Tad, kad es kāsoju, tad uz 3-2 basmas paciņām liku vienu hennas paciņu(gribēju tumšaku toni, bet esmu likusi arī 2:2, bet tas rižiks vairāk šauj cauri), tieši tādas kā tavās bildēs. Jaucu ar karstu ūdeni, dažreiz ar kādu zāļu tēju, kumelīšu vai piparmetras, vēl var mēģināt ar bērzu lapu novārījumu, līdz masa līdzinās krējuma konsistencei, man patika bišķu šķidrāku, tad vieglāk klājas, bet toties arī tek vairak pa kaklu, un nedrīkst paastas pagatavosanā izmantot metāla traukus, karotes, es visu maisiju stikla bļodā ar koka karoti, matus pirms tam izķemmēju un saslapinaju, lai ērtāk to šmuci likt iekšā, tad uzvilku maximas maisiņu galvā un ietinos dvielī un atstju uz aptuveni 2h, var mazak, ja tkai arstniecības nolūkos, var ilgak, ja vēlies košāku toni.
Bet nekad mužā vēlreiz negribētu piedzīvot šo murgu ar hennas krāsošanu, jo vēl ir liela iespēja apdedzināt galvas ādu, jo uz rokas tā pasta varbūt liekas pieņemamā temperatūrā, bet galvas āda ir jutīgāka, līdz ar to var sanākt sāpīte. Tad ir jābūt talantas to visu masu vienmērīgi dabūt iekšā matos ( ir gadījies, ka nenoklajas visi mati, jo pasta sanāca pasausa un viņa neklājas kā parastā ķīmiskā krāsa, nav tā maigā krēmīguma). Un tad ja tu domā to visu putru matos atstāt uz nakti, tad tur vajadzes visu gultu ar plēvi noklāt, jo tie traipi praktiski nav atmazgājami.
Man viss čakarīgākais bija dabūt to visu āra no matiem, mazgāju kādas 5 reizes pēc kartas, tagad liekas, ka vajadzeja vnk spainīgalvu iebazt un lai tā massa vnk izšķīst ūdenī un tad skalot būtu veglāk, beigās rokas, kakls un ausis bija zilā krāsā, bet tas tāpec, ka man bija daudz basmas pielikts klat.
Mati beigās sausi kā slota, krasa smuka, tāds purvains tonis, man patika. Ar laiku paradījās nesmuks rūsains tonis.
man bija žēl laika un negribējās čakarēties tik ļoti, tapēc kad atauga saknes nopirku tumši brunu palette un nokrāsoju matus visā garumā, un pašai par pārsteigumu, mati sāka labāk izskatīties un palika vieglak veidojami. Bet jareķinās arī ar to, ka ja tu pēc tam gribesi gaišakus matus, tad tu aplauzīsies- pirms es nokrāsoju patu ar hennu un basmu, mani matu gali bija vēl krasoti ar ķīmisko krasu, bet saknes bija jau savējās, un pēc hennas un jau pēc tam kad pārkrāsoju ar palette pa virsu es zidomāju izbalināt šķipsnas, un tā matu daļa, kur henna bija likta uz dabīgajiem maties, palika vnk zaļgana, vnk apkārt galvai bija tāda zaļa svītra, ar laiku pabaleja u saplūda ar pārējiem matiem, bet tapat dīvaini izsktījās.