Kādreiz ļoooti daudz stopēju un pamatā tikai garus gabalus 200-300km. Praktiski vienmēr kopā ar kādu. Gan pie vecākiem tā braucu, lai ietaupītu naudu ceļā, gan vienkārši ar draugiem ceļojām pa Latviju, jo interesantāk. Vienmēr, protams, cerējām uz fūrēm, jo tas bija drošākais veids, kā nobraukt garus gabalus. Turklāt tas ir arī drošāk, jo šoferis ir darba pienākumu izpildē un kaut kādā mērā tiek monitorēts (viņiem lielākoties ir tikai noteiktās vietas un laiki, kur drīkst apstāties pusdienot, utt). Ir starpība vai 250km nobrauc vienā mašīnā vai izrausties pa 5. Turklāt viņi ir diezgan atsaucīgi stopētājiem, jo monotonais darbs nogurdina un rada vēlmi ar kādu parunāties.
No kādām 50 stopēšanas reizēm tikai viena bija šaubīga pieredze. Šoferis bija iereibis un brauca ļoti haotiski. Bet tad arī ātri palūdzām izkāpt.
Bail nebija vispār nemaz, jo, kā jau te minēja,
Tolaik internets vēl nebija tik plaša parādība, šausmu stāstus nebija kur dzirdēt.
Tagad gan nestopētu un negribētu, ka mans bērns kādreiz to dara. Esmu kļuvusi nesalīdzināmi piesardzīgāka un, protams, arī finansiālais faktors nespiež. Nevaru iztēloties situāciju, kurā būtu spiesta stopēt. Ja kaut kas atgadās mašīnai, tad vienmēr var piezvanīt kādam, vienmēr var izsaukt taksi un galu galā pastāv arī sabiedriskais transports.
Stopētājus neņemu. Pirms dažiem mēnešiem paņēmām, kad bijām kopā ar vīru, bet viena - nekad. Vietā, kurā dzīvojam, ļoti bieži kāds stopē un es, izbijusi stopētāja, jūtos slikti katrreiz pabraucot garām, bet ceru, ka viņi to kādreiz sapratīs, ka ne visi alkst loterijas ar svešu cilvēku savā mašīnā.