Lai augļi ilgāk stāvētu? Bieži vien no veikala atnestie augļi sāk bojāties jau pēc dažām dienām. Biju dzirdējusi,ka ja stāv nemazgāti ,tad stāv ilgāk,bet nesmu to pārbaudījusi, parasti uzreiz visu augļus nomazgāju
Lieku ledusskapī - ilgāk paliek svaigi un man garšo, kad tie ir auksti, nevis istabas temperatūrā. Vienīgi banānus turu uz galda (pērku nedaudz zaļganus).
Es nemazgāju, ja negrasos uzreiz apēst. Nezinu, vai tas palīdz, bet man stāv salīdzinoši ilgāku laiku... + ja redzu, ka jau pārgatavojies, tad glabāju ledusskapī. Tur vēl dažas dienas var izvilkt...
Vispār ar katru augli, ogu un dārzeni ir savādāk, ja zini angļu valodu tad varbūt šis palīdzēs - http://www.stilltasty.com/articles/view/10 no sākuma jau grūti atcerēties par katru, bet ar laiku jau atcerās, man palīdz un strādā.
Veikalos bieži kopējā telpas temperatūra ir krietni zemāka par dzīvokļos/mājās esošo. Esmu lasījusi par to, kādus produktus, kur turēt, bet tāpat visu lieku ledusskapī - un turas ilgāk kā neledusskapī. Svarīgi ir arī kādos iepakojumos tas viss tiek glabāts.
Pievienojos tam, ka mazgāt vajag tikai pirms pašas ēšanas. No pieredzes varu teikt, ka, piemēram, zemenes, nemazgātas var nostāvēt līdz 3 dienām istabas temperatūrā. Ja tur ledusskapī, tad ilgāk. Bet, tiklīdz tās nomazgā, ir jārēķinās, ka līdz nākošās dienas rītam vairs neizturēs.
man ir kaut kāds mega-super-puper-duper ledusskapis,kur pat instrukcijā rakstīts,kuros plauktos vēlams glabāt augļus/dārzeņus.Un tiešām viss stāv ilgāk.Bet piekritīšu par to,ka visu vajag mazgāt pirms ēšanas,tad arī ilgāk nebūs to mazo mušiņu