Par sīpoliem:
http://www.la.lv/vienmer-novertets-2/100 gramos jeb vienā vidēji lielā
sīvajā bumbulī ir 60 kcal, kuras galvenokārt veido ogļhidrāti (ap 90%) un olbaltumvielas (ap 8%). Galvenā vērtība ir sēra savienojumi, kas piešķir specifisko smaržu un veselību veicinošās īpašības. Jo sīvāks šis garšaugs un jo vairāk tas liek raudāt, jo vērtīgāks veselībai. Sīpols ir labs šķiedrvielu, flavonoīdu, C un B6 vitamīna avots, kā arī satur pārējos B grupas vitamīnus, K vitamīnu, daudz mangāna, kālija, hroma, nelielā apjomā arī fosforu, kalciju, dzelzi un sēru.
Acīmredzot trūkst kādu vērtīgu vielu. Tas ir tikai normāli. Man tā ir regulāri, piemēram, man vispār ne sevišķi garšo banāni (esmu neitrāla), bet reizēm ir tā, ka kļūstu vai traka, iedomājoties banānu aromātu, varu atmest visus darbus pie malas, lai aizietu uz veikalu pēc banāniem, stiepju mājās 3kg banānu, esmu pat Coffee Inn prasījusi baristām lai uztaisa man superbanānīgu latti, kas piedāvājumā nekad nav, un regulējusi banānu sīrupa daudzumu, bet pēc darba metusies uz Gemosu (10+km) pirkt banānu sīrupu.
-
Līdzīgi ir bijis ar sāli, kad gribas tā, ka acīs cērt, kad biezpienam bezmaz tējkaroti uzberu. Nu labi, ne tējkaroti, bet tuvu tam. Saprotu, ka nav labi, bet tajā brīdī tik ļoti gribas, ka ir vienalga.
-
Interesantākais, ka man tā ir tikai uz "tīriem" produktiem - tur sāls, banāni, kafija, kartupeļi. Nekad neuznāk kāre pēc tortes Napoleona, diļļu čipsiem vai riekstiņiem ar kaut kādu tur garšu.