Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aknes ārstēšana-kā?

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
Cīnos ar acne jau kādus 8 gadus.Un tagad man ir 20.Sejas stāvoklis ir aizvien sliktāk un sliktāk.Esmu bijusi pie nezin cik dermatoloģiem,nekas nepalīdz.Tiku pārbaudīta uz ērcīti,vienā klīnikā to neatrada,bet citā-gan atrada.Un tā visu laiku:'-(Arī ar ārstēšanu tas pats-paliek tikai sliktāk.Man jau ir kauns iziet ārā.Ziemā vēl var to visu kaut kā paslēpt ar tonālo,bet vasarā diez vai.Man ir nenormāli taukainā āda un visa kosmētika burtiski tek nost:'-(Es saprotu,ka varbūt dramatizēju,bet man jau tas viss ir apnicis.Es neēdu saldumus,miltu produktus,dzēru daudz ūdens.Tiku arī pārbaudīta uz alerģiju,biju pie ginekoloģes,pārbaudīju kuņģi un nekas:'-(Pat esmu prasījusi ārstiem izrakstīt man roaccutane,jo vairs nevaru ciest to neglītu seju.Bet neviens nebija man to izrakstījis:'-(Varbūt kādai ir bijusi līdzīga problēma un kaut kā sanāca to visu izārstēt?
04.06.2017 17:22 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Un ko Tu ēd, ja neēd saldumus un miltu produktus?
04.06.2017 17:25 |

Reitings 1180
nerātnā,ēdu daudz augļu/dārzeņu.Visi cenšos pagatavot uz tvaikiem:-(
04.06.2017 17:26 |

Reitings 4218
Ok, tvaicēti augļi un dārzeņi. Ko vēl?
04.06.2017 17:34 |

Reitings 1180
nerātnā,kā tas saistīts ar aknes ārstēšanu?tu esi ārste?
04.06.2017 17:36 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
nerātnā,kā tas saistīts ar aknes ārstēšanu?tu esi ārste?

nope, viņai vienkārši ir akne.
04.06.2017 17:36 |

Reitings 4218
Piemērots uzturs ir saistīts ar aknes nedabūšanu. Vismaz man. 8) Un nē, neesmu ārste. ;)
04.06.2017 17:40 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
nope, viņai vienkārši ir akne.

:D:D:D:D:D
04.06.2017 17:40 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Tev jāabruņojas ar pacietību, akni nevar izārstēt ātri, tev rugulāri un ilgstoši ir jālieto viss ko ārsts iesaka. Un uzturam nav nekāda sakara ar akni, droši ēd miltu produktus un saldumus. Akne ir tauku dziedzeru hronisks iekaisums kas rodas no tā , ka āda pštiprināti izdala taukus, un nosprotojot dziedzerus rodas iekaisums. Tev nepieciešama kombinēta terapija, estrogēns varētu noņemt pastiprināto tauku izdalīšanos, āda visu laiku jāapstrāda ar dezinficējošu līdzekli, kš arī attauko ādu. Lāzerprocedūras ir labs risinājums, lāzeris iznīcina tauku dziedzerus, un novērš taukošanos.
Nevajag skraidīt pie 100 dermatologiem, ir jāpaliek pie viena un jāarstējas ;)
Iesaku prof . Karlu, vai Ķīsi.
Veiksmi.
04.06.2017 17:44 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Zināma problēma. Lai gan akne nebija tajā smagākajā stadijā, tomēr bija. Manā gadījumā palīdzēja Roaccutane. Jā, medikaments spēcīgs un diez vai organismam tas saudzīgākais, bet manā gadījumā nekas cits nepalīdzēja - nekādas smērītes, nekādas diētas. Pirms tam biju konsultējusies gan ar vairākiem dermatologiem, gan ginekologu un gastroenterologu. Tā kā bija tā "laime" ar akni cīnīties nevis pusaudzes gados, bet vecumā pēc 19, pēc ilggadējiem nesekmīgiem centieniem uzveikt problēmu piekritu dzert Roaccutani. Nu jau pagājuši 3 gadi kopš medikamenta lietošanas un, tpu, tpu, tpu, akne nav atgriezusies. Ko varu ieteikt? Atrast labu dermatologu un ārstēties. Roaccutani gan ieteicams dzert, ja tiešām nekas cits nelīdz - ne ārēji lietojamie līdzekļi, ne lāzerprocedūras, ne iekšēji lietojamie medikamenti. Tā kā norādīji, ka Tev ir konstatēta ādas ērcīte, tā arī jāārstē. Diemžēl to izārstēt mēneša laikā nevar, tāpēc jāapbruņojas ar pacietību. Ko noteikti neiesaku? Nodarboties ar pašārstēšanos, pirkt pēc kārtas visus aptiekā pieejamos bezrecepšu medikamentus un sejas kopšanas līdzekļus, klausīt visus gudros padomus par "neēd šito un neēd to". Izvēlies vienu ārstējošo ārstu, kurš Tev vieš uzticību, un rūpīgi klausi ārsta instrukcijas; gan rezultāts neizpaliks.
04.06.2017 18:22 |

Reitings 16
Reģ: 17.08.2015
Man bija tieši šī problēma, kad tikko palika 18 gadi. Cīnījos 4 gadus, ēdu veselīgi, apmeklēju dažādus dermatalogus un lietoju viņu ieteiktos līdzekļus. Nekas nepalīdzēja, pumpas nebija parastās, bet sāpīgās zemādas. Nonācu beigu beigās savos 22 gados pie 4. dermataloga VC4. Bija tik traki, ka ieteica roaccutane, bet tas mani neapmierināja, jo palasījos, ka šīs zāles ir izmēģinājuma stadijā un nav zināms, kādas ir tās blaknes. VC4 izskaidroja, ka, lietojot šīs zāles, ik pa laikam jānodod asins analīzes, lai noskaidrotu, vai viss ir ok ar organismu. Vēl tika piemetināts, ka nedrīkst palikt stāvoklī šo zāļu lietošanas laikā, jo tad ir jāveic uzreiz aborts.
04.06.2017 18:30 |

Reitings 16
Reģ: 17.08.2015
P.S. - pēc 2 gadu cīņas, esmu pieveikusi akni. Man arī veica kuņģa analīzes, ērcītes analīzes u.c. Vainīgs bija hormonu disbalanss, ko ieteica pārbaudīt tikai VC4, pārbaudi tos. Pašreiz eju uz lāzeriem, lai līdzinātu rētas.
04.06.2017 18:36 |

Reitings 1
Reģ: 11.03.2011
Man bija tā pati problēma, kopš 16 gadu vecuma nepārtraukti metās pumpas - sākumā ne tikai uz sejas, bet gan bija arī visa mugura un dekoltē, reāli, nevarēju ne vasarā peldkostīmā staigāt, ne topiņus uz lencītēm valkāt, vienmēr rēgojās ārā tās riebīgās, sarkanās, pretīgās pumpas, kas mani dzina kompleksos ne pa jokam.
Izmēģināju ļoti daudz ko, līdz sapratu, ka nav jēgas.
Tā nu aizgāju pati mācīties par kosmētiķi, paralēli māte man deva homeopātiskās zāles. Biju pati visu saspaidījusi līdz rētām, sāku ēst pastiprināti veselīgi, cukuru, sāli, baltos miltus lietoju minimāli vai praktiski nemaz, situācija sāka uzlaboties. Prakses laikā izmēģināju profesionālās kosmētikas līniju "Comodex" (Christina), rētas sāka pazust, beidzot varu kādu dienu iziet no mājas ārā arī bez špakteļa kārtas uz sejas, āda kļuvusi daudz vienmērīgāka, tīrāka, pumpas mazāk.
Izmēģināju daudz dažādus līdzekļus, man palīdzēja tieši šis "Comodex", "GiGi lipacid līnija, kas īpaši piemērota taukainai ādai, protams, savienojumā ar homeopātiskajām zālēm, jo tomēr jāsāk ir no iekšas - jācīnās ar cēloni, nevis sekām. :)
Ieteiktu uztaisīt hormonu analīzes un varbūt aiziet pie kāda homeopāta, jo šīs zāles noteikti nebūs kā roabutāns, kas pamatīgi ietekmē visu organismu sliktā nozīmē, bet gan saudzīgas un efektīvas.
Veiksmi un izturību tikt galā ar šo problēmu! :)
04.06.2017 21:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Roaccutane parasti dod labus rezultātus.. tikai tas dod arī visai apgrūtinošas blaknes.. tāpēc, pirms tā izrakstīšanas, rekomendē pamēģināt cita vieda terapijas... iespējams maigāks medikaments palīdzēs un nebūs jamocas ar roaccutane blaknēm :)
04.06.2017 21:26 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nesaprotu, kāpēc tik ļoti baidāties no Roaccutane. Esmu lietojusi diezgan ilgi, man gan nebija akne, bet cita ādas problēma. Par to, ka nedrīkst iestāties grūtniecība, tiku brīdināta. Un tas nav nekas ārkārtējs, ir daudzi medikamenti, ko nevar lietot plānojot grūtniecību. Vienīgās blaknes, ar ko saskāros, bija sausas lūpas, ko var atrisināt ar higiēnisko lūpu balzamu, un retāk bija jāmazgā mati, jo praktiski netaukojās.
Ja ārsts izraksta, tad jau zina, ko dara un nav pamata sadomāties nez kādas šausmas.
04.06.2017 22:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits