Kad mūsu vecākajai māsai piedzima puika, es bieži piestrādāju par auklīti, man pašai bija tikai 6 gadi un es pelnīju 50 santīmus stundā :D (man ar lielo māsu ir 16 gadu starpība).
Pēc skolas man bija jāparūpējas par suņiem, kaķiem, trušiem un govīm, kazām, ja abi vecāki bija darbā (tolaik viņiem bija maiņu darbi un darba maiņas dažreiz pārklājās).
Vasarā, lai tiktu uz upi peldēties, vajadzēja apliet dārzu, siltumnīcu vai kaut ko izravēt :D visbriesmīgākais ir ravēt zemenes.
No 16 gadu vecuma visas vasaras nostrādāju algotu darbu maizes ceptuvē uz pusslodzi, vasaru pēc vidusskolas jau varēju strādāt pilnu slodzi un strādāju 12h maiņās, arī naktī - es krāju lielo "piķi", lai rudenī sapirktu vajadzīgās mantas augstskolai. Augstskolā jau 1. kursā bija obligātā prakse, pēc prakses mani paturēja arī darbā uz atlikušajiem vasaras mēnešiem. 2.kursā pēc prakses tajā pašā uzņēmumā tikai citā pilsētā un filiālē, pieteicos darbā uz tur izsludināto vakanci, bet mani tur nepaņēma. Toties dažas dienas vēlāk, zvanīja un piedāvāja aiziet uz pārrunāt citā uzņēmuma daļā pavisam citam amatam, kura vakance pat vēl nebija publiski izsludināta... šajā uzņēmumā strādāju jau vairākus gadus...pēdējā laikā arvien biežāk domāju, ka būtu laiks kaut ko mainīt :-/