Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā palīdzēt draugam?

Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Sveikas!
Ar puisi tiekos 3 mēnešus, viss ir lieliski.. tikai problēma ir tajā, ka viņam ir depresija + VD. Slimība ir jau 2 gadus, izgājis terapijas kursu pie psihoterapeita, ir progress, tagad tiek lietotas zāles. Slimības cēlonis ir problās ar ģimeni.
Protams, es cenšos būt viņam blakus vienmēr, kad tas ir vajadzīgs, tai pat laikā īpaši neuzbāžoties un nenomokot. Tomēr lielākā problēma slēpjas tajā, ka viņam ir bail uzticēties citiem cilvēkiem. Esmu vienīgā, kurai viņš ir pieķēries un pielaidis sev klāt, bet arī brīžos, kad uznāk melnais posms, depresijas saasinājums, tad arī es esmu bezspēcīga. Tādos posmos uz zvaniem un īsziņām netiek atbildēts, arī tikties atsakās un nevaru piespiest viņu iziet no mājām. Bet pēc laika atkal viss ir labi, viņš vairs nevēlas noslēgties..Tādos brīžos vainoju sevi, ka nevaru palīdzēt, gribas raudāt no tā, ka esmu bezspēcīga. Vienkārši trūkst padoma, kā īsti rīkoties šajā situācijā, jo nezinu, kā būtu pareizi izturēties, vai dot grūdienu, lai viņš cīnās, cik var, vai vienkārši būt blakus un uzklausīt, kad tas būs nepieciešams.
Un zemapziņā ir nedaudz bail, ka viņš kādā brīdī neizdara muļķības...
Jā, šie brīži nav bieži, reizi mēnesī-divos. Ja kāda teiks, par to, vai ir tā vērts.. Jā, ir. Es negribu un nevaru viņu pamest, esam ļoti pieķērušies viens otram, un puisis tiešām ir cilvēks, ar kuru vēlos būt kopā, viņš ir gatavs mani nēsāt uz rokām, gaišajos brīžos bija domas par kopīgas ģimenes izveidi,
. bet tā nolādētā depresija ietekmē un grauž arī mani, noskatoties uz to, kā viņš mokās tajos melnajos posmos..
Un arī tas, ka tiekoties ar mani, šobrīd jūtams diezgan liels progress nekā pašā attiecību sākumā, kad ar viņu iepazinos..
.
Lūdzu padomu, kā ar viņu izturēties šādās situācijās. Esmu apjukusi un, jā, arī nedaudz nobijusies..
01.07.2017 17:20 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Redzi, ar to depresiju un VD slimo viņš, ne Tu. Tāpēc Tev nav jājūtas vainīgai par to, kas ar viņu notiek, ja viņam uznāk paasinājumi. Tā ir viņa slimība un viņa paša izvēle, kā ar to tikt galā. Viņa vietā Tu nevari viņu izārstēt.
.
Bet tas, ko Tu vari darīt, ir atbalstīt viņu. Un ar atbalstu te nav domāts, ka pārdzīvo viņa dēļ, bet gan esi tas cilvēks, kas domā ar skaidru galvu un krīzes situācijās rīkojies lietišķi, nevis emocionāli.
.
Ko tieši darīt Tev tādos gadījumos, vislabāk Tu uzzināsi kaut kādās atbalsta grupās depresijas un VD tuviniekiem, aprunājoties ar viņa ārstu, izrokot internetu par šo tēmu un izrunājot ar puisi pašu par šo visu krustu šķērsu. :)
Veiksmi. ;)
01.07.2017 17:34 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Būtu saprotams, ja viņam tas parādītos vēlāk, kad jūs kādu laiku kopā, bet pašā sākumā viņš jau ir pūrā ar šādu kaiti - kam tev tas vajadzīgs? Tas varētu liecināt, ka tev pašai ir tieksme uz drāmu dzīvē vai arī apzināti izvēlies problemātiskus vīriešus (meklē cēloni bērnībā).
01.07.2017 17:35 |

Reitings 406
Reģ: 29.06.2017
Nerea, loģika ir laba lieta, bet ir arī tāda lieta, kā jūtas pret otru cilvēku. Es to visu saprotu, bet Tu pati būtu gatava atteikties no tāda cilvēka, ar kuru Tev kopā ir labi? Ja Tu redzi, ka ir progress slimības ārstēšanā un izredzes uz normālu nākotni.
01.07.2017 17:50 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
TimeToDream
Nē, es nebūtu gatava, bet tāpēc jau saku, jo zinu pēc sevis, ka es tāds cilvēks, kas tikai sev meklē, kā sarežģīt dzīvi. Un zinu, ko par to teiktu psihoterapeits. Runa ir par līdzatkarību, kas būs tava nākotne, ja tu uz to iesi. "Es nolieku savas vieglās dienas."
01.07.2017 17:55 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Tev tiešām ir kopā ar viņu labi? Bailes, ka tik viņš kaut ko sev neizdara, būtu labi?
.
Man arī sāk izskatīties, ka Tev tīk drāma dzīvē, un līdz ar to tieksme iesaistīties atkarīgās attiecībās, kur šai gadījumā Tu esi puiša glābēja, aizmirstot pašai savu dzīvi.
01.07.2017 18:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits