Man patik rupeties par maajaam, par sevi un savu virieti. Man tas nak dabigi un ne nogurdina, ne besi
Man arī tāpat.
No rītiem ceļos 6-7, lai pagatavotu brokastis visiem. Uz vakara pusi gatavoju vakariņas tā, lai pietiek arī nākamās dienas līdzņemšanai uz darbu vīram.
Mājās nevaru ciest nekārtību, tāpēc grīdas, plaukti, skapji, virtuve un viss pārējais vienmēr ir kārtībā.
Lai uzturētu kārtību, ir svarīga laba organizēšana, kad katrai lietai ir sava vieta un visu novākt un izdarīt uzreiz. Traukus nomazgāju uzreiz pēc maltītes, neko nekrājot. Virtuves virsmas, plīti un izlietni nomazgāju uzreiz pēc darba pabeigšanas virtuvē. Gludinu uzreiz pēc sausās veļas novākšanas. Ņemot vērā to, ka gludināmu drēbju ir ļoti maz, tās ekstra 10min nekādu jūtamu apgrūtinājumu nerada nekā būtu tad, ja būtu sakrājusies vesela čupa. Man ir vēl rāpojošs mazulis, tāpēc grīdu uzsūcu 2x dienā, utt.
Nejūtos tā, ka mājas kārtošana atņem ļoti daudz laika. Kopā saliekot, tā varbūt ir knapa stunda visas dienas laikā, taču māja vienmēr ir kārtībā. Katrā ziņā, ciemiņi pie mums varētu ierasties jebkurā laikā un man nebūtu jāsarkst par to, kā dzīvojam. :-D
Mana mamma bija ļoti rūpīga mājsaimniece un mani ir radinājusi pie kārtības jau kopš sevi atceros. Lietu kārtība ir ikdienas dzīves norma.
Ar vīru man ir palaimējies, jo viņš arī mīl uzturēt kārtību un bieži pats piesakās nomazgāt traukus, nomazgāt terases grīdu, utt (kas man nerada sajūtu, ka man pēc kāda ir jāvāc, kā tas bija visās iepriekšējās attiecībās) un neuzskata, ka tas būtu mans pienākums.
Līdzīgi kā autore es gan arī gribētu, ka viņš gatavo, bet ēst gatavošanu viņš uzskata par veltīgi izmestu laiku un drīzāk mūs aizvedīs paēst ārpus mājām, nekā pats nostāsies pie plīts. Tāpēc viņš ir priecīgs, ka man patīk gatavot un neviltotu "paldies" saka joprojām pēc katras maltītes.