Matilde, tieši tas, ka es neko neiemācījos.. Jo man neko nedeva iemācīties. Es godīgi teikšu, ka pat īpaši necenšoties, bet vienkārši lasot vairāk informācijas par šo jomu, es iemācītos visu to pašu, ko "ieguvu" studiju laikā. Es nezinu un nemāku neko konkrētu, ko nebūtu iemācījusies arī pati laika gaitā. Man nav nekādu reālu lietu, ko es vispār varu iesākt ar šo izglītību, viss, ko es varu darīt, ir visu mūžu rakstīt gudrus spriedelējumus par to, kā būtu, ja būtu, un arī tos balstot uz pašas izlasītu informāciju.
Vienīgais, ko iemācījos, bija ātri meklēt informāciju, lasīt pa diagonāli, rakstīt 10 lpp garas esejas 3x dienā par neko, un noliet tajās ūdeni tā, ka nesasmelt. Kritiski izvērtēt informācijas avotus. Tās, protams, ir labas un vajadzīgas zināšanas, bet, ja tas ir vienīgas, ko var iegūt pēc pāris gadiem un tūkstošiem eiro atstātiem universitātē.. No mana kursa NEVIENS nestrādā jomā, kuru mācījās. Visi darbojas nozarēs un amatos, kuros būtu nepieciešams mācīties pavisam ko citu.
Jā, es pilnīgi apzinos, ka mana studiju programma bija tāda, un nebūt tā tas nav visur, un zinu arī, ka pati vainīga, ka aizgāju tur, kur aizgāju, un rezultāts ir tāds, kāds tas ir.