Pirms nepilna mēneša biju Dubrovnik, Horvātijā. Šis bija viens no maniem labākajiem atvaļinājumiem - kalni, salas, pludmales, ancient walls (l)(l)
Izvēlējāmies apmeklēt Dubrovnik pašā tūrisma sezonas sākumā, jo nevēlējāmies, lai būtu burzma, bet tāpat jau bija gana daudz tūristu, jo Dubrovnik tika uzņemtas daudzas Game of Thrones un Star Wars epizodes.
Dubrovnik noteikti nav maciņam draudzīga vieta. Varbūt pāris gadu atpakaļ situācija bija cita, bet tagad viņi ļoti labi izmanto, ka GoT ir filmēts tur, un cenas ir diezgan augstas. Viesnīcu atradām par labu cenu, bet ēšanas cenas mani mazliet pārsteidza. Es dzīvoju Londonā, kas ir atpazīstama ar savām augstajām cenām, bet Dubrovnik viss ir daudz dārgāk. Ļoti grūti bija atrast maciņam draudzīgus restorānus.
Visvairāk atmiņā man palika island hopping - apkārt ir ļoti daudz mazu salu, var nopirkt biļetes pat visai dienai, un tevi vadā no vienas salas uz otru. Lielākā daļa no salām nav apdzīvotas, piemēram, Lokrum salā dzīvo tikai pāvi
Es ieteiktu visiem apskatīt Dubrovnik, īpaši, ja patīk GoT. Noteikti gribu atgriezties Horvātijā, bet nākamreiz plānotu palikt kaut kur ārpus lielajām pilsētām - tuvāk dabai un arī lētāk.