Tas, ko es sabiedrībā redzu -
Sievietēm tas ir būtiski, lai pasargātu sevi materiāli, daudzām sievietēm vīrieši ir turīgāki un pelna vairāk, sievietei svarīgi nepalikt "ar pliku pakaļu" pēc tam, kad 10 gadus cepusi pankūkas un mazgājusi grīdu. Neoficiālās attiecībās ir čakarīgāk to pierādīt.
Kā Selene teica, daudzas grib to ballīti un kleitu.
Es neesmu ne viens, ne otrs variants. :-D Es gribu to tīri simboliski, lai man vismaz ir viens uzvārds ar to cilvēku, ar kuru kopā dzīvojam. Kopdzīve, lai vienam otru iepazītu ir forša unlaba lieta, bet ilgtermiņā tas man tīri emocionāli izskatās pēc kaimiņiem, kas šad tad pārguļ, nu tāds ne šis, ne tas. Plus, redzu, ka daudzi cilvēki no malas mūs īsti neuztver kā pāri. No vienas puses man nav būtiski, ko citi runā, no otras puses, kašķos tas lien ārā, no sērijas "Anna toreiz tajā un tajā pasākumā jau teica, ka es tev drīz apnikšu, ka mēs ilgi kopā nedzīvosim" un tādā stilā. Vismaz manā draugu un paziņu lokā ir tāds priekšstats, ka draugi un draudzenes nāk un iet, vīri un sievas tomēr ir mazliet paliekošāki.
-
Interesanti ir ar vīriešiem, es esmu novērojusi divus iemeslus, bet gan jau tie nav vienīgie. :-D Viens - sieviete ļoti grib to balto kleitu, dažas iziet uz ultimātiem un vīrietim nesāpīgāk ir piekāpties, nekā klausīties īdēšanu un nereti skandālus par tēmu. Otrs iemesls man šķiet pavisam interesants, ko atzina mans draugs - laulības ir iespēja sievieti "pierezervēt", lai cits nenoceļ. Būsim godīgi, draugu-draudzeņu attiecībās, kurās nav kopīgu bērnu un kredītu, tas ir 5 minūšu jautājums - aiziet pie cita džeka, jo viņš ir skaistāks, jaunāks vai ar foršāku mašīnu. Un vīrieši no tā baidās.
-
Smieklīgākais iemesls manuprāt ir vecāku spiediens.