Sveikas! Uzņemta ārvalstu universitātē maģistra grādam, esmu pārdomās par to, kā tas viss ir pavelkas finansiāli. Gribētos dzirdēt, kā ir tikušas galā tās, aiz kurām nav stāvējis vecāku maks, kā samaksājušas par ikdienas dzīvi, mācībām, vai ņēmušas kredītu, vai apvienojušas ar darbu... jebkādu pieredzi un ieteikumus novērtēšu :) Jauku svētdienu
Es mācījos ārzemēs. Mācību maksu apmaksāja mazāk par pusi es no iekrātā, vairāk par pusi vecāki. Lielbritānijā ir studiju kredīta iespējas. Lai būtu nauda īrei un dzīvošanai apvienoju ar darbu, pavisam vienkāršu, veikalā, lai ir maiņu darbs un varu apvienot ar mācībām. Ja zini tās valsts valodu, darbiņu atradīsi, domāju. Lai veicas!
Uz kadu valsti brauksi? Viss ir atkarigs cik jamaksaa par dzivoshanu, ck taalu ir uni no dzivesvietas, vai var aiziet ar kajam vai jatere nauda transportam? Nu es viena paest varu ari pa daziem euro dienaa, vai ari varu neest vispaar :D ja zini tas valsts valodu, tad ej mekle darbu, vislabak bara vai restorana, jo tur var dabut dzermnaudas papildus algai.
Story - tā programma ir pievilcīga (un bīstama) ar to, ka katru semestri notiek citā valstī, tā 4 semestrus. Līdz ar to, pirmās valsts valodu zināšu, darbu, piemēram, atradīšu un pēc 5 mēn atkal no jauna
Bet kā tu biji iedomājusies, ka pavilksi, kad pieteicies? Man grūti tā iedomāties, jo man jau ar Erasmus stipendiju uz beigām bija jāknapinās. Vecāki īpaši palīdzēt nevarēja, tas jau bija skaidrs pirms aizbraukšanas. Vislielākā problēma ir dzīvesvieta. Jo gandrīz visur dzīvesvieta būt stipri dārgāka nekā Latvijā. Bet, ja zini, ka tiešām atrast darbu varēsi, brauc, es vienmēr esmu par drosmīgiem cilvēkiem.
Lielbirtānija, Londona. Es no sākuma strādāju un pēc pus gada iestājos univeristātē. UK man kā migrantam pienācās valsts kredīts un stipendija. Kredītu atdošu tikai tad kad sākšu pelnīt vairak kā 20tūkstošu mārciņu gadā. Stipendija bija ap 6000 mārciņām gadā un strādājot 2 dienas nedēļā savildu galus.
Es sākumā dzīvoju no iekrājumiem un vecāku iedotā, tad atradu viesmīles darbu un vēlāk gāju apmaksātā praksē saistībā ar mācību jomu. Iemācījos dzīvot taupīgi un kaut kā galus savilku, bet brīžiem bija tiešām grūti. Bet nu ja tev visu laiku jāpārceļas un valodu vēl nezināsi, tad nebūs tik viegli ar darbu. Varbūt tev ir kādas prasmes, ko vari attālināti strādāt no jebkuras vietas, piemēram, tulkošana, dizains? Esi skatījusies kredīta iespējas Latvijā? Kad es mācījos, tad bija kaut kādas ierobežotas iespējas, bet diemžēl manai programmai nederēja. Te ir vairāk info http://viaa.gov.lv/lat/karjeras_atbalsts/euroguidance_sadala/biezak_uzdotie_jautajumi/ Mani arī interesē, kas tā par programmu. Ja negribi publiski rakstīt, varbūt vari PM?
Aurelia - paldies! hmm laikam nekādas prasmes tādas nebūs.. bet, man liekas, UK piedāvā izdevīgākus kredītnosacījumus nekā LV bankas... ar to, ka jāatmaksā tikai tad, kad pelna noteiktu daudzumu un procenti tikai inflācijas apmērā laikam. Nekad nebiju domājusi apsvērt naudas parādus, bet tiešām gribētu mācīties ko tādu. uzrakstīšu tev PM
UK piedāvā izdevīgākus kredītnosacījumus nekā LV bankas... ar to, ka jāatmaksā tikai tad, kad pelna noteiktu daudzumu un procenti tikai inflācijas apmērā laikam.
Šis kredīts ir pieejams tikai bakalaura grāda studentiem.
Šis kredīts ir pieejams tikai bakalaura grāda studentiem.
Viņi nesen ieviesa kredītu arī maģistram, bet maksimālā summa programmai ir zem 11k un tas ir vairāk domāts standarta UK 1 gada programmai, tāpēc visdrīzāk starptautiska 2 gadu programma tāpat tam nekvalificēsies.