Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

bērns un bioloģiskais onkulis

 
10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Man te briest pamatīga dilemma sakarā ar bērnu un bērna bioloģisko tēvu. Ir plānā iet arī uz bāriņtiesu pakonsultēties, bet nu pašlaik vēlētos dzirdēt vairāk viedokļus, jā, tai skaitā arī svešu cilvēku viedokļus.
Ar bērna bioloģisko tēvu izšķīrāmies, kad bērnam bija gadiņš, ar bērnu sākām dzīvot citā pilsētā. Šobrīd bērnam 4 gadi, jau 2 gadus par savu tēti sauc citu vīrieti, manu tagadējo dzīvesbiedru, abu attiecības tiešām ir kā tēvam ar dēlu. Mans četrgadnieks savā dzīvē citu tēvu nemaz nav pieredzējis, jo bioloģiskajam tēvam, kaut gan pirmo dzīves gadu vēl pavadījām kopā, svarīgāk dzīvē bija pasēdēt pie datora un paspēlēt spēlītes, nevis veltīt laiku bērnam. Sākotnēji bioloģiskais tēvs reizi mēnesī uz 2 dienām ņēma bērnu ciemos pie sevis, bet šīs vizītes palika aizvien retākas un aizvien īsākas. Šobrīd situācija ir tāda, ka viņš bērnu nav saticis jau vairāk kā gadu, pa retam atsūta sms, apvaicājoties, vai bērns ir vesels un "ko jaunu dara?" Pats pāris mēnešus jau dzīvojot Vācijā, rudenī braukšot uz Latviju un vēloties ņemt bērnu pie sevis ciemoties. No vienas puses saprotu, ka viņš tomēr ir tēvs un viņam ir tiesības satikt bērnu, bet no otras puses - kā es savu bērnu varu atdot svešam onkulim, kā bērns var palikt pie šī svešā onkuļa pa nakti? Man tas liekas tikpat absurdi, kā atdot mazo jebkuram pretimnācējam uz ielas. Bērns taču šo "tēvu" nepazīst, viņaprāt tas arī ir onkulis - tāds pats onkulis, kādus nākas redzēt uz ielas, veikalos, u.t.t.
Kāds būtu pareizākais risinājums? Dot bērnu svešam cilvēkam vai nedot? vai man vispār ir tādas tiesības nedot?
21.05.2017 16:37 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
es domāju, ka uz nakti gan nevajag dot pēc tāda liela pārtraukuma. Sarunā, ka satiekas pa dienu un tad pavēro bērna reakciju vņu satiekot. Jo nu tēvam jau nevajadzētu aizliegt satikt savu bērnu. Bet nu tā uzreiz dot prom uz nakti es nevarētu.
Es ar savu bērna tēvu ar izšķīros, kad bērnam gan bija tikai pusgads, bet nu satiek daudz maz regulāri 1x vai 2x mēnesī, tācu vēljoprojām neuzticu viņam bērnu uz nakti un vairākām dienām, tikai pa dienu un viss :D
21.05.2017 16:42 |
 
Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Manuprāt, bērnam tas būtu pārāk liels šoks - jo tieši tā, viņu mamma atdod kādam svešam onkulim. 4 gadu vecumā bērnam varētu būt grūti to saprast.
Īstenībā, ja tā padomā, atcerējos sevi pusaudžu gados. Mani vecāki izšķīrās, kad mācījos pamatskolā. Ik pa laikam jau tēvu satiku, reizi nedēļā, divās, un tad aizvien retāk. Bieži vien ik pa pāris mēnešiem. Tad pēc kādiem 2-3 gadiem, tēvs piedāvāja kopā ar viņu braukt ceļojumā uz citu valsti. Un tas tomēr ir cilvēks ar ko daudzus gadus dzīvoju kopā, un ik pa laikam tomēr satiku, bet tā uzticība bija zudusi, un man bija tādas kā bailes doties viņam līdzi uz citu valsti.
---
Nezinu vai tev ir tiesības nedot, bet es runātu ar to tēvu, ka bērnam tas būtu šoks. Varbūt varētu sākumā viņš nākt ciemos pie jums, tad jūs aizbrauktu pie viņa, un tikai tad ja bērns justos droši, viņš varētu doties pie tēva bez mammas. Varbūt tas būtu labāks risinājums?
21.05.2017 17:08 |
 
10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
MissMia - viņš Latvijā būs tikai nedēļu, līdz ar to nekādi sadraudzības pasākumi nesanāks. Kā arī, nesaprotu, ko bērns iegūs no tā visa. Viņu paņems, aizvedīs uz kādu bērnu iestādi, nopirks koņčas, liks saukt sevi par tēti, sajauks bērnam prātu un pēc tam pametīs atkal vismaz uz gadu.
Nepatīk man šī situācija :S
21.05.2017 20:31 |
 
Reitings 72
Reģ: 16.05.2017
Hmm.. Kā bio vispār to ir iedomājies? Šķiet, skaidrā tekstā to arī pajautātu. Svešs vīrietis tagad ņems un dzīvosies pa nakti ar viņu. Bērns noteikti to nesapratīs.
Pēc laika atkal pazudīs, tad pēc gadiem uzradīsies utt. Nu kā viņš to ir iedomājies? ik pa pāra gadiem ielēks bērna dzīvē un tēlos papuci? He. Pat Salatētis tam bērnam šķitīs pazīstamāks, nekā šis.
Esot šādā situācijā, es bio neliegtu satikties ar bērnu, bet... ar mani kopā. Kādā spēļu laukumā kopā, lai nāk ciemos kādu reizi, ja tev der šāda situācija - lai bērns ir savā vidē ar vismaz 1 SAVU cilvēku.
Nekādas naktis!!!!
21.05.2017 20:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits