Kā nomierināt satrakojušo māti,ja pašai jumts sāk braukt?

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
Situācija ir tāda,ka manai mātei patīk visu kontrolēt,lai visi dara to,ko viņa grib.Nesen sāku dzīvot kopā ar puisi,bet mamma protams darīja visu,lai es atgrieztos mājās-visu laiku zvanīja,kliedza,draudēja.Nu atgriezos,lai tikai nomierinās.Un tagad viņu atkal neapmierina tas,ka es it kā sēžu uz viņas kakla(t)Es cenšos piestrādāt un palīdzu viņai maksāt par dzīvokli,pērku produktus.Un protams,ka cenšos brīvdienās palikt pie puiša;-)Tagad mums ir atkal radies konflikts par to,ka es neģērbjos tā,ka viņa grib:-DUn tāpēc viņa visu laiku mani pazemo ar kaut kādiem stulbiem komentāriem par seju,figūru,kājām utt.:-|Uzreiz pateikšu,ka viņa nav vientuļa un viņai ir vīrs(mans patēvs).Bet viņa arī viņam visu laiku saka,ko darīt,ko vilkt,kur iet:-DViņš protams uz to nereaģē un tāpēc viņa sāk trakot vēl vairāk:-DMan jau pašai sāk braukt jumts,jo es nevaru izturēt tās stulbās prezenzijas,kurām vispār nav nekāda pamata.Saprotu,ka varu atkal parvākties pie puiša un ignorēt māti,bet viņa neliksies mierā un turpinās krist uz nerviem;-)
12.07.2017 14:08 |

Reitings 1180
KAĶIS,tur un ir tā problēma,ka attiecības nekad neuzlabosies,jo mātei patīk spēlēt upura lomu un visu laiku kliegt man virsū.Viņai visu mūžu visi būs tie sliktākie,tikai viņa ir laba.Viņa ir kā enerģetiskais vampīrs(t)
12.07.2017 14:59 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
KAĶIS,tur un ir tā problēma,ka attiecības nekad neuzlabosies,jo mātei patīk spēlēt upura lomu un visu laiku kliegt man virsū.Viņai visu mūžu visi būs tie sliktākie,tikai viņa ir laba.Viņa ir kā enerģetiskais vampīrs

Tad nesaprotu, kāpēc vispār nolēmi atgriezties. Bet nu Tev jau šobrīd laikam ir skaidrs, ko darīt, ne?
12.07.2017 15:00 |

Reitings 1180
TokyoDream,mēģināts.Pat esmu likusi klausuli,pēc tam,kad atbraucu ciemos viņa man iesita pa galvu;-)
12.07.2017 15:02 |

Reitings 1180
KAĶIS,yup.Salikt somu un skriet no šīs mājas:-D
12.07.2017 15:02 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Oi kā es Tevi saprotu.
Varu ieteikt tikai vienu - ignorēt, distancēties un neņemt galvā, rīkoties pēc sava prāta. Es jau no 16 gadiem visu laižu gar ausīm, reizēm gan nervi neiztur. Lai gan manai mātei vajadzēja vismaz 10 gadus, lai saprastu, ka es neesmu tāda kā viņa un nedancošu pēc viņas stabules. jo mātei patīk
spēlēt upura lomu un visu laiku kliegt man virsū.Viņai visu mūžu visi būs tie sliktākie,tikai viņa ir laba.Viņa ir kā enerģetiskais vampīrs

Jo mazāk kontaktēsies, jo vieglāk Tev būs. Man ir tas pats.
12.07.2017 15:03 |

Reitings 999
Reģ: 05.12.2016
Pat esmu likusi klausuli,pēc tam,kad atbraucu ciemos viņa man iesita pa galvu

Ouuuu...Traki!
Bet es tevi arī saprotu, manas mammas mamma (mana vecmamma) ir tieši tāds pats cilvēks. Es savu kāju tajā dzīvoklī vairs nesperu. :-|
12.07.2017 15:04 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Tu esi liela meitene un Tev nav jāpacieš kliegšana, stalkošana un sišana ne no viena, pat no mātes nē. Dzīvo savu dzīvi.
12.07.2017 15:05 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Rauj to nabassaiti pušu un dzīvo savu dzīvi. Nebrauc tik bieži ciemos, pati nezvani. Uz e-pastiem arī drīkst neatbildēt kā arī soctīklos izfiltrēt, kas ko redz vai neredz. Bet kad viņa zvana, cel. Runā. Neiedziļinies sīkumu stāstīšanā par sevi, bet paklausies viņas stāstāmo. Un ja sākas uzbrukumi uz aizvainojumi par necieņu utt, atgādini, ka arī Tu vēlētos cieņu no viņas puses, tā teikt, dots pret dotu.
Un šādām mammām ir tendence izdomāt sev visādas sirds slimības un vēl ko ne. Ja Tev mammas paliek žēl un Tu gribi zināt, kā viņai iet, piezvani un apjautājies patēvam, viņš jau nu gan zinās, kā tur ir. :)
12.07.2017 15:24 |

Reitings 5119
Un ja sākas uzbrukumi uz aizvainojumi par necieņu utt, atgādini, ka arī Tu vēlētos cieņu no viņas puses, tā teikt, dots pret dotu.

Tieši tā. Es ik pa laikam atgādinu vecākiem šo, ja viņi sāk kaut ko pacelt balsi kādā strīdā vai ignorēt manis teikto. Pfff! Kāpēc gan tas būtu jāpacieš? Tikai tāpēc, ka vecāki?! NĒ. Nav tā,ka ģimenes locekļi var būs assholes un Tu to visu paciet.
12.07.2017 15:27 |

Reitings 5884
Es esmu necēlusi telefonu. Jo nu nav normāli, es Rīgā studēju, strādāju, no rīta lekcijas, pēcpusdienā līdz vakaram darbs, dzīvoju 150km attālumā, bet man zvana 3-4x dienā lai pajautātu: 1) kur es atrodos, 2) ko es daru. Par nevēlēšanos runāt katru dienu, turklāt 3-4x, bija skandāli kādus 2 gadus, pēc tam samierinājās.
12.07.2017 15:27 |

Reitings 1180
Tā un ir tā problēma,ka māte visu laiku kliedz,ka es viņu necienu,nemīlu.Kāpēc man tad vajag cienīt cilvēku,kurš neciena mani un pat var atļauties pacelt uz mani roku?(t)Arī par to mīlēstību,viņa pati saka,ka mani nav par ko mīlēt un neesmu to pelnījusi.Viņa nekad nav mani apskāvusi vai kaut kā izrādījusi to mīlēstību.Un tagad cer uz to,ka man vajadzēs visu savu dzīvi veltīt viņai,lai pieradītu viņai savu cieņu un mīlestību:-/
12.07.2017 15:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tev jau 22 gadus neizdodas pierādīt ne to, ka esi pelnījusi mīlestību, nedz arī to, ka esi gana laba, nedz arī to, ka cieni un mīli viņu. Kā tev šķiet, kāda ir iespēja, ka tev to izdosies pierādīt nākamajos 5 vai 10 gados?
.
Ej prom. Manā paziņu pieredzē, lai arī cik brutāli un pēc "slikta meita" tas neizklausītos, vislabāk strādā šis:
Es savu kāju tajā dzīvoklī vairs nesperu. (c)TokyoDream

.
Ir cerība, ka attiecības kaut daļēji normalizēsies, kā Daenerys1 gadījumā, nav izslēgts, ka ar to arī komunikācija beigsies, bet nu - cik gadus tu vēl plāno kaut ko censties pierādīt? Un galvenais - KĀ? Ja līdz šim viss, ko esi darījusi, nav situāciju nekādā mērā uzlabojis?
12.07.2017 15:45 |

Reitings 5709
Ārprāts, man tik žēl lasīt šos stāstus, kad pašu mātes bojā dzīvi saviem bērniem. :-/ BananaGod, Tev jāsaprot, ka Tu neesi viņai itin neko parādā. Un nekas Tev nav jāpierāda. Viņas attieksme norāda, ka pašai ir pilns ar problēmām, kuras nemāk / nevēlas risināt. :-| Ja vari, mēģini viņu saprast un piedot (sevis labā).
12.07.2017 15:52 |

Reitings 2051
Jo ātrāk novilksi robežu un pārtrauksi ar viņu kontaktēties, jo vieglāk pašai būs dzīvot. Tava māte nemainīsies un tu viņai nekad nevarēsi izpatikt. Ir pasaulē cilvēki, kuri vienkārši neprot mīlēt, un diemžēl tava māte ir viens no tiem. Nebojā sev dzīvi, ej prom. Un pat nedomā justies par kaut ko vainīga - tu principā šobrīd dzīvo vardarbīgās attiecībās.
12.07.2017 16:12 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Uj, pazīstu vienu šādu, identiski tādu pašu. Pametu ar, jo sapratu, ka savādāk man savas dzīves nekad nebūs. Nu un neko, dzīvoju. Tik viņai jau nākamā "fāze", ko minēja Zinas tante - stāsta par visādām ļoti smagām slimībām, kas viņu piemeklējušas. Tik ik pēc pusgada, kad viņai savajagās to enerģiju izlikt, slimība kaut kā cita.
Bet nu ko īpatnim padarīsi. Kāda ir, tāda ir.
12.07.2017 16:25 |

Reitings 5884
Viltus slimības vai pietēlošanu var ātri atmaskot. Un izvest pēc pašas metodēm. Es esmu uzklausījusi sūdzības, cik viss ir slikti, slikti un briesmīgi, bet nākamajā sarunā stāsta, kur bijusi ciemos, kur braukusi, ko darījusi (auto nav), un es saprotu, ka tur pēc pašas izvēles ir bijis tik plašs fizisko aktivitāšu klāsts, ka tas nu galīgi nelīmējas kopā ar pagājušās nedēļas nespēju noiet 300m. Sirdsslimniekiem viennozīmīgi jāatgādina, ka kafija ir kaitīga sirdij, melnā tēja arī, zaļā tēja arī ļoti kaitīga, mobilo telefonu radītais starojums var nogalināt, TV tāpat. Bet 50 grami laba konjaka varētu līdzēt. Un ticiet man, pēc gana uzstājīgas padomu sesijas slimības sāks atkāpties.
12.07.2017 16:33 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
22 tad vel nespēj tevi atlaist, galvenais lai tas nav vēl ilgu laiku nerunājot nemaz par turpmāko dzīvi(bet gadījumi dažādi citur tas vis strādā un visi laimīgi). Bet vai nu ir vai nu nav sava dzīve ar laiku tā būtībā ar visiem notiek ar, vai mazāk ciešām attiecībām ar vecēkiem, bet nu sava dzīve nenoliedzmi. Sparotu ir ģimenes kur visi saprotas, kā pasaku filmās, realitātē nemaz tik brīnišķīgi nav un vai jābūt tā visiem? Atkarīgs no pašiem, no vecākiem, no raksturiem u.c, nu ko padarīs nav tik perfekti vis kā gribas, tā ir realitāte kurai jaiet cauri jaizdzīvo, bet ne tā vien jādzīvo, tapēc laika jautājums, kad neatkarīgi no kāda gribas vai apziņas pavērsiena punkti notiek.
12.07.2017 16:52 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Man muterei krustmeita bija labāka. Viņai piemēram, patīk visādi ārējie bērni. Es nepatīku, jo tiek negatīvi atgādināts, ka es tēvam esmu ļoti līdzīga. Paldies Dievam, mutere tā sastrīdējās ar savu lolojumu, ka nav jau padsmit gadus sveicinājušās. Par šito es priecājos un vienmēr saku, ka Dievs eksistē!!! Mutere man pat nepateica, ka gatavojas kļūt par krustmāti.
Bieži, ir tā, ka šitādām muterēm ārēji neko nepateiksi, ka ir šāda tipa problēmas, kā bērnu nepārtraukta dīdīšana 48 stundas dienā. Viņas parasti liekās kā foršākās un sakarīgākie cilvēki.
Bet, tieši ir jādomā un jāatceras, ka aiz tiem foršajiem un sakarīgajiem cilvēkiem ir zemūdens akmeņi!!! Un, baigākie!!!:-(
12.07.2017 16:53 |

Reitings 4218
mātei patīk spēlēt upura lomu un visu laiku kliegt man virsū.Viņai visu mūžu visi būs tie sliktākie,tikai viņa ir laba.
Vari būt droša, kā tā ir veikla manipulācija, lai Tevi piespiestu darīt pa viņas prātam, proti, Tevi pataisīt par vainīgo viņas visādos veidos sliktajai dzīvei. Ja pati gribi nokļūt upura lomā, tad, protams, neviens Tev neliedz izdabāt mātei, žēlot viņu, uzklausīt viņas vaimanas par sliktajiem apkārtējiem un sagandēto veselību utt. u.tjpr..
.
Viņa neko no tā nemainīs. Bet Tu gan vari mainīt, ja vēlies, protams. Tinies lapās. Un iedvesmai palasi pieredzi no tiem, kas izgājuši tam cauri. Šajā un droši vien arī citās tēmās un forumos gana piemēru. ;)
12.07.2017 16:56 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Tak tev taču nav 17?!!! Ej kur gribi! Kàpèc tev jàdzīvo pie màtes? Pieaugusi sieviete it kà. (Tu)
.
Telefonu var nedēlju izslègt, kà tik paaugstina balsi, nolikt klausuli, utt. Cilvèks sapratīs, ka nav jèga aurot un nomierinàsies
12.07.2017 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits