Ir manā dzīvē arī tāds cilvēks bijis. Nu principā ir joprojām. Un tā ir mana pirmā mīlestība ar kuru it viss notika pirmoreiz - pirmās attiecības, pirmie skūpsti, pirmie tauriņi vēderā, pirmā salauztā sirds. Tolaik, vēl jauns skuķis būdams, biju viņa dēļ kā bez prāta. Gadiem ejot, esot te vienās, te otrās attiecībās, tik un tā bieži pieķēru sevi pie domas, ka nekad nevienu cilvēku nemīlēšu tik stipri kā viņu. Simpātijas nāca un gāja, vienas, tad otras attiecības pajuka un beigu beigās es atkal biju viena - ar domām par to pirmo, vienīgo. Tagad, kad pagājuši jau vairāki gadi kopš mūsu laimes pilnās vasaras, satikāmies. Jā, es viņā joprojām atpazinu to pašu puisi, kurā tolaik iemīlējos, taču tai pat laikā sapratu, ka mīlu viņu joprojām, taču vairs ne tā. Tagad es, atšķirībā no sevis toreiz, noteikti nezaudētu viņa dēļ prātu, nebūtu gatava nakts laikā skriet pie viņa. Tagad, pat ja tāda iespēja būtu, es pat nevēlētos ar viņu būt kopā, jo mana tā laika trakā, kaislīgā mīlestība pret viņu nu ir pārvērtusies par mīlestību pret atmiņām, kuras mani ar viņu vieno. Un, ja godīgi, es nemaz nevēlētos ar viņu būt kopā tagad, jo manas atmiņas ir tik skaistas, tik tīras un jaunības nevainības, trausluma pilnas, ka es vēlos, lai tādas tās arī mūžam paliktu, atceroties par šo cilvēku. Es negribētu tās aptraipīt ar mūsu šodienas personībām, ar ikdienu, ar sadzīvi. Vēlos, lai manās atmiņās mēs mūžam paliekam jauni, traki tīņi. Vēlos viņu mūžam mīlēt tieši tādu - kā tajā vasarā pirms vairākiem gadiem.
Tagad esmu kopā ar cilvēku, kuru patiešām mīlu. No sirds. Tāpēc es ticu tam, ka cilvēka dzīvē eksistē vairākas mīlestības, taču katra no tām ir citāda, savādāka, atšķirīgāka no visām citām. Mīlestība pret vecākiem, mīlestība pret bērniem, mīlestība pret cilvēku blakus un mīlestība pret atmiņām, pret cilvēku, kurš tajās vienmēr, gribam to vai nē, ieņems svarīgu vietu. Vismaz tā es to visu redzu, uztveru, jūtu.