krustmāte ir mammas māsa, bet jau gandrīz 7 gadus neesmu ne runājusi, ne redzējusi, jo 20+ gados uzzināju, cik liels naids viņai pret mani ir.
Man šķiet, ka krustvecākiem tomēr ir jābūt pārim, jo ja ar mani kaut kas notiktu, tad... ko tie divi nekādi nesaistītie cilvēki(kuriem katram varbūt pat jau būtu sava otra puse) darītu ar manu bērnu?
darītu ar manu bērnu? Svaidītu no vienām mājām uz otrām? Savā starpā kasītos par to vienīgā aizbildņa vietu? Piespiedu kārtā precētos? Kaut kā... stulbi.
Vecāku nāves gadījumā juridiski krustvecākiem nav itin nekādu tiesību un pienākumu.
Mans vīrs ir krusttēvs radu bērnam, kura māte paziņoja, ka, tā kā mēs varot agri vai vēlu izšķirties, tad neņems mūs kā pāri (bijām precēti), bet tikai manu vīru ņems par krusttēvu. Ģimenē es esmu tā, kas parasti parūpējas par visām radu/draugu jubilejām, dāvanām, tusiņiem, ciemos braukšanām un ciemos aicināšanām, bet vīram jau sākumā pateicu, ka par savu krustbērnu viņam jārūpējas pašam. Es neliekos ne zinis. Rezultātā - vīrs nedara itin neko, bet krustbērna vecāki dusmīgi uz mani par to, ka viņa bērnam netiek ne dāvanas, ne ciemos braukšanas, nekā.
Un ko tad, kad atbrauks abi krustvecāki ar otrajām pusēm ciemos pie sava krustbērna, kā viņi visi jutīsies?
Lai gan otrās puses jau droši vien bērna vecāki negribēs redzēt.
Un ko tad, kad atbrauks abi krustvecāki ar otrajām pusēm ciemos pie sava krustbērna