar dažādu patversmju apbraukāšanu.
Dzīvniekam no patversmes var būt problēmas-bēg no mājām, neēd, neciešs bērnus vai kaķus, veselības problēmas.
Tas viss ir jāsaprot un jāizdomā, kā konkrētajā situācijā to varēs atrisināt.
Lai vai kā, mana pieredze (ar visām veselības problēmām), ir ļoti laba. Suns ir lielisks, gan pēc rakstura, gan izskatā. Es ņēmu Ulubelē.