Pirms neilga laika nomira manas vecm;amiņas māsa. Viņas ir 3 māsas. Pirmās mantojuma tiesības palika viņas divām māsām. Mana vecmāmiņa grib atdot dzīvokļa pusi man, otra māsa no savas puses neatteicās un novēlēja to savai meitai. Jeb manai krustmātei. Tad tagad mums jātiek pašām skaidrībā. Viņa mans whatsapp uzrkastīja ko es domāju darīt ar to dzīvokli? es atbildēju, ka izīrēt kādam vai arī ielaist mana drauga brāli dzīvot. Viņa saka nē, nē izīrēt noteikti nevar un noteikti neviens neļaus dzīvot mana drauga brālim.
Es uzrakstīju pretī, ka man ir vienalga. Jēga man no puses, ja es nevarēšu rīkoties pēc saviem ieskatiem? Neesmu nekāds mazais bērns bet ar galvu uz pleciem un pieaudzis cilvēks.
Un nepārprotiet, man nav nekāda skaudība, ka viss dzīvoklis netika man. Man ir konkrētas dusmas, ka mani uzskata par mazo bērnu un ja gribētu rīkoties kaut kā ar mantojumā atstāto dzīvokli man būtu jāprasa atļauja. No otras puses, to pusi man atkal vajadzētu, ja nu gadījumā kas, ja nu es šķiros no sava drauga, man būtu kur apmesties.
Es nezinu kā rīkoties šajā situācijā. Ko jūs ieteiktui?