Festivāla mēsli

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vai kaada var pastastit kas taa ir par pretiiku kultuuru, ka taa var piecuukot kaadu vietu? Varbutt kada ir apmekleejusi so festivaalu un tas ir speciaali?
Vai tiesaam anglji ir taadi sušķi?
http://www.delfi.lv/izklaide/dzivesstils/ballites/nozelojami-kadri-aina-kas-paveras-pec-glastonberijas-festivala.d?id=48989301&utm_source=cosmo.lv&utm_medium=news-widget&utm_campaign=Links-in-partner-sites
27.06.2017 15:59 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Neciešu cilvēkus-cūkas. Nomest papīru uz ielas, manuprāt, ir tas pats, kas savā mājā piemēslot.
27.06.2017 20:40 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Pilns ar cilvēkiem, kuri, redzot atkritumu urnu ielas galā, nometīs zemē turpat, jo tieši blakus redz nav kur. Tāpat ar festivāliem. Ja cilvēki pievērstu uzmanību, tad arī atkritumu konteinerus izvestu biežāk, bet neviens par to pat neierunājas, jo vieglāk nomest turpat, kur atrodies, un tad paiet vienkārši tālāk no savas radītās miskastes. Ir pasākumi, pēc kuriem kaut kas minimāli paliek piemēslots, publikas jautājums arī. Manā skatījumā tas nav ne normāli, ne loģiski, ne kā citādi attaisnojams ar to, ka katram cilvēka nestaigā pakaļ, nepiedāvājot izmest.
27.06.2017 20:49 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
briti ir šausmīgas cūkas, tā ir viņu nacionālā īpatnība, tāpat kā dzeršana un vārtīšanās pa ielām pālī,. bet taisnība arī, ka arī pēc mūsu pašu festivāliem ir gana piemēslots - pie vainas tiešām varētu būt atkritumu urnu nepietiekams skaits (vienas pilsētas svētkos bija diezgan labi redzams, ka ja ir daudz un lielas urnas, situācija uzlabojas). nu un tas, ka acīmredzami vidējam mūsdienu cilvēkam pālī (un festivāli pārsvarā arī ir kolektīvā nodzeršanās) prioritāte nav meklēt miskasti lai nepiecūkotu vidi, bet gan ballēt.
27.06.2017 22:53 |

Reitings 174
Reģ: 05.06.2017
Pati arī esmu no tiem, kas papīrīti zemē nemetīs un kaut vai somā liks, līdz ieraudzīšu miskasti.

+++ Man ir tieši tāpat!
Savā dzīvē esmu bijusi vairākos vasaras rokmūzikas festivālos, kuri savu apmēru ziņā arī priekš Latvijas bija salīdzinoši labi apmeklēti, taču, goda vārds, ne pēc viena no šiem festivāliem neredzēju tādu miskasti! Ja tuvumā nebija atkritumu urna, savas pudeles pie sevis turējām tik ilgi kamēr neatradām vietu, kur tās izmest, jo apzinājāmies, ka tas ir festivāls, kurā cilvēki pastaigājas arī basām kājām un stikla lausku pēdā, domājams, nevēlētos neviens. Un tā nedarīju tikai es, bet ļoti daudzi cilvēki man apkārt. Protams, jebkurā lielā masu pasākumā pēc tam paliks atkritumi, taču, vismaz cik man gadījies pabūt plaši apmeklētos pasākumos gan Latvijā, gan savulaik Anglijā, jāsaka, ka latvieši tiešām ir daudz kulturālāki, pat nevar salīdzināt ar britiem.
27.06.2017 22:54 |

Reitings 441
Reģ: 11.05.2017
Varbūt izmēru un piesārņotības ziņā ir atšķirība starp konfekšu papīrīti un stikla pudeli, negribu salīdzināt arī ar tiem, kas tonnas izgāž mežos, bet, manuprāt, ja Tu kaut ko nomet zemē, tad sušķis esi jebkurā gadījumā.
27.06.2017 23:00 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es kaut kabatās bāztu atkritumus,vai kaut kādā savā maisiņā liktu visu nevajadzīgo iekšā, nekad uz zemes neizmestu, cūcīgi tas ir.

No tāda viedokļa raugoties sanāk, ka publiskās miskastes nav vajadzīgas, tādas var neizvietot?
Es arī esmu no tiem cilvēkiem, kas kaut vai somiņā ieliks papīru un izmetīs ārā, nevis mēslos uz ielas, BET visam ir robežas. Piemēram, atrodoties dažas stundas pludmalē - tur nav, kur izmest tukšu ūdens pudeli vai konfekšu paciņu, OK, es vienmēr paņemu līdzi un izmetu miskastē. Bet, ja atrastos publiskā, organizētā vairāku dienu pasākumā, kur notiek ēdināšana? Nu labi, es varu vienu ūdens pudeli saplacināt un iemest somiņā, sviestmaižu kārbiņu iepakot maisiņā un iemest somiņā, bet, ja apkārt nav nevienas miskastes, man ko, somiņa ir bezizmēra? Atzīšos godīgi, ja tuvākā kilometra rādiusā nebūtu atkritumu tvertņu, es arī mēslotu. Tas tomēr ir organizatora pienākums, par to padomāt.
27.06.2017 23:08 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Tā arī LV ir pēc lieliem pasākumiem, visur kur ej atkritumi. Es gan pati vienmēr somiņā ielieku vai kā, bet nu tiešām, cilvēkiem laiks padomāt par to ka vajag vairāk atkritumu urnas un iespējas izmest lieko.
27.06.2017 23:19 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Manuprāt, organizatori ar to rēķinās - teritorija ir milzīga, cilvēki neskries visu laiku uz telti un atpakaļ, lai izmestu atkritumus; bieži dzert vasarā ir vajadzība (nealkoholiskos dzērienus), tā pat arī ēst, cilvēki nenēsās nepārtraukti līdzi traukus un pudeles (jāatcerās, ka apgrozītos cilvēku burzmā); cilvēki lietos alkoholu (var tas nepatikt, bet ar to ir jārēķinās). Risinājums - daudz atkritumu urnas, ir riskants, jo dažu noteiktu tipu atkritumu urnās var ievietot spridzekļus (nevajag aizmirst, kur šis festivāls notiek), turklāt dēļ cilvēku burzmas ļoti daudz atkritumu urnu var radīt drošības riskus (uzkrist kādam; tikt saspiestam, ja kaut kas neparedzēts notiek; iedzērušu cilvēku "ģeniālās" idejas, kā izklaidēties ar šādiem objektiem). Beigās savākt visu sanāk daudz lētāk, nekā tiesāties un saņemt sodus par nelaimes gadījumiem.
P.S.par kultūras līmeni ir diskutabls jautājums, jo manā pieredzē, piem., dzirdēt "bļ.." un vēl kaut ko rupju, jo redz Tu esi gadījies kādam ceļā, ir lielākas izredzes LV (tīri personīgā pieredze), u.c.
27.06.2017 23:35 |

Reitings 174
P.S.par kultūras līmeni ir diskutabls jautājums, jo manā pieredzē, piem., dzirdēt "bļ.." un vēl kaut ko rupju, jo redz Tu esi gadījies kādam ceļā, ir lielākas izredzes LV (tīri personīgā pieredze), u.c.

Manuprāt, tas arī ir atkarīgs no konkrētās vietas un cilvēkiem apkārt. Es vairākus gadus no vietas apmeklēju tikai rokmūzikas pasākumus, kuros apgrozās alternatīvie cilvēki, - panki, metālisti, rokeri - taču nekad nav sanācis redzēt nevienu kašķi, kautiņu, tieši pretēji - sanācis ar pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem nodibināt labas, draudzīgas attiecības, ja kāds pūlī, trakojot pie skatuves, nokrita, pārējie palīdzēja piecelties, ja kādam netīšām uzkāpi uz kājas, šis vēl piedāvāja aliņu kopā iedzert. Tā teikt - tādās vietās visi bija kā viena liela ģimene. Pieļauju, ka pilnīgi cita veida pasākumos, kuros apgrozas visdažādākā publika, varētu būt savādāk.
27.06.2017 23:46 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Manuprāt, tas arī ir atkarīgs no konkrētās vietas un cilvēkiem apkār

Nu droši vien, kā jebkur citur pasaulē, tajā skaitā UK vsticamāk ir dažādas vides un cilvēki. Mans konkrētais piemērs tika piedzīvots lidostā - vietā, kur apgrozās visdažādākā publika un man nav vienmēr izvēles, kādus cilvēkus sastapt (kas, manuprāt, ir diezgan normāli). Dēļ tā es personīgi nesākšu teikt, ka latvieši ir nekulturāli utmldz.(pati jau arī esmu latviete). Turklāt, kas ir pieklājīgi un kulturāli un kas nē, mēdz atšķirties starp tautām un valstīm.
27.06.2017 23:55 |

Reitings 174
Pasadena, pilnībā piekrītu! Viss atkarīgs no vides, kurā mums sanāk būt.
28.06.2017 00:14 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Piekritīšu Daenerys1.
Es arī papīrīti uz ielas nemetīšu, labāk ielukšu somā, bet, ja tā ir alus glāze festivālā vai kādā masu pasākumā, kur miskastes nav tuvumā, es metīšu zemē, lai nepielietu somu. Ak jā, ja vien man nebūs mazā pleca somiņa makam vai gurnu somiņa, kurā nekas vairāk par papīrīti nemaz neliek iekšā.
Lucavsalā bija baigi forši. Savā tuvumā miskastes nemanīju, bet mūsu kompānija savas tukšās alus glāzes nolika turpat pie kājām ar domu ejot projām savākt, taču pa teritoriju ar zināmu regularitāti pārvietojās sētnieki un visu smuki savāca. Pieļauju, ka tas varbūt drošāk nekā izvietot simtiem miskastu jau Pasadenas minēto iemeslu dēļ. Jau ievēroju,ka krastmalā bija novietoti RS autobusi perpendukulāri krastmalas norobežotajai teritorijai, lai kāds neiemauktu pūlī. Tas pats ar miskastēm droši vien un to neesamību.
28.06.2017 14:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits