Vai Jums liekas normāli...?

10 gadi
Reitings 36
Reģ: 16.02.2015
...tas, ka puisis katru nedēļas nogali brauc uz vecāku mājām palīdzēt darbos? No vienas puses, tās ir vecāku mājas, tie viņu uzturēja līdz universitātes beigām, deva naudu un visu pārējo, no otras puses, tagad puisis jau pats strādā un pats sevi uztur, pie tam vecāki ir pie labas veselības un paši ir spējīgi tikt ar visu galā. Taču no puiša tiek pieprasīts katras brīvdienas braukt gandrīz 200km, lai palīdzētu mājās padarīt visādus darbus. Viņš pats neko nesaka, vajag un viss. Man gan tas liekas par daudz, ņemot vērā, ka tā nav nekāda lielā saimniecība, vienkārši privātmāja ar dārzu un siltumnīcu.
17.06.2017 21:06 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
manuprāt, te ir divi lieli akmeņi- puisis pats necenšas būt ar draudzeni kaut vienas brīvdienas mēnesī, vecāki ar tiem darbiem manipulē, lai dēlu turētu savā tuvumā.
rodas jautājumi:
vai vecākiem maz patīk dēla draudzene? tas nav veids, kā pamazāk pārīti attālināt?
vai draugs uzskata, ka ir normāli, ka meitene visas brīvdienas pavada viena?
vai ir jēga no attiecībām, kas realitātē pastāv tikai darba dienās vai vēl sliktāk- darba dienu vakaros, ja abi ir strādājoši cilvēki?
18.06.2017 10:22 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Leta, kā tev viss toreiz beidzās?
18.06.2017 10:25 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Man vienam paziņam krustmāte ir norakstījusi un nokārtojusi visus papīrus ar notāru savu īpašumu māju un dzīvokli. Džeks, nekad tur nav braucis. Viņš pat nevar atbraukt zāli nopļaut, bet krustmāte tik un tā ir sajūsmā par viņu!!!
Par to var tikai pabrīnīties, ka tāda sirdsapziņa.
18.06.2017 10:37 |

Reitings 284
Reģ: 18.04.2017
Man viena draugs stāstīja, ka dzērājs par malkas saciršanu un sakrāmēšanu paprasījis 150 eiro. Tas vairs nav nekas lēts. Ir jau arī saprotams dzērājs arī grib nopelnīt.
18.06.2017 10:40 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Leta, tev to saderinasanas gredzenu ar varu pirksta vilka? Vai varbut piekriti ar domu, ka vins mainisies. Nespeju saprast kapec japrec cilveks kuru nevâ 100% pienemt?
Ir tada lieta kaa darbaholikis un iespejams temas autores virietid tads ir un iespejams vinam laukos patik. Es ari vienmer izmantosu iespeju pavadit laiku laukos, pilsetu varu paciest tikai uz bridi. Otra lieta, ieteiktu ik pa bridim brauktu vinam lidz lai satuvinatos ar vina vecakiem. Kopskura laika tam vajag specialu ielugumu? Nebrinos, ka vini so draudzeni neuztver nopietni jo nekad tak nesatiek. Tas paaris reizes neskaitas. Vini varbut doma, ka autorei vini nepatik.
Ja par pasu virieti, nezinu, man kautka tas netraucetu, bet tikai tadel, ka es brauku lidz. Un papildus runatu par vismaz vienu weeekndu tikai divats. Ja mak runat bez parmetumiem, var talu tikt.
18.06.2017 10:41 |

Reitings 7682
Un vispar, kapec tik gruti iedomaties, ka vins pats grib braukt? Varbut vinam pilseta riebj, vinaprat prat tur nevar jedzigi laiku pavadit. Ja taa, liec vinu mieraa un atklanies, mekle citu. Jabut kopa ar tadu cilveku kuru esi spejiga pienemt tadu kads vins ir. Ja nekad runasana nepalidz, jums nav pa celjam. Ar pliku milestibu attiecibas nepietiek.
18.06.2017 10:46 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Es gan vairāk brīnos, par to, ka viņš pats ar mieru tā dzīvot nonstopā. Tas, ka vecākiem tas patīk, tas saprotams, vecāki arī ir dažādi, gan tādi, kas nepadomā, gan tādi, kas uzskata, ka bērni k.ko parādā un vienmēr jāpalīdz, tas nav normāli, bet gadās.
Bet kāpēc puisim nav intereses laiku pavadīt ar tevi, vai darīt ko citu savam priekam, tiešām tāds no mammas brunčiem neizaudzis? Vai vnk neprot pateikt, nē?
Izskatās, ka viegli tev nebūs.
18.06.2017 10:58 |

Reitings 89
Reģ: 12.02.2015
Mans draugs arī brauc katras brīvdienas uz laukiem, palīdzēt vecākiem un omei. Kad tieku, braucu līdzi. Man tur ļoti patīk, jo laukos var atiet no pilsētas drūzmas un nemiera. Draugs saka, ka lauku darbi viņam ir kā atpūta, jo ikdienā viņa darbs ir pie datora. Varbūt šajā situācijā ir tieši tas pats?
18.06.2017 11:10 |

10 gadi
Reitings 36
Reģ: 16.02.2015
Jā, viņam patīk tur laukos, patīk aizbraukt prom no Rīgas, Rīga viņam vispār sevišķi nepatīk, viņš pat ir izteicies, ka, ja nebūtu manis, viņš mēģinātu meklēt darbu ārpus Rīgas, tuvāk laukiem. Taču arī manas vecāku mājas nav Rīga, pie tam ir arī miljons citu veidu kā pavadīt brīvdienas ārpus Rīgas, nebraucot uz viņa vecāku mājām, kaut vai paceļot tepat pa Latviju. Visi šie varianti vienmēr tiek atstāti "citai reizie", jo šajās brīvdienās "jābrauc mājās pļaut zāli/remontēt mašīnu/palīdzēt tēvam celt siltumnīcu utt.".
Kopskura laika tam vajag specialu ielugumu? Nebrinos, ka vini so draudzeni neuztver nopietni jo nekad tak nesatiek.

Piekrītu par to, ka viņi mani gandrīz nemaz nesatiek, iespējams, brīžiem pat aizmirst, ka dēlam vispār ir tāda draudzene Rīgā, taču man gan vajag speciālu ielūgumu.
es nevaru tā braukt uz svešu māju pie svešiem cilvēkiem (pat ja tie ir drauga vecāki) neaicināta. Viņi parasti mani uzaicina uz svētkiem, kad tiek saukti ciemiņi un klāts svētku galds. Ikdienā nē, pie tam man pašai būtu sajūta, ka es īsti nevaru tur atrast vietu un traucētu. Vienkārši sēdēt istabā svešā mājā man arī negribas, labāk to laiku pavadu lietderīgāk dzīvoklī.
Vecāki gan vienmēr pret mani ir izturējušies pieklājīgi un laipni, taču arī ne ļoti draudzīgi, tiek ieturēta tāda pieklājīga distance.
18.06.2017 11:42 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Visi šie varianti vienmēr tiek atstāti "citai reizie", jo šajās brīvdienās "jābrauc mājās pļaut zāli/remontēt mašīnu/palīdzēt tēvam celt siltumnīcu utt.".

Nu protams. Ja brīvdienās viņam pasaka, ka nākošnedēļ vajadzēs remontēt mašīnu, tad viņš nevar piekrist ar tevi brīvdienās kaut kur braukt, jo tak apsolīja palīdzēt. Bet pasaki piemēram, ka pēc divām nedēļām gribi aizbraukt tur un tur, jo tur būs kaut kāds pasākums. Es nezinu, zaļumballe piemēram. Tad jau tik tālu plāni ar vecākiem nebūs. Ja iebildīs un teiks, ka nevar, prasi citu datumu uzreiz lai pasaka.
Saprotams, ja Rīga nepatiks, tad rausies uz laukiem palīdzēt. Bet ik pa laikam pamet citas idejas, ko var darīt ārpus rīgas divatā.
18.06.2017 11:54 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Reāli, šeit katram kuru pazīstu ir biezi maki. Padomājiet paši, cik var nopelnīt par meža platību? Daudz. Sen tas viedoklis ir stereotips, ka laukos dzīvo nabadzīgi. Ne, tā nav. Ar to ko dara laukos nopelna daaudz vairāk nekā pusgadā šansējot ofisā. Sevišķi, ja ir eko saimniecība.
Tā kā Dae, tas bij adresēts tev. Uz Turciju varētu aizbraukt katrā ziemas periodā

O, ja? Kaut kā neredzu, ka mani kaimiņi laukos pa Turciju vien dzīvotu, vairums nevar sagrabināt naudu pat mašīnai 3.golfa vērtībā un pārtiku no pilsētas stiepj lielos maisos ar autobusu, jo ciema veikalā cenas sit pušu Sky&More. Nevajag te maldināt cilvēkus! Nav jābūt īpaši apdāvinātam, lai kļūtu turīgs, ja nomanto 400ha meža, bet ne jau visiem ir meži un tās lielās platības. Manos laukos ir 20 ha zemes, meža nav vispār, zeme ir smilšaina, neauglīga.
http://www.lad.gov.lv/lv/atbalsta-veidi/platibu-maksajumi/atbalsta-likmes/
VPM maksā tikai par apstrādātu zemi, bet, ja nav savas tehnikas, ir jāmaksā traktoristam, kas atbrauc un apstrādā. Iesēj miežus, pa 20ha miežu sējumu saņem 600 eur gadā, kas jau ir mazāk kā puse no augsti kvalificēta Rīgas biroja darbinieka mēnešalgas. :-D Atskaiti nost visas ar zemi saistītās izmaksas - traktors, NĪN, utt. Pāri nepaliek nekas. Ja to veido kā biznesu, uzpērk vai nomā simtiem hektāru, stāda sertificētus kartupeļus vai smiltsērkšķus, ko tālāk tirgo, liek tiesības traktoram, pērk savu tehniku, tā jau vairs nav palīdzēšana vecākiem, tas jau ir ģimenes bizness.
18.06.2017 12:00 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet ir tak jāsaprot, ka ne visiem cilvēkiem patīk lauku darbi un fizisks darbs ir patīkama atslodze no biroja darba, tāpat kā ne visiem patīk sportot, ne visiem patīk ceļot, ne visiem patīk ziemas sporta veidi. Es tādā ziņā nevarētu būt kopā ar vīrieti, kam šī lauku būšana ir svarīga un vajadzīga, es nogurstu jau no pašas atrašanās laukos, pat neko tur nedarot. Ļoti labi, ka mans vīrietis ir tāds pats kā es - bērnībā un jaunībā izbaudījis visu lauku darbu burvību pilnā apmērā un uz laukiem, maigi izsakoties, neraujas.
__
Tā ka izvērtē, vai šis vīrietis Tev ir piemērots, jo tā tas būs visu dzīvi. Pareizi te teica, ka ar laiku gribēs pārcelties uz dzīvi laukos.
18.06.2017 12:04 |

Reitings 7682
Daria
nu ja tu gaidi specialu ielugumu, tad turpini sedet kaa kuuka un gaidit brinumu. jebkuriem vecakiem patik ja redz meitas\dela partneri izradam interesi apciemot, parunaties. ja tas nenotiek, vecaki var nereti uzskatit, ka dela\meitas partnerim vini un vinu dzive dizi neinteresee.
Daenerys, kuram gan interese kas patik vai nepatik tev? te acimredzami vinam patik. Un citu pamacibas vina patiksanu nemainis. Ka jau teicu, nav jabut kopa ar cilveku ar kuru tik svarigas lietas nesaskan. Ar pliku milestibu nepietiek.
18.06.2017 12:31 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
+++ Pēdējiem diviem Beibe.Marta teikumiem.
.
Diemžēl, bet nekas nemainīsies, liela iespēja, ka velme dzīvot laukos paliks tikai stiprāka.
18.06.2017 12:36 |

Reitings 7682
Un uzskatit drauga vecakus par svesiem ir divaini. Ta jau ir tava vaina, tu neiesaisties vina gimenee. Vibu dels ir izvelejies tevi, no tevis ari butu janak iniciativai iepazities vairak. Ja tu to nedari, tad attiecigi pret tevi izturas.
Ka tu iedomajies precet virieti ja vina gimeni uzskati par sveshu? Jaa esmu vecmodiga un uzskatu, ka jabut labam attiecibam ar vira\sievas vecakiem. Vinam maasas\bralu ir? Tos ar uzskati par svesiem? Interesants cilveks tu esi.
Te atslegas vards ir-vinjam lauki patik, Riga ne visai, vinjs pat gribetu but tuvak laukiem. Runasana te acinredzami nelidz. Ko tu vel gaidi? Ka vins viena diena mistiski mainisies?
18.06.2017 12:37 |

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Manās attiecībās viss ir ideāli, ja neskaita topošo vīramāti un viņas spēju manipulēt, izmantojot laukus, darbus, savu nevarēšanu un visu pārējo. Būtu muļķgi vainot cilvēku, ka viņam ir tāda māte un arī atteikties no labām attiecībām. Neko, katra dzīvojam savu dzīvi un saskarsmes reizēs ieturam pieklājīgu distanci. Es neko nevaru izdarīt, ja nespēju pat uz viņu paskatīties pēc visa, ko viņa ir nepelnīti izdarījusi.
18.06.2017 13:36 |

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Bet fakts ir tāds, ka autores gadījumā nekas nemainīsies, visticamāk pēc pāris gadiem vīrietis vēlēsies pārcelties uz laukiem. Ar to ir jārēķinās. Tev atliek izvērtēt, vai redzi sevi laukos un blakus šim vīrietim
18.06.2017 13:38 |

Reitings 7682
Leta
interesanta logika saukt attiecibas par idealam ja tas tadas nav. attiecibas ar partnera gimeni ir viens no attiecibu "punktiem".
Un nevienu nevar manipulet ja vins neljaujas. Tavs virietis ljaujas, tapec nevajag vainot tikai vinja maati.
18.06.2017 13:41 |

Reitings 382
Reģ: 29.05.2017
Normāli būtu, ja tā būtu brīva izvēle. Bet piespiedu kārtā - tas ir par traku..
Viņam ir sava dzīve un sava izvēle kā pavadīt brīvdienas.
Tā dīvaini, ka Tu nebrauc līdzi.
Tu viņa vecākiem nepatīc? Pirms Jūsu attiecībām arī tā bija?
Varbūt viņi viņu negrib ar kādu vēl dalīt un vēlas visu uzmanību sev...
18.06.2017 13:42 |

Reitings 35
Reģ: 25.07.2010
Piekrītu Beibe.Marta.
Problēma ir tā, ka tu (un arī pārējās šeit) uzskata, ka tavs draugs dodas uz laukiem piespiedu kārtā. Taču, tā kā tavs draugs nekad neiebilst vecākiem, tad var secināt, ka viņam tas patīk. Patīk gan lauki, gan dzimtā vieta, gan ir labas attiecības ar vecākiem. Šeit nesaskatu neko dīvainu, pat to, ka viņš dodas tur katru nedēļas nogali. Pazīstu vairākus, kas nedēļas nogalēs dodas uz laukiem, turklāt tos pašus 200 km. Tas nav nekas.
Man šķiet savādi, ka nespēj saprast, ka visiem nav vienādas intereses un dzīves modeļa izvēle. Jums abiem ir jāizšķiras, vai esat gatavi to upurēt viens otra labā. Man izskatās, ka tu neesi un tavs draugs arī nav.
Cik saprotu, tad neesat precējušies. Ja nav noslēpums, cik ilgi esat kopā?
18.06.2017 14:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits